Obavijesti

Promo sadržaj

Oba festivala za oproštajnu godinu pripremaju spektakl

Oba festivala za oproštajnu godinu pripremaju spektakl
4

Za tjedan dana započinje oproštaj dva vrhunska glazbena festivala od jedinstvene lokacije koju su nazivali svojim domom proteklo desetljeće

Posljednji put tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta plesat će na 200 godina staroj tvrđavi Punta Christo, kamenoj ljepotici smještenoj na poluotoku Štinjan pored Pule. Sljedeće srijede, 28. kolovoza, koncertom u pulskoj Areni, Dimensions festival otvorit će svoja vrata, nakon čega se dan poslije seli na tvrđavu, za četiri dana vrhunske glazbe i zabave. Tjedan poslije, isto će učiniti i Outlook festival.

Oba festivala za oproštajnu godinu pripremaju spektakl i dovode najveća svjetska glazbena imena koja se nikako ne smiju propustiti. U dva tjedna, između 28. kolovoza i 9. rujna, na preko deset živopisnih pozornica širom poluotoka izmijenit će se više od 500 izvođača, isplovit će preko 80 party brodova, pet puta spuštat će se u podzemne tunele grada Pule, dva puta plesati na koncertima otvorenja na očaravajućoj lokaciji pulske Arene. Ovo je posljednja prilika da na ovoj lokaciji iskusite dva vrhunska glazbena festivala koja predstavljaju više od 50 godina glazbenog naslijeđa.

Za ljubitelje eklektične elektroničke glazbe i žanrova poput techna, housea, disca, electra ali i hip-hopa, Dimensions festival je mjesto na kojem se trebaju naći sljedeći tjedan. Koncert otvorenja 28. kolovoza začinit će američki pjevač i rep virtuoz Anderson .Paak, dobitnik Grammyja za najboljeg rap izvođača u 2018. godini. Uz prateći bend The Free Nationals i nove albume Oxnard i Ventura, Paakov koncert će biti spektakularan oproštaj Dimensionsa od Pule. U 8. Dimensions festival nas također uvodi vodeća figura techno glazbe, glazbeni inovator i “tehnički čarobnjak” - Jeff Mills, kojem će se na jedinstvenoj pozornici Arene pridružiti jedan od najuzbudljivijih bubnjara prošlog stoljeća - Tony Allen, voditelj Fela Kuti benda. Novu dimenziju plesne glazbe pokazat će Objekt, koji će izvest pjesme sa zadnjeg hvaljenog albuma u posve novom live izdanju. Arenu će do kraja rasplesati publici omiljeni Hunee svojom house i disco selekcijom. Od četvrtka, 29. kolovoza, do nedjelje, 1. rujna, na tvrđavu Punta Christo stižu zvjezdana imena kao što su Omar-S, Larry Heard aka Mr Fingers, Peggy Gou, Nina Kraviz, Paula Temple, Joy Orbison, Gilles Peterson, Call Super, Zip, Mr Scruff, Andrew Weatherall, DJ Nobu, Craig Richards, Petar Dundov, ABOP, Ilija Rudman, Jan Kinčl & Regis Kattie te mnogi drugi.

Pokretanje videa...

00:22

Prvi tjedan rujna u Pulu obilježit će najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture, 12. Outlook festival, koji će se održati od 5. do 9. rujna na tvrđavi, a tradicionalno će biti otvoren koncertom u pulskoj Areni 4. rujna. Kako bi dugo ostao u sjećanju, spektakl će uveličati Mala & The Outlook Orchestra. Malu, kao jednog od najbitnijih autora u modernoj bass glazbi, čija kreativnosti i utjecaj ne jenjavaju niti nakon 20 godina na sceni, pratit će The Outlook Orchestra ritam sekcija, a svojim nastupima pridružit će im se i legenda drum’n’bassa Andy C, reper Loyle Carner, Shy FX i njegov Ragamuffin Soundsystem, miljenici festivalske publike Gentleman’s Dub Club te zvijezda u usponu Flohio. Nakon toga festival seli na čarobnu tvrđavu Punta Christo gdje će se u četiri dana izmijeniti preko 300 bass glazbenika iz cijelog svijeta. Chase & Status, Bugzy Malone, Goldie, Kabaka Pyramid, Flava D, DJ Zinc, My Nu Leng, Dread MC, Grooverider, LTJ Bukem, Calibre, Randall, dBridge, Egoless, Filip Motovunski, Kali Fat Dub, Billain, Digitron te Dr.Obi & Anja G. samo su neki od njih.

Ulaznice za koncerte otvorenja, kao i za festivale, po cijenama za posjetitelje iz Hrvatske i regije mogu se naći u Entrio sistemu, i na svim Entrio prodajnim mjestima.

Ako ste u zadnjem desetljeću ikada posjetili jedan od ova dva festivala, onda znate da su atmosfera, zabava i dobra energija na tvrđavi Punta Christo jedinstveni i neponovljivi, stoga vjerujemo da ćete im se pridružiti i ovo ljeto. Ako pak još nikada niste prisustvovali niti Dimensions niti Outlook festivalu ovo vam je prilika koju ne smijete propustiti. Vidimo se na tvrđavi, sačuvajte posljednji ples!
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle