Obavijesti

Promo sadržaj

Poznate skupine i sudionici 15. izdanja Jarun Kupa

Poznate skupine i sudionici 15. izdanja Jarun Kupa

Klupsko EBT natjecanje upotpunit će turnir reprezentacija među kojima je i svjetski prvak Hrvatska

Od 27. travnja do 01. svibnja zagrebačko jezero Jarun ugostit će više od 800 sportaša iz 17 zemalja. Tradicionalni turnir u rukometu na pijesku upotpunit će i turnir reprezentacija, koji će služiti kao pripremni period za nadolazeće Europsko prvenstvo u Portugalu u svibnju. Skupine i sustav natjecanja je poznat, stoga akcije i atrakcije na pijesku mogu započeti. 

U četvrtak 27. travnja prvi sudački zvižduk na zagrebačkom jezeru Jarun, označit će početak 15. izdanja Jarun Kupa, turnira u rukometu na pijesku s dugogodišnjom tradicijom. Prijave za natjecatelje završile su 15. travnja, a ždrijeb skupina seniorskih ekipa  u muškoj i ženskoj konkurenciji održan je u nedjelju 23. travnja u 21:00 sat. Ukupno 36 seniorskih ekipa raspoređeno je u dvije grupe u ženskoj, te četiri grupe u muškoj konkurenciji. Detalji o natjecateljima, grupama i sistemu natjecanja dostupni su na službenim stranicama turnira, kao i raspored utakmica te live rezultati koje je moguće pronaći ovdje.

Uz seniorske ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji na turniru će sudjelovati i mlađe dobne skupine, kao i reprezentacije rukometa na pijesku Hrvatske, Slovačke, Francuske i Norveške. U sklopu Jarun Kupa, mladi će rukometaši imati priliku igrati protiv iskusnijih protivnika, osjetiti pravi sistem europskog natjecanja te pripremiti se za budućnost i nadolazeće turnire rukometa na pijesku koje ih očekuju. S druge strane, Jarun Kup organizacijom turnira reprezentacija nudi mogućnost zainteresiranim timovima svojevrsnu mogućnost pripremnog perioda ususret Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku koje će se održati od 24. do 28. svibnja 2023. u Portugalu. Koliko je važna organizacija jednog takvog turnira, naglašava i kapetan hrvatske seniorske reprezentacije rukometa na pijesku Ivan Jurić. 

„Nama kao igračima to znači početak priprema za Europsko prvenstvo, koje će ove godine biti jako kratke s obzirom da je prvenstvo dosta rano. Tek ćemo se početkom svibnja okupiti svi skupa nakon Svjetskih igara u Birminghamu prošle godine. Mislim da ćemo imati jako dobre protivnike – Francusku i Norvešku, iako nećemo biti u punom sastavu s obzirom da se igraju dvoranske lige. Međutim, smatram da će to biti dobar prelazak s dvorane na pijesak i mislim da će biti zanimljivo pratiti taj prelazak igrajući protiv top ekipa“ komentirao je kapetan Jurić. 

S obzirom na uspjehe hrvatske muške seniorske reprezentacije u prošloj pjeskaškoj sezoni (prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj, prvo mjesto na Svjetskim igrama u SAD-u, priznanje Hrvatskog olimpijskog odobra za najbolju mušku ekipu u neolimpijskoj disciplini, brojna osobna priznanja) očekivanja od Europskog prvenstva u Portugalu su velika.  

„Očekujem jedno jako dobro prvenstvo, jednu jako veliku borbu već u preliminarnoj grupi. Na turniru reprezentacija u sklopu Jarun Kupa ćemo se susresti s Norveškom, a već za mjesec dana u skupini na Europskom prvenstvu. Malo će to biti nezgodno, no prilagodit ćemo se tome, ispitat ćemo njihove prednosti i slabosti. Radi se o dobrim ekipama, a grupa je takva da dalje idu samo dvije ekipe što znači da nema opuštanja. Ako budemo imali pravi pristup, u što uopće ne sumnjam trebali bismo pobijediti sve tri utakmice. U svakom slučaju bit će jedno jako dobro prvenstvo“ poručio je Ivan Jurić. 

Hrvatska je smještena u skupinu A s Nizozemskom, Poljskom i Norveškom. Više informacija o Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku u Portugalu dostupno je na stranicama Europske rukometne federacije te na stranicama Hrvatskog rukometnog saveza za rukomet na pijesku. 

Veliki dan Hrvatskog Sporta 2022

Zagreb i Jarun Kup će ove godine ugostiti 22 muške i 14 ženskih seniorskih rukometnih ekipa na pijesku koje će se boriti za prestižnu titulu i važne EBT bodove, više od 800 sudionika te 50-ak volontera i ljudi iz organizacije. Osim rukometaša i rukometašica, na Jarunu ćete moći pronaći i pokoje poznato domaće i strano lice. Autor poznatog Bullhita, hrvatski voditelj, komičar, imitator i glazbenik Luka Bulić te rukometaš, komentator rukometnih utakmica, voditelj podcasta i umjetnički direktor Chris O'Reilly pridružit će se proslavi 15. godišnjice turnira. Pridružiti se možete i vi, rezervirajte svoj vikend i posjetite nas na Jarunu te uživajte u najboljim akcijama ovog atraktivnog sporta. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.