Obavijesti

Promo sadržaj

Prevencija i oporavak od hemoroidalnih tegoba

Prevencija i oporavak od hemoroidalnih tegoba
2

Iako se o njima ne priča baš puno, odnosno još uvijek su „neugodna tema“, hemoroidi predstavljaju vrlo čest problem. Ako se ne tretiraju na vrijeme, jako otežavaju svakodnevnicu, a mogu se i javiti i komplikacije

Hemoroidi su proširene krvne žile na području anusa u obliku jastučića. Postojanje takva tri jastučića je normalno i ima bitnu ulogu. Napunjeni krvlju zatvaraju otvor analnog kanala i kontroliraju izlaz tekućina i plinova, a ispražnjeni omogućavaju prolazak stolice i štite stijenke analnog kanala. Problem nastaje kada dođe do oštećenja krvnih žilica. 

Zbog čega nastaju hemoroidi? 

Simptomatski hemoroidi mogu se pojaviti u bilo kojem razdoblju života, ali češći su kod starije populacije, a jednako su pogođeni i žene i muškarci. Rizični čimbenici za nastanak hemoroida su opstipacija, koja iziskuje veću potrebu za naprezanjem, prehrana siromašna vlaknima, posao koji zahtjeva puno sjedenja, pretilost pa čak i pretjerano vježbanje.  

I trudnice se zbog povišenog tlaka u trbušnoj šupljini često susreću s ovim problemom. Upravo porast tlaka unutar hemoroidalnih jastučića uzrok je rastezanja stijenki krvnih žilica i može doći do pucanja uslijed čega se javlja i krvarenje. 

Potražite pomoć za bolne hemoroide 

Zdrave životne navike svakako su prevencija za nastanak hemoroidne bolesti, ali i za brži oporavak. Kod tretiranja hemoroida preporučaju se lokalni pripravci za ublažavanje boli, crvenila, svrbeža i iritacije tog područja. Ako ne volite neugodan osjećaj nakon nanošenja masti, onda je Anorectal gel s  aplikatorom za unutarnju upotrebu pravi izbor za vas.  

Anorectal gel je medicinski proizvod s protektivnim, lubrikantnim i emolijentnim djelovanjem na analno i perianalno područje namijenjen za tretiranje hemoroida, analnih fisura i proktitisa.  Sadrži zaštićeni kompleks sastojaka koji uključuje hijaluronsku kiselinu, indijsku smokvu, vještičju lijesku (hamamelis), MSM i eterično ulje čajevca.  

Navedene kombinacija djelatnih tvari dokazano je učinkovita za umirivanje i zaštitu analnog i perianalnog tkiva u slučaju nekompliciranih unutarnjih i vanjskih hemoroida. Gel ima svojstvo stvaranja sloja s učinkom barijere koji pomaže u održavanju prirodne hidratacije i fiziološke elastičnosti analne sluznice, čime se potiču i ubrzavaju postupci obnavljanja i cijeljenja. 

Potražite u ljekarnama 

Anorectal gel možete nabaviti u ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija o proizvodu možete potražiti i na službenim Pharmoval stranicama. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura