Obavijesti

Promo sadržaj

Predstavljena Aircash Mastercard® kartica

Predstavljena Aircash Mastercard® kartica
17

Stvorio Aircash, ne banka – spoj pametne aplikacije i najpoželjnije kartice na svijetu

Upravo je predstavljena novost na financijskom tržištu – kombinacija Aircash mobilnog novčanika i kartice Mastercard dolazi kao Aircash Mastercard kartica!

Aircash mobilni novčanik od sada dolazi u novom ruhu kao kartica, a namijenjena je za Internet kupovinu i plaćanje na prodajnim mjestima u cijelom svijetu bez naknada pri plaćanju i nadoplati kartice/novčanika te bez mjesečnih troškova. Novitet na financijskom tržištu predstavljen je u Johannu Francku uz istaknute uzvanike kroz interaktivni panel na temu fin-techa i prezentaciju kartice od strane osnivača i direktora Aircasha Hrvoja Ćosića. Na panelu su sudjelovali Boris Nemšić, poduzetnik i bivši predsjednik Uprave Telekoma Austrije, Mato Njavro, dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa i Gea Kariž, voditeljica marketinga u Mastercardu, a zanimljivu diskusiju moderirao je Zoran Šprajc.

17
| Foto: VUKAS

Događaj je najavila Jelena Glišić, a uvertiru u glazbeni dio večeri napravio je Martin Kutnar na harmonici nakon kojeg su nastupili Nika Turković i Matija Cvek & The Funkensteins.

Hrvoje Ćosić, osnivač i direktor Aircasha

Hrvoje Ćosić, osnivač i direktor Aircasha predstavio je sve prednosti koje ova simbioza donosi te povodom predstavljanja izjavio:

Aircash je jedina institucija u Hrvatskoj koja nije banka, a koja može izdavati Mastercard kartice. Radi se o prepaid karticama koje su isključivo vezane za Aircash novčanike i stanje na njemu. Znači, koliko korisnik ima sredstava na svom Aircash novčaniku, toliko sredstava može i trošiti. Inovacija je način distribucije kartice prema korisniku jer naš korisnik dolazi na prodajno mjesto poput kioska, pumpe ili dućana, kupuje za 30 kuna neaktiviranu karticu, aktivira je putem Aircash aplikacije skenom QR koda s poleđine kartice i trenutačno je povezuje sa sredstvima na svojem Aircash novčaniku. Naša kartica je aktivna odmah i primjenjiva svugdje. Sigurni smo da uz inovativan pristup koji Aircash Mastercard kartica predstavlja možemo napraviti promjenu na tržištu i u Hrvatskoj i na emitivnim tržištima gdje poslujemo i planiramo daljnje širenje. Svu potrošnju, određivanje limita, kontrolu potrošnje, korisnici prate u svojoj Aircash aplikaciji i u realnom vremenu.

Aircash posluje kao financijska institucija s licencom European Banking Authority (EBA) i Hrvatske narodne banke (HNB) koja je važeća na području cijele EU. Trenutačno s više od 200.000 korisnika te više od 250 milijuna kuna mjesečnog platnog volumena, Aircash se dokazao kao nositelj FinTech industrije u Hrvatskoj, ali i diljem Europe. Slijedom toga, Aircash je postao partner s međunarodnom tehnološkom kompanijom Mastercard te tako stekao status izdavatelja (eng. Issuer) Mastercard kartica.

Prema našim podacima za Hrvatsku 46% ispitanika zbog pandemije sve češće koristi kartice, a i učestalost korištenja kartica za online kupnju je u porastu. I Aircash i Mastercard u svojim temeljnim postavkama imaju to da žele osigurati praktičan, siguran i pouzdan način plaćanja. To je baza na kojoj želimo graditi ovu zajedničku modernu, digitalnu priču“, rekla je Gea Kariž, voditeljica marketinga u Mastercardu u Hrvatskoj.

Aircash postoji već kao mobilna aplikacija i jedini mobilni novčanik koji nudi uvijek dostupnu gotovinu isplatom na više tisuća mjesta u Hrvatskoj, slanje i primanje novca, plaćanje raznih usluga direktno iz aplikacije kao što su plaćanje parkinga, kupovinu telekom i PlayStation bonova, nadoplatu ENC uređaja uz prikaz stanja na vašem računu uz naravno sve popuste vezane na vaš HAC ili ARZ račun, plaćanja računa, kupovinu ulaznica za sportske i kulturne događaje, kupovinu karata za trajekte i katamarane kao i kupovinu autobusnih karata za sve relacije u zemlji i inozemstvu. Uplata na novčanik je bez naknade, gotovinom na svim Ina i Tifon benzinskim postajama, na svim kioscima Tiska ili putem Mastercard, Maestro i Visa kartica.

Aircash Mastercard kartica se može kupiti na svim lokacijama Tiska, Ine i iNovina, a primjenjiva je na milijunima lokacija – na internetu, u trgovinama, na bankomatima. Odlična prednost je što vlastiti novčanik može sadržavati više Aircash kartica, a na svakoj od njih se mogu postaviti limiti potrošnje, ograničenja isplate na bankomatima ili online kupovina. Osim toga, kartica se uvijek može napuniti gotovinom, kartičnim i bankovnim uplatama te primitkom sredstava na Aircash novčaniku.

Za više informacija posjetite stranicu Aircash  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Weekend Food Festival inspirira i slavi strast prema lokalnim okusima i inovacijama
Promo

Weekend Food Festival inspirira i slavi strast prema lokalnim okusima i inovacijama

Weekend Food Festival, jedan od najvažnijih gastronomskih festivala ove će godine u velikom dijelu biti posvećen lokalnoj gastronomiji. Očekuje se više tema koje se tiču lokalne kuhinje i tradicionalnih specijaliteta.

Upoznajte tradicionalnu hercegovačku kuću
PROMO

Upoznajte tradicionalnu hercegovačku kuću

Matej Sunara istražuje tradicionalne hercegovačke kuće u Turčinovićima, otkrivajući njihovu jedinstvenu arhitekturu
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...