Obavijesti

Promo sadržaj

Povratak u školu – Karbonovi savjeti za školarce i roditelje

Povratak u školu – Karbonovi savjeti za školarce i roditelje
8

Svi znamo kako je početak školske godine jednako stresan kako za školarce tako i za roditelje. Potrebno je kupiti nove torbe, bilježnice, olovke, bojice kemijske, a da ni ne spominjemo pribor za sat likovne kulture

Osam vrijednih savjeta za Vas i vašeg školarca:

Kao roditelj:

1. Podržite! –Dajte im osjećaj sigurnosti i kako će uvijek imati mjesto gdje će se osjećati sigurnim.

2. Ohrabrite! - Djeca se često izražavaju fizički i na nama je da ih ohrabrimo, kroz vrijeme, kako osjećaje mogu artikulirati u rješenja.

3. Poštujte! – Budite svjesni o čemu pričate kada ste u njihovoj blizini. Poštovanje je dvosmjerna ulica.

4. Vjerujte u sposobnost djeteta! – Radne navike se stvaraju od malih nogu. Potaknite djecu da, primjerice, odnesu smeće i možda će vas iznenaditi sa kojim užitkom izvršavaju ovakve zadatke.

Potaknite svog školarca na:

1. Izražavanje svog mišljenja – Teško je kada se dijete osjeća kao da njihovo mišljenje nije bitno te može rezultirati neželjenim ponašanjem. Imajte to sljedeći puta na umu.

2. Aktivno sudjelovanje u nastavi – Škola je alat i baza koji će ih voditi kroz budućnost.

3. Toleranciju – Tolerancijom će se osjećati opuštenije i ugodnije u različitim životnim okolnostima, a takvo razmišljanje donosi nove ideje i iskustva!

4. Najbolju verziju sebe - Vodite primjerom! Ukoliko želite da vaše dijete posprema čarape sa sobom – pospremajte vi čarape za sobom. 

Ali to nije sve!

Svi znamo kako je početak školske godine jednako stresan kako za školarce tako i za roditelje. Potrebno je kupiti nove torbe, bilježnice, olovke, bojice kemijske, a da ni ne spominjemo pribor za sat likovne kulture stoga Vam je Karbon odlučio pripomoći.

Možda ste i vi koristili Karbon proizvode, a da niste ni bili svjesni da se proizvode upravo u Hrvatskoj!

Kako? Dvije riječi – ljepilo Karbofix! I bivši đaci se mogu prisjetiti čarobnog mirisa ljepila koje smo, uslijed raznih aktivnosti, ponekad i slučajno, pojeli ponukani mirisom. Nismo imali razloga za brigu jer je ljepilo zdravstveno neškodljivo i ekološki prihvatljivo baš kao i svi Karbon proizvodi za školu.  

A nemojmo zaboraviti na najpoznatije učiteljsko pomagalo – Karbon bijelu kredu! Šiljena ili okrugla, nalazila se u poznatoj plavoj bijeloj kutiji u koju je svatko od nas barem jednom posegnuo i ukrao komadić krede kako bi ga kasnije isprobao na školskom igralištu ili napisao svoje ime na školsku ploču tokom malog ili velikog odmora!

Kakve veze ima Marko Polo sa kredama?

Premium školska kreda „Marko Polo“ dobivena je miješanjem gipsa i izvorske vode s Blatskog polja na otoku Korčuli. Kreda se prirodno suši blagim doticajem dalmatinskog sunca. 

Karbon je započeo kao privatna tvrtka još 1932. godine, a od 2016. nalazi se u vlasništvu Eurocom d.o.o. koji puno truda ulaže u širenje, obnovu i redizajn postojećih proizvoda kao i razvijanje novih! Prilikom razvoja tim Karbona osmislio je kreativnu kutiju u kojoj se nalazi sve što je potrebno svakom školarcu, a to su:

• Vodene boje i tempere

• Voštane pastele

• Paleta za miješanje boja

• Glinamol i plastelin

• Tuš

• Ljepilo u tubi i univerzalno ljepilo

• Čašica za vodu

• Zaštitna folija za klupu

• 2 krede za vanjsko crtanje

• Drvene bojice i flomasteri

• Kistovi 

• Škare

• Gumica i šiljilo

• Ugljen

• Grafitne olovke HB, B i 2B

Kreativna kutija dolazi dizajnirana i u obliku najpoznatijeg hrvatskog pustolova  – šegrta Hlapića!

U sklopu razvoja novih proizvoda 24sata ekskluzivno saznaje kako će Karbon uskoro krenuti u prodaju grafitnih olovaka gradacija B, 2B, HB, H i 2H u pakiranjima od 12 komada u kutiji.

Karbon proizvode potražite u svim bolje opremljenim knjižarama i hipermarketima.

Ukoliko imate dodatnih pitanja kontaktirajte Karbon na eurokarbon@eurokarbon.hr ili saznajte više na web stranici www.eurokarbon.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 92 eura, među kojima su kupon za Wolt od 20 €, Lidl kupon od 15 €, Horizont Shop kupon od 15 € te mnogi drugi

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!
U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza
PROMO

U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza

Jeste li kad čuli za tihi i održivi luksuz? Ante Vrban, nagrađivani arhitekt iz Šibenika, predviđa da će upravo ti pojmovi postati budućnost u izgradnji.