Obavijesti

Promo sadržaj

Pogledajte kako izgleda ljetni rock kamp za djecu

Pogledajte kako izgleda ljetni rock kamp za djecu
5

Uz dodjelu glazbenih nagrada i ljetnu turneju debitanata, program Rock&OFF ove je godine dobio još jednu ljetnu ekstenziju

Riječ je o glazbenom kampu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koji se ovog srpnja po prvi put održao u Šibeniku. Cilj kampa bio je upoznati djecu s raznim instrumentima te osnovama sviranja i pjevanja, kako bi u glazbi pronašli svoj novi hobi ili talenat. Uz prve muzičke korake, Iskonova kuća volontera u Šibeniku je brinula da polaznici, štićenici iz Dječjeg doma Lipik, dožive i nezaboravno ljeto ispunjeno izletima te novim iskustvima.

Prvi glazbeni koraci i rock slušaonice

Nakon upoznavanja s mentorima, djeca iz Lipika imala su priliku odabrati omiljeni instrument te se u manjim grupama posvetila savladavanju basa, akustične gitare i udaraljki. Dio je odabrao pjevanje, na kojem su naučili nekoliko osnovnih tehnika te vokalno podržali prijatelje tijekom finalne večeri na pozornici kluba Azimut. Uz grupni rad i zajedničke probe pred nastup, mentori su dio programa posvetili i glazbenoj rock slušaonici, za čiju su selekciju djeca pokazala veliko zanimanje. Kao najveći zajednički favorit iskristalizirali su se bandovi Nirvana i Queen, čiju su pjesmu We will rock you klinci i izveli na završnoj svečanosti.

„Za vrijeme kampa pronašli smo mnogo novih hobista te se još jednom prisjetili koliko se lijepo i lako zaljubiti u dobru glazbu. Uz pomoć glazbenih mentora otkrili smo i nekoliko talenata među štićenicima doma, od kojih smo dobili obećanje o nastavku rada, sviranja i pjevanja kroz novi hobi. To je najbolji ishod koji smo mogli očekivati.“, kratko je sažeo Davor Drezga, voditelj Rock&OFF projekta.

Nezaboravno ljeto iz Iskonove kuće volontera

Uz glazbene radionice te boravak u novoobnovljenoj Tvrđavi sv. Ivana, djeca iz Dječjeg doma Lipik tijekom ukupno 6 dana trajanja kampa imala su priliku posjetiti otok Zlarin, vodeni park u Solarisu, kupati se na plaži Banj uz morske Igre bez granica, okušati se glazbenom kvizu te posjetiti Tvrđavu sv. Mihovila i ostale zanimljivosti Šibenika. Za njihova ispunjena popodneva i večeri brinule su volonterke iz Iskonove kuće volontera, koja je ujedno bila i inicijator cijelog kampa.

„Većini naših volontera ovo je bilo novo iskustvo, tijekom kojeg su osjetili zaista veliku odgovornost ali i ljepotu ovog načina rada. I sama Kuća volontera pokazala se kao dobitni koncept, koji zainteresiranim zaposlenicima pomaže pronaći balans između radnih obaveza, volonterskog djelovanja i privatnog života. Kako su nam se male dike iz Lipika lako i trajno urezale pod kožu, s partnerima već razmišljamo o realizaciji ovog projekta u idućoj godini“, zaključila je Iskonova voditeljica komunikacija Iva Vukšić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer
PROMO

The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer

Kaskader, novi film Davida Leitcha, spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer – Ryana Goslinga i Emily Blunt.