Obavijesti

Promo sadržaj

Prijave za najveće atletsko natjecanje školaraca u Dalmaciji su i dalje otvorene

Prijave za najveće atletsko natjecanje školaraca u Dalmaciji su i dalje otvorene

U Kninu, Zadru i Makarskoj očekuje se velik broj sudionika jer su djeci zbog pandemije protekle dvije godine bile smanjene fizičke aktivnosti pa se kroz Erste Plavu ligu djeca vraćaju natrag na sportske terene

Nakon spektakularnog starta u Osijeku, gdje je nastupilo 760 školaraca, Erste Plava liga je ovaj tjedan u Dalmaciji. Kvalifikacijska natjecanja će se od srijede do subote održati u Kninu, Zadru i Makarskoj. U sva tri grada očekuje se velik broj sudionika jer su djeci zbog pandemije protekle dvije godine bile smanjene fizičke aktivnosti, pa se kroz Erste Plavu ligu i slične projekte djeca vraćaju natrag na sportske terene 

U srijedu će se učenice i učenici 1. do 6. razreda osnovnih škola na stadionu NK Dinara natjecati  u trčanju na 60, 300 i 600, metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Organizator natjecanja je atletski klub Sveti Ante čiji je najpoznatiji atletičar Marko Čeko, hrvatski prvak na 100 i 200 metara te u skoku u dalj. Prethodnih godina se na natjecanjima Erste Plave lige Marko pojavio u ulozi startera i suca. 

U Zadru je Erste Plava liga u četvrtak. Na Višnjiku redovito nastupaju školarci iz cijele Zadarske županije, pa su tamošnja natjecanja među najmasovnijima i redovito ih prati velik broj gledatelja. Atletski klub Fortius je jedan od najmlađih u Hrvatskoj i organiziranjem Erste Plave lige želi privući što više djece u atletiku. Zbog toga će uskoro s mladim atletičarima u klubu početi raditi i Stipe Žunić, osvajač brončane medalje u bacanju kugle na Svjetskom prvenstvu u Londonu 2017. 

Golemo je zanimanje za Erste Plavu ligu i u Makarskoj, gdje na stadionu Gradskog sportskog centra podno Biokova iz godine u godinu nastupa sve više školaraca. Udruga Ruke za bolju Makarsku, koja je organizator natjecanja, želi i na ovaj način poboljšati život lokalne sredine, što joj primarni cilj. Kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige u Makarskoj je u subotu. 

Erste Plava liga je najveće dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj. U proteklih devet godina je na natjecanjima Erste Plave lige sudjelovalo više od 32.000 školaraca. Organizator natjecanja je atletski klub Pro Sport uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Boris Hanžeković Memorijala. Sponzori lige su Erste Bank, Erste Leasing, Erste Plavi mirovinski fondovi, Wiener osiguranje, 24 sata, Joom Boos i Jadrolinija. 

Online prijave za Erste Plavu ligu i dalje su moguće putem službene web stranice lige

KNIN – srijeda, 11.5.                            Stadion NK Dinara'           

ZADAR – četvrtak, 12.5.                      SC Višnjik

MAKARSKA – subota, 14.5.                Gradski sportski centar

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini