Obavijesti

Promo sadržaj

Pozitivna ocjena o doprinosu Inicijative 'Pojas i put', kao i o unapređenju ljudskih prava

Pozitivna ocjena o doprinosu Inicijative 'Pojas i put', kao i o unapređenju ljudskih prava

Zajednička izgradnja 'Pojasa i puta' pretvorena je od koncepta i vizije u akciju i stvarnost. Mnogi projekti u vezi s građanskim životom ispunili su životne potrebe, poboljšali životne uvjete i povećali blagostanje građana

Zajednička izgradnja "Pojasa i puta" bila je posvećena gospodarskom rastu i poboljšanju građanskog života te je donijela blagostanje građanima zemalja duž "Pojasa i puta". Stručnjaci i predstavnici raznih krugova tih zemalja u intervjuu su ocijenili da je zadnjih godina zajednička izgradnja "Pojasa i puta" još više unaprijedila realizaciju prava na egzistenciju i prava na razvoj, učvrstila osnovu za jamstvo ljudskih prava te je tako pozitivno pridonijela napretku i razvoju globalnih ljudskih prava.

Nedavno su Zaklada Kine za razvoj ljudskih prava (China Foundation for Human Rights Development) i Nacionalni Think-tank objavili izvješće "Za bolji svijet – pogled na proteklo desetljeće zajedničkog provođenja Inicijative Pojas i put iz perspektive ljudskih prava" (For a Better World — Looking at the Past Decade of Jointly Pursuing the Belt and Road Initiative from a Human Rights Perspective), u kojem su izneseni stavovi izazvali zajedničko mišljenje u inozemstvu.

Jeffrey Sachs, prestižni američki ekonomist,  ustvrdio je da su "Opća deklaracija o ljudskim pravima“ (Universal Declaration of Human Rights) te niz drugih konvencija i povelja o ljudskim pravima nedvosmisleno potvrdili da građani svih zemalja uživaju osnovna prava na hranu, obrazovanje, pristojan posao, društveno osiguranje, medicinske usluge. Zajednička izgradnja "Pojasa i puta", koja se provodi unapređenjem gospodarskog rasta i javne usluge, pridonijela je realizaciji tih prava.

Projekt koji gradimo trenutno, odnosno projekt ‘Čista Srbija’, upravo je u okviru zajedničke izgradnje ‘Pojasa i puta’, rekao je Aleksandar Vojvodić, glavni inženjer projekta "Čista Srbija", čiji je izvršitelj kineski CRBC, te dodao da se "projekt ‘Čista Srbija’ zalaže za zaštitu prirodne ekosredine Srbije duž Save i Dunava, povećanje kvalitete ekosredine radi čišćeg i zdravog života građana".

Spomenuto izvješće također je dubinski predstavilo logiku prema kojoj se inicijativom zajedničke izgradnje "Pojasa i puta“ unapređuje stanje ljudskih prava u svijetu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
PROMO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Strateškim odabirom kompanija za preuzimanje i težnjom izvrsnosti u složenim procesima njihove integracije, Studenac nastavlja širenje na hrvatskom tržištu

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?
PROMO

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?

Uživajte u čarima odmora u hotelu Continental u Opatiji
Nastavi tradiciju uz Staročeško
PROMO

Nastavi tradiciju uz Staročeško

U današnje vrijeme, kod pristupa potrošačima sve je bitnija autentičnost i postojanost branda, a još bitnija je i očuvanost tradicije. Upravo smo na tradiciju najponosniji u Pivovari Daruvar kao nešto što iznimno poštujemo i čuvamo.