Obavijesti

Promo sadržaj

Prezentacija knjige „Medicinska pedikura„

Prezentacija knjige „Medicinska  pedikura„
9

Dana 5.10. 2022. je u punom Novinarskom domu u Zagrebu, održana prezentacija knjige Medicinska pedikura, autora Zlatka Tenšaka.

Knjigu su promovirali, g. Ratko Bošković - novinar, Gđa Ana Koletić, predavač  i kordinator za premet kozmetika, g. Goran Hudina  dopredsjednik društva dijabetičara grada Zagreba.

To je prvi ovakav udžbenik na ovim prostorima koji na sustavan način obrađuje temu tretmana i liječenja stopala obzirom da unatoč dugoj tradiciji pedikure  u Zagrebu  i Hrvatskoj  do sada nije nitko pokušao napraviti i objaviti publikaciju koja bi služila izobrazbi medicinskih pedikera . Rezultat  toga je  i činjenica da je opće stanje pedikure u velikom zaostatku za standardima usluge  koji se provode u razvijenim zemljama zapada.

G Tenšak je ukratko opisao kako je došlo do odluke da krene u pisanje knjige  te   sam način  nastajanja i pisanja. Sve ja bazirano na dvadeset godišnjem  zanimanju za struku g Tenšaka ,njegovim  proučavanjem brojne stručne literature, pohađanju  brojnih međunarodnih edukacija i radionica i nadasve dvadeset godina rada salona medi ped u Zagrebu..

Knjiga ima 432 stranice sa preko 630 fotografija i ilustracija, opremljena je  brojnim protokolima i tabličnim prikazima a sve temeljeno na 20 godišnjoj praksi rješavanja najtežih slučajeva koji su predmet rada medicinske pedikura kao djelatnosti.. Knjiga ima za cilj pružiti kvalitetne i dostatne informacije svim osobama  koje se žele baviti pedikurom na suvremeni način, zdravstveno i higijenski  primjereno vremenu u kojem živimo.

Gđa Koletić je  govorila o potrebi takvog pomagala u kontekstu izobrazbe učenika srednjih  strukovnih škola pedikera i kozmetičara, i naglasila de da je činjenica da do sada takvo nešto nije postojalo upravo rezultira  time da djeca izlaze iz škole sa premalom količinom znanja i vještina i da su time već u startu diskvalificirani.

G Hudina je prezentirao problem  tretmana stopala iz perspektive osoba sa dijabetesom. Poveznica između dijabetesa i dijabetičkog stopala je činjenica da 30 % osoba sa dijabetesom razvije sindrom dijabetičkog  stopala  i time su vrlo ovisni o kvalitetnoj usluzi medicinske pedikure. Međutim, tretman dijabetičkog stopala nije  ni u kom slučaju  jednostavan i bezazlen. Za  to trebaju biti ispunjeni uvjeti opisani u ovoj knjizi a sve se svodi na dobru i kvalitetnu edukaciju medicinskog pedikera, primarno na  stjecanje teorijskog znanja i usvajanja vještina rada, te stvaranje ambijenta za rad koji zadovoljava potrebne kriterije higijene.

G Bošković je napravio kratku recenziju knjige opisujući je kao lako čitljivu i vrlo razumljivu svakom korisniku koji će se  njome koristiti u svom radu i edukaciji.

Knjiga je u prodaji u web  trgovini mediplus.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura