Obavijesti

Promo sadržaj

Poklon koji se pamti

Poklon koji se pamti
2

Još od djetinjstva gradimo poimanje Božića kao perioda u kojem počinje traganje za savršenim poklonom čije će otvaranje biti poseban i ovjekovječen trenutak.

Iako su trendovi i ukusi kod izbora poklona promjenjivi, gesta stjecanja, pripreme i darivanja u blagdanskom razdoblju poštuje se diljem svijeta. Zato je odabir poklona iznimno važan.

Ususret najljepšim blagdanima u godini, tvrtka Belje, lansirala je – poklon koji se pamti- blagdansko pakiranje kulena Crna Slavonska. Kulen ili kulin, najprestižniji je i najcjenjeniji kobasičarski proizvod Slavonije i Baranje, delicija je u kojoj se oduvijek uživalo u posebnim prilikama, pa tako i u blagdansko vrijeme, gdje je na Božićnom stolu, odavao najveću počast, predstavljajući time dio hrvatskih božićnih običaja tj. hrvatske tradicije.

Novi trendovi života, traže autentičnost, pa tako kulen od crne slavonske svinje, danas slovi za gastronomskog velikana Slavonije i Baranje. Zaslužna je za to autohtona crna slavonska svinja, koja je na području Slavonije i Baranje prisutna još od 19. stoljeća a čije se specifično meso trenutno nalazi u postupku zaštite izvornosti na razini Europske unije.

Tvrtka Belje, među prvim je proizvođačima prepoznala vrijednost ove vrste svinje i pokrenula njen uzgoj na prostranim pašnjacima Parka prirode Kopački rit, zaštićenog poplavnog područja u južnom dijelu Baranje. Ovakav uzgoj na otvorenom (koji ima za posljedicu i tamniju boju mesa zbog povećanog kretanja i veće prokrvljenosti mišićja), idealan je za crnu slavonsku svinju i daje vrhunsku kvalitetu mesa od kojeg tvrtka Belje priprema kulen Crne slavonske svinje.

„Beljski“ iskusni majstori kulenari, ručno ga pune u prirodni ovitak „katicu“, dime ga na prirodnom dimu bukovog drveta i prate njegovo zrenje punih šest mjeseci. Vrijeme i trud uložen u stvaranje ovog kulena nose dozu pune autentičnosti, punoće i zaokruženosti.

Nakon otvaranja ovog blagdanskog pakiranja kulena Crna Slavonska, kulen se reže od sredine i najvećih šnita, čime ovim proizvodom, poklanjate najveće bogatstvo okusa Baranje njegujući ujedno hrvatsku božićnu tradiciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.