Pogledajte koje su osobine potrebne za raditi najbolji posao na svijetu | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Pogledajte koje su osobine potrebne za raditi najbolji posao na svijetu

Pogledajte koje su osobine potrebne za raditi najbolji posao na svijetu
4

Za recepciju mnogi kažu da je duša hotela. Recepcija je prvo s čime se susreće gost kada dođe u hotel, stoga je odgovornost na recepcionerima stvaranja prvog dobrog dojma jako velika. Zato recepcioner uvijek mora biti ljubazan, nasmiješen, komunikativan.

Kako je raditi na recepciji, kako je raditi u turizmu i koliko vremena ostaje za privatni život razgovarali smo s nekoliko istarskih recepcionera koji se spremaju za početak turističke sezone.

Sanja Radovan dugogodišnja je recepcionerka u turističkom naselju Galijot u Plavoj Laguni u Poreču. Ove je godine proglašena za radnicu sezone u kompaniji u kojoj radi, a kao mentorica odgojila je mnogo recepcionera u 16 godina njezinog rada: „Recepcioner biti nije lako, trebaš biti strpljiv, komunikativan, moraš znati strane jezike. Engleski je imperativ, njemački je isto tako dobro znati, a ako znaš i talijanski, barem osnove, onda si definitivno dobar kadar za recepciju. Iako svi novi recepcioneri prolaze i tečajeve stranih jezika kako bi se što bolje pripremili za sezonu.

Vedran Bašić radi u hotelu Coral Plava Laguna u Umagu četiri godine radio je kao portir, četiri godine radi kao recepcioner. „Gostu je najvažnije osjetiti da je ovamo dobrodošao i da smo mu na raspolaganju 24 sata na dan. Osim toga, bitno mu je ponuditi i više nego što očekuje jer jedino tako možemo osigurati da će nam se taj gost vratiti. Sve njegove želje moraju biti ispunjene i mi se u hotelu s pet zvjezdica doista trudimo da to bude tako

Recepcioneri uživaju kada je hotelsko naselje puno, nema praznih soba u hotelu, a najsretniji je recepcioner kada su svi gosti zadovoljni. No recepcioner se u svom radu na svakodnevnoj razini susreće s različitim ljudima i situacijama kojima mora znati kako pristupiti te taj dio dolazi s iskustvom.

Moramo znati dati turističke informacije, gdje dobro jesti, gdje ići na degustacije vina, na koji izlet krenuti, što probati od naše kuhinje. Posao recepcionera je dobar i jer imamo svoju smjenu – dakle radimo ili ujutro ili popodne, a ostatak dana imamo vremena za sebe i svoj privatni život“, govori Sanja kojoj je titula radnika sezone ove godine donijela i dodatnu novčanu nagradu.

Plava Laguna je snažan i pouzdan poslodavac s transparentnim i najkonkurentnijim uvjetima rada kako za naše stalne, tako i za sezonske radnike. Osim radnika sezone, Plava Laguna sve svoje radnike nagrađuje i nagradama za dobar radni rezultat koja je prošle godine iznosila 830 eura, a svi radnici koji su radili više od dva mjeseca dobivaju i razmjeran dio božićnice Plava Laguna osigurava najkonkurentnija primanja svojim radnicima u sektoru turizma . Tako su ukupna dodatna materijalna primanja zaposlenika Plave Lagune u 2022. godini iznosila do 13.500 kuna, odnosno 1800 eura.

Ukoliko želiš učiti od najboljih, pridruži se timu Plave Lagune, u Umagu ili Poreču jer Plava Laguna traži recepcionere za sezonu 2023. Prijavi se na http://bit.ly/sezonskiposao i odaberi rubriku recepcioner. Plava Laguna u potrazi je i za ostalim osobljem, kao što su kuhari, pomoćni kuhari i mesari, konobari, serviri, sobarice,ali i vrtlari i radnici u praonici rublja te tehničke službe. Plava Laguna osigurat će ti i prehranu o trošku poslodavca i plaćen smještaj tik uz morsku obalu, kojeg kontinuiranim ulaganjem unaprjeđujemo na visoke razine kvalitete i standarda. Plava Laguna u svom portfelju ima 20 hotela, 9 kampova i 10 apartmanskih naselja u Poreču i Umagu. U svojim hotelima, resortima i kampovima zapošljava 1500 stalnih radnika i 1500 sezonskih radnika različitih zanimanja.

Za više informacija posjetite:

Facebook

Specijaliziran Youtube kanal

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu
PROMO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu

Kupaonica, kuhinja, suterenski i podrumski prostori, ali zapravo u svim prostorima u kojima boravimo trebamo osigurati adekvatan protok zraka kako bi isključili mogućnost nastanka vlage, a time i plijesni

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom
PROMO

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom

Napravljeno od neobičnog materijala Ceraluminuma i sa superiornim mogućnostima umjetne inteligencije, ovo će prijenosno računalo osvojiti vaše srce
Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit
PROMO

Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit

BMC Complementary Medicine and Therapies je znanstveni časopis porijeklom iz Ujedinjenog Kraljevstva (Velika Britanija) koji izdaje izdavačka kuća BioMed Central