Program 'Ostavi dobar trag' ide dalje | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Program 'Ostavi dobar trag' ide dalje

Program 'Ostavi dobar trag' ide dalje
2

Otvorene su prijave za novo izdanje programa 'Ostavi dobar trag', iza kojeg stoji Erste banka s partnerima Zakladom Solidarna, Panda komunikacijama i Social Prudence Consultingom.

Cilj programa je pružiti edukacijsku i mentorsku podršku neprofitnim organizacijama te im pomoći da postignu financijsku otpornost i prikupe sredstva za svoje programe. Odabranih jedanaest sudionika programa 'Ostavi dobar trag' sudjelovat će u edukacijskom programu na kojem će naučiti kako izraditi ili unaprijediti društveni poslovni model, kako kreirati strategiju za prikupljanje sredstava, ispričati svoju priču te kako unaprijediti svoje predstavljanje na digitalnim kanalima. Nakon toga, organizirat će se predstavljanje fundraising kampanje pred stručnim žirijem, a pobjednička organizacija osvojit će dodatnu individualnu mentorsku i organizacijsku podršku za provedbu te kampanje naših partnera u vrijednosti od 10 tisuća eura.

Ovo je druga godina održavanja programa 'Ostavi dobar trag', a prošlogodišnji dobitnici potpore, Udruga za promicanje mentalnog zdravlja Feniks, kreirala je i provela kampanju kojom su prikupili 20 tisuća eura za svoj cilj – nabavku paketa podrške za osobe na psihijatrijskom liječenju u KBC-u Split. Osim njih, uspješnu kampanju provela je i Udruga BIOM koja je također sudjelovala u programu. „Iznimno nas veseli da nastavljamo s programom Ostavi dobar trag zato što kroz ovaj oblik podrške osnažujemo naše neprofitne organizacije kao i zajednicu u kojoj živimo i radimo. Program je plod dugogodišnjeg iskustva inkluzivnog bankarstva kojeg provodimo s poduzetnicima početnicima i neprofitnim organizacijama, podršci pri prijenosu ideja „iz teorije u stvarnost“. Prošle godine je program testiran, uspješno proveden, a za ovu godinu i poboljšan. Vjerujemo da ćemo i ove godine imati brojne prijave. Ostvarujući svoju misiju, svaka neprofitna organizacija stvara pozitivne promjene u društvu čime ostavlja dobar trag u životima pojedinaca i u široj zajednici stoga je cilj ovog programa je osnažiti neprofitne organizacije da predstave svoj rad široj zajednici, poslovnom sektoru i potencijalnom donatoru te postignu veću prepoznatljivost i podršku svojih programa“, rekla je ovom prilikom Tina Sirotić, voditeljica Službe za društveno odgovorno bankarstvo Erste banke.

Kriteriji za odabir neprofitne organizacije

Program je namijenjen neprofitnim organizacijama koje svojim djelovanjem pozitivno utječu na društvo te koje već imaju ili razvijaju proizvod ili uslugu. Organizacija treba biti upisana kao aktivna u Registrima neprofitnih organizacija, treba poslovati u skladu s pozitivnim važećim zakonima i da nije u blokadi, stečaju ili likvidaciji. Kriteriji za odabir organizacija koje će sudjelovati u programu su: društvena korist projekta, sposobnost tima i organizacije za provedbu projekta i kampanje te jasno definirana ideja, ciljevi, rokovi i očekivani rezultati kampanje. Natječaj traje do 17. rujna, a više informacija o uvjetima za prijavu, načinu odabira sudionika te kalendar događanja moguće je provjeriti na web stranici Erste banke 'Ostavi dobar trag'.

"Kada smo se mi u ovim područjima educirali, ovakvog programa nije bilo u Hrvatskoj i zbog toga ga smatramo vrijednim za organizacije da odvoje svoje vrijeme kako bi se prijavili, prošli kroz program i proveli svoje planove u djela. Drago nam je vidjeti da program koji je imao tako dobre rezultate prošle godine nastavlja i ove godine. Vjerujemo da ćemo svojim angažmanom prenijeti naše iskustvo i znanje te da ćemo organizacijama pomoći da se razvijaju s ciljem većeg i boljeg utjecaja na svoju okolinu", istaknuo je Ivan Blažević, upravitelj Zaklade Solidarna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Svi govore o stadionu u Kranjčevićevoj, ali Dinamu je potrebnije nešto drugo
PROMO

Svi govore o stadionu u Kranjčevićevoj, ali Dinamu je potrebnije nešto drugo

Europski klubovi znaju kako iskoristiti potencijal svojih stadiona, a istome se nada i direktor maksimirskog stadiona Miljenko Sakoman – jednom kad se u Maksimiru osim golova zabije i prva lopata

Wienerberger Brick Award 2024: nagrađeni međunarodni inovatori arhitekture od opeke
PROMO

Wienerberger Brick Award 2024: nagrađeni međunarodni inovatori arhitekture od opeke

Ugledni žiri odabrao pet izvanrednih projekata među 743 prijave iz 54 zemlje, ističući potencijal održive i inovativne gradnje
Najznačajniji Texas Hold'em poker turnir u Zagrebu
PROMO

Najznačajniji Texas Hold'em poker turnir u Zagrebu

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!