Obavijesti

Promo sadržaj

Prirodan saveznik za potenciju i libido

Prirodan saveznik za potenciju i libido
5

Seksualna funkcija važna je komponenta kvalitete ljudskog života. Međutim, seksualni problemi široko su rasprostranjeni i mogu nepovoljno utjecati na raspoloženje, zdravlje i interpersonalno funkcioniranje, a glavni problemi ove prirode povezani su s erektilnom disfunkcijom

Što je erektilna disfunkcija?

Erektilna disfunkcija (ED) definira se kao nesposobnost postizanja ili održavanja erekcije za zadovoljavajuću seksualnu izvedbu. Prevalencija u općoj populaciji kreće se od 30-65 % kod muškaraca u dobi od 40-80 godina. Međutim, ona nema samo negativan utjecaj na muškarce, već i na njihove partnerice.

Jednako tako, potrebno je imati na umu kako se razvoj erektilne disfunkcije povezuje s razvojem dijabetesa, hipertenzije, hiperlipidemije, metaboličkog sindroma i depresije. Osim toga, nekoliko je epidemioloških studija navelo erektilnu disfunkciju kao marker kardiovaskularnih bolesti. Muškarci s ED mogu imati i veću vjerojatnost za preuranjenu ejakulaciju, pretjerano aktivan mokraćni mjehur te simptome donjeg urinarnog trakta koji su povezani s benignom hipertrofijom prostate.

Uzroci

Seksualno uzbuđenje predstavlja vrlo složen proces jer uključuje integraciju hormonalnih, psiholoških, neuroloških i vaskularnih puteva. Poteškoće u bilo kojem od navedenih područja mogu se odraziti na postizanje i održavanje same erekcije. Iako se u prošlosti uglavnom smatrala isključivo psihogenim poremećajem, dokazi pokazuju da erektilna disfunkcija u više od 80 % slučajeva ipak ima organsku etiologiju.

Glavni faktor rizika je svakako dob, a sve veća prevalencija erektilne disfunkcije povezana je s globalnim starenjem stanovništva. U čimbenike rizika ubrajaju se i pušenje, pretilost, konzumacija alkohola te sjedilački način života. Oni mogu uzrokovati hormonske promjene koje rezultiraju niskom razinom testosterona.

Osim životnog stila i neravnoteže hormona, još neki od mogućih uzroka su:

  • neurološka stanja (multipla skleroza, Parkinsonova bolest)
  • emocionalni čimbenici (stres, anksioznost, depresija, traume)
  • lijekovi (antidepresivi, lijekovi za snižavanje krvnog tlaka, analgetici)
  • poremećaji sna

Otkrije li muškarac uzrok oslabljenog spolnog nagona, dobiva dobru podlogu za dugoročno rješavanje ove učestale tegobe te kvalitetniji i zdraviji život.

Prirodan saveznik za potenciju i libido

Tradicionalne biljke u suvremeno su doba revolucionarno otkriće u liječenju erektilne disfunkcije. Među biljkama s afrodizijačkim djelovanjem svakako valja izdvojiti macu. Još od daleke prošlosti vjerovalo se kako ova biljka jača snagu, izdržljivost i libido te da poboljšava plodnost, a moderna znanost daje vjetar u leđa drevnim vjerovanjima. Mnoge studije izvješćuju o pozitivnim učincima mace na seksualnu aktivnost, izvedbu i libido. U jednom od istraživanja utvrđeno je povećanje seksualne želje nakon 8 tjedana u muškaraca koji su unosili macu, dok je u drugom istraživanju došlo do značajnog poboljšanja u postizanju erekcije nakon 12 tjedana konzumacije mace.

Znanstvenici smatraju kako povoljna svojstva na potenciju maca duguje sadržaju važnih aminokiselina: fenilalanina, tirozina, histidina te osobito arginina važnog za spolnu aktivnost muškaraca, budući da potiče nastajanje dušikovog oksida koji opušta i širi krvne žile.

Bioandina Crna aktivirana Maca kapsule doprinose normalnoj spolnoj funkciji i libidu muškarca pa samim time pozitivno utječe na spolnu moć i erektilnu disfunkciju. Također, povoljno utječe na povećanje broja i pokretljivosti spermija, čime može doprinijeti plodnosti kod muškarca.

Svakako bi trebalo imati na umu kolika je važnost reproduktivnog zdravlja i osvijestiti se ukoliko postoji problem s erektilnom disfunkcijom ili bilo kakav drugi problem. Na taj način mogu se identificirati i potencijalno zdravstveno opasnija stanja koja su povezana s erektilnom disfunkcijom, a rješavanje uzroka može uvelike poboljšati kvalitetu života pacijenata

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe
PROMO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe

Posjetili smo dvije iznimne žene koje svakim danom ruše nametnuta rodna ograničenja i dokazuju istinsku snagu žena

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"
PROMO

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"

Duhovno-glazbeni spektakl godine okupit će najpopularnije izvođače duhovne glazbe u Areni Zagreb
"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura
PROMO

"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura

Svaki put kad kineski predsjednik Xi Jinping održi novogodišnji govor, njegove police u uredskom prostoru unutar kompleksa Zhongnanhai uvijek su proučavali znatiželjni knjiški crvi diljem zemlje i svijeta.