Obavijesti

Promo sadržaj

Predstavnici MUP-a na Svjetskim policijskim igrama osvojili 17 medalja

Predstavnici MUP-a na Svjetskim policijskim igrama osvojili 17 medalja
7

Na igrama je sudjelovalo gotovo 10 tisuća natjecatelja iz 70 zemalja koji su se natjecali u 62 sporta

Na Svjetskim policijskim i vatrogasnim igrama, koje su se održale u Rotterdamu u Nizozemskoj od 22. do 31. srpnja, policijske službenice i službenici osvojili su 17 medalja i to šest zlata, devet srebrnih i dvije brončane. Ekipu hrvatskog MUP-a činilo je devetero predstavnika, od kojih su bile dvije policijske službenice.

Tako je Stela Kavelj iz PU splitsko-dalmatinske osvojila zlatnu medalju u taekwondou u kategoriji do 57 kilograma. Senka Frlić Kolovrat iz PU primorsko-goranske osvojila je brončanu medalju u atletskoj disciplini trčanje 200 metara. Kristijan Komljenović iz Antiterorističke jedinice Lučko osvojio je broncu u zahtjevnom TCA osmeroboju, njegov kolega iz ATJ Lučko Ivan Jakelić u istoj disciplini je zauzeo četvrto mjesto, dok je Jozo Ugrina iz PU splitsko-dalmatinske osvojio srebro u disciplini bacanje koplja.

Streljačku ekipu činio je Vlado Cindrić iz Interventne jedinice policije PU karlovačke, Veljko Županić i Dalibor Kocijan iz ATJ Lučko te Josip Ćelić s Policijske akademije koji su nastupali u šest disciplina. Osvojili su dvije zlatne medalje u disciplini PPC (Police Pistol Combat) u ekipnoj konkurenciji, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Vlado Cindrić osvojio srebrnu medalju, a Josip Ćelić jednu zlatnu i tri srebrne. Veljko Županić je u pojedinačnoj konkurenciji u svakoj disciplini osvojio medalju i to dvije zlatne i četiri srebrne.

Svjetske policijske i vatrogasne igre poznate su još kao i Svjetska policijska olimpijada, a ujedno je to događaj s najvećim brojem natjecatelja nakon Ljetnih olimpijskih igara. Na ovim igrama sudjelovalo je gotovo 10 tisuća natjecatelja iz 70 zemalja koji su se natjecali u 62 sporta. Jedan od sudionika natjecanja, načelnik Policijske akademije Josip Ćelić, podijelio je svoja iskustva nakon natjecanja. - Organizacija samih igara je bila na zavidnoj razini. Natjecanje je bilo prilično zahtjevno i naporno jer smo u streljaštvu sudjelovali u šest disciplina. Ekipa hrvatskog MUP-a na istim je igrama 2005. godine u Švedskoj te 2011. u  New Yorku u istom sastavu postavila svjetski rekord koji još nitko nije oborio – rekao je Ćelić.

Zaključio je kako se s ponosom  možemo pohvaliti da imamo vrhunske rezultate i u konkurenciji policija iz cijelog svijeta hrvatski policajci pokazuju da su spremni na najvišoj mogućoj razini. Na posljednjoj policijskoj olimpijadi 2017. godine u Los Angelesu predstavnici MUP-a osvojili su čak 27 medalja, 16 zlatnih, sedam srebrnih i četiri bronce. Svjetske policijske i vatrogasne igre održavaju se od 1985. godine, a prvo natjecanje bilo je u San Joseu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Favbet novom inicijativom pomaže boksačkim klubovima diljem hrvatske
PROMO

Favbet novom inicijativom pomaže boksačkim klubovima diljem hrvatske

Podrška lokalnim klubovima za rast I razvoj mladih boksačkih talenata

Rim Tim Tagi Dim! Germania nudi najveći tečaj na pobjedu Baby Lasagne!
PROMO

Rim Tim Tagi Dim! Germania nudi najveći tečaj na pobjedu Baby Lasagne!

Ovakvu priliku ne smijete propustiti!
David Skoko na Dolcu počastio građane istarskim specijalitetom
PROMO

David Skoko na Dolcu počastio građane istarskim specijalitetom

Povodom emitiranja serijala 'David Skoko: Motor, loza, kuhača' na 24Kitchen kanalu, poznati chef kuhao žgvacet na zagrebačkoj tržnici