Obavijesti

Promo sadržaj

Poklonite najmilijima zdravlje – električna četkica za zube najbolji je poklon za Božić

Poklonite najmilijima zdravlje – električna četkica za zube najbolji je poklon za Božić
6

Električna zubna četkica ispod božićnog drvca? Naravno! Takav poklon savršeno odražava brigu o zdravlju vaših najmilijih, a zahvaljujući svom suvremenom dizajnu ujedno je i moderan uređaj

O ovogodišnjim blagdanima govori se kao o "drugačijima od svih dosad". Vlade diljem svijeta najavile su ublažavanje nekih ograničenja, ali možda neće ni biti moguće sjesti za božićni stol s cijelom obitelji, posjetiti svu rodbinu i sudjelovati u svečanim kulturnim događanjima bez pridržavanja sanitarnog režima. Međutim, jedno se neće promijeniti: briga za voljene osobe, izražena, između ostalog, darovima. Koji je najbolji poklon za Božić u 2020. godini? Naravno, zdravlje – i u obliku poštivanja higijenskih standarda koji štite najmilije, i u formi stvari koje pomažu održavanju tijela u dobroj formi.

Oralna higijena nije samo lijep osmijeh, već su to i zdravlje usta i cijeloga tijela, te je električna četkica za zube izvrsna ideja za božićni poklon. Pogotovo zato što, zahvaljujući modernom dizajnu, mnoge od njih više nalikuju atraktivnom modernom uređaju nego dosadnom korisnom predmetu. 

Kako odabrati četkicu za zube za nju?

Nedavno istraživanje britanskih stomatologa pokazalo je da žene dominiraju u grupi korisnika električnih četkica: 57% žena i 32% muškaraca koristi ih za oralnu higijenu1. Takav uređaj za promicanje zdravlja bit će stoga hit poklon, pogotovo kada se uklapa u ženski osjećaj za estetiku. 

Koju četkicu za zube biste trebali kupiti svojoj ženi? Prije svega, potražite onu koja se ističe elegantnim, ali i suptilnim dizajnom i zanimljivom bojom. Model Genius X opremljen je izuzetno profinjenom drškom u boji ružičastog zlata koja će oduševiti svaku elegantnu ženu.

Dame također vole klasične bijele četkice, kao što je Pulsonic 2000 White, ali i jake ružičaste nijanse poput one kod modela Pro 1 750. Četkica za zube Pro 1 750 također će biti izvrsna ideja – osim originalnog dizajna, taj model ima i dodatni bonus u obliku elegantnog putnog etuija dostupnog u dvije stilske opcije.

Što je s tehnološkim prednostima? Žene će znati cijeniti četkice koje uklanjaju zubne naslage i površinsku promjenu boje, a samim time osmijeh čine bijelijim već od prvog dana korištenja. 

Kako odabrati četkicu za zube za njega? 

Muškarci su vrlo često ljubitelji tehnoloških noviteta, pa kad kupujete četkicu dizajniranu za njih, vrijedi odabrati modele sa zanimljivim funkcionalnostima. Četkica Oral-B Genius X opremljena je umjetnom inteligencijom koja nadgleda postupak četkanja. Uz pomoć aplikacije, šalje personalizirane savjete o područjima četkanja koja trebaju dodatnu pažnju. Četkica ima šest načina rada, vidljivi senzor pritiska koji vas upozorava kad je četkanje presnažno, kao i putni etui s USB punjačem, kojim možete istovremeno puniti i četkicu i pametni telefon. Opremljena Bluetooth tehnologijom, četkica za zube Oral-B Genius X također ima profesionalni mjerač vremena koji svakih 30 sekundi signalizira da je vrijeme za čišćenje drugog područja usta.

Muškarci ne obraćaju pažnju na dizajn? Ništa ne može biti pogrešnije. Gospoda vole lijepe uređaje, pa bi se četkica za zube koju im želimo darovati trebala isticati zanimljivom linijom. Svidjet će im se četkice Genius X Anthracite Grey i Pro 2 2500 Black, s profinjenim ručkama, dostupnim u elegantnim bojama. Prvi od ta dva modela također je opremljen i SmartRingom s 12 LED dioda u boji, što vam omogućuje personalizaciju četkice.  

Kako odabrati četkicu za dijete?

Je li i kod vas večernje pranje zuba povezano s plačem i napadima histerije? Elsa iz crtića „Snježno kraljevstvo“ i drugi Disneyjevi junaci priskaču u pomoć roditeljima. Četkica za zube sa sličicama omiljenih likova iz bajki i filmova natjerat će vašeg mališana da bez dodatnog poticaja otrči u kupaonicu i uživa u nečemu što je donedavno bila dosadna rutina. Najmlađa djeca uživat će u četkici ukrašenoj likovima iz Disneyjevih crtića, a starije će razveseliti modeli sa slikama likova iz Ratova zvijezda ili onih iz Marvelovih i Pixarovih filmova.

Četkice za zube Oral-B Vitality Kids također pomažu da pranje zubi ide glatko. Naime, ti modeli rade s aplikacijom Oral-B Disney Magic Timer™, zahvaljujući kojoj djeca znatno dulje peru zube. Dok četkaju zube, mališani postupno otkrivaju nove elemente skrivene slike – a što duže peru zube, to bolje mogu vidjeti sliku koja se postupno otkriva. Na samome kraju, aplikacija će vam pomoći zadržati dječji fokus na četkanju baš onoliko kao što to stomatolozi preporučuju, 2 minute. 

Što još? Dječja električna četkica Oral-B ima mekana vlakna, tako da štiti nježne dječje zubiće i desni, te neklizajuću, ergonomsku ručku koja se lako prilagođava malenoj ruci. Važno je reći da, iako djeca mogu sama započeti s pranjem zubi, roditeljima se preporučuje da ga dovrše kako bi bili sigurni da su uklonjene sve zubne naslage. Veličinu četkice treba odabrati prema dječjoj dobi – u trgovinama postoje manje četkice, za djecu od 3 do 6 godina, i veće, za stariju djecu. Naposljetku, za stariju djecu postoji i izvrsno rješenje, četkica Junior Teen, koja ima ne samo interaktivnu aplikaciju FunZone, već i sustav kontrole pritiska na desni i moderan dizajn. 

Njegovan izgled od velike je važnosti i u privatnim i u profesionalnim kontaktima, a lijep, blistav osmijeh njegova je osnova. Zdravi zubi nisu samo stvar ljepote – znanstvenici, između ostaloga, nedostatak oralne higijene povezuju sa značajnim utjecajem na cjelokupno zdravlje. Profesionalna četkica za zube stoga je jedan od najboljih poklona koje voljena osoba može dobiti za ovogodišnje blagdane.

1. izvor: https://www.dentistry.co.uk/2016/05/23/women-change-their-toothbrush-twice-as-often-as-men-according-to-survey/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura