Obavijesti

Promo sadržaj

Poljoprivrednici, ne propustite 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu

Poljoprivrednici, ne propustite 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu
6

Susreti poljoprivrednika i tvrtki iz poljoprivrednog i ostalog gospodarskog sektora od 24. do 26. ožujka prilika su za nove poslovne dogovore i investicije, što doprinosi razvoju domaće poljoprivrede

Sajamski prostor u Gudovcu od 24. do 26. ožujka nezabilazno je mjesto jer se ondje održava 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, koji je važan za sve koji se bave poljoprivrednom, gospodarskom i šumarskom proizvodnjom.

Koliki je interes za sajmom govori činjenica da je gotovo cijeli izložbeni prostor popunjen gotovo mjesec dana prije održavanja samog sajma. Ove godine se očekuje rekordan broj izlagača i izlagačkog prostora, a na ukupno 100.000 m2 bruto prostora smjestit će se izlagači iz raznih dijelova Europe. Posjetitelji koje se također očekuje u rekordnom broju, imati će priliku vidjeti najnovija dostignuća u proizvodnji strojeva i alata.

Očekuje se nešto više od 400 izlagača, a posjetitelji će imati priliku vidjeti brojnu mehanizaciju iz poljoprivrednog, građevinskog i šumarskog programa. Uz najmodernije strojeve i alate, izloženo će biti sve potrebno od repromaterijala za proljetnu sjetvu. Također posjetitelji će moći pronaći zaštitna sredstva, cvijeće i velik broj sadnica za svoje površine, a da bi sadržaj bio potpun tu će biti i velik broj OPG-ovaca, domaćih radinosti i obrtnika koji će predstaviti svoje proizvode.

Osim sajma poljoprivredne mehanizacije održat će se i dva prateća sajma, HOROP i GRO-KO. Iako je na Proljetnom sajmu najveća zastupljenost poljoprivredne mehanizacije, sajam hortikulture HOROP nudi cvijeće, sadnice, presadnice te ostalu opremu za obradu zemlje, povrtnjaka i ostalog. Uz bogatu opremu za hortikulturu velika zainteresiranost je također za sajam GRO-KO, odnosno sajam građevinske i komunalne opreme. U ponudi će se naći velika i mala mehanizacija za potrebe građevinskih tvrtki i obrtnika, a isto tako moći će se pronaći i široka lepeza velikih i malih strojeva za ostale korisnike.

Dolazi nova sezona i priprema za radove na polju i mnogi se vesele što će i ove godine na Proljetnom sajmu moći nabaviti sjeme, sadnice i drugo što im je potrebno... Moto za nadolazeći 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam glasi „Dok brazde otvaraju oranice za sjeme, Proljetni bjelovarski sajam otvoren je za sve poljoprivredne teme“. Da će doista tako i biti, govori i činjenica da će posjetitelji moći pronaći sve što im je potrebno za sadnju. A tu je svakako i bogata ugostiteljska ponuda kao i zabavni parkovi za djecu te izložba malih životinja tako da će biti za svakoga ponešto.

Poljoprivrednici će i u edukativnom dijelu programa naći brojne sadržaje sa zanimljivim temama vezanim uz poljoprivrednu proizvodnju i izazove s kojima se danas susrećemo. Predavanja sa najaktualnijim temama za gospodarstvenike važna su za naše posjetitelje jer primjena novih tehnologija i praksi su ono što čini naše sajmove posebnim. U bogatom programu nalazi se svečano dodjeljivanje priznanja vinarima mladih vina čije je ocjenjivanje bilo na prošlom sajmu održanom u veljači.

Važno je spomenuti da će na sajmu zemlja partner biti Sjeverna Makedonija tako da ćemo imati priliku vidjeti razne zanimljivosti i kulturu naših partnera. Ples i nastup Kulturnih umjetničkih društava iz Hrvatske i Makedonije krasit će nadolazeći sajam, a kako će izgledati najveća gospodarska manifestacija u Hrvatskoj, uvjerite se sami.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana