Obavijesti

Promo sadržaj

Projekt "Novim vještinama do zaposlenja" u Karlovcu

Projekt "Novim vještinama do zaposlenja" u Karlovcu
1

Glavni cilj projekta je doprinijeti osnaživanju osobnih i stručnih kompetencija 48 pripadnika ciljnih skupina na tržištu rada kako je definirano županijskim strategijama

"Novim vještinama do zaposlenja" je projekt koji Veleučilište u Karlovcu sa projektnim partnerima POU Kutina, LAG Moslavina, ZUK, RA Mrav d.o.o. i HZZ-područni ured Karlovac, provodi u sklopu  Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. – Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-faza III. Projekt je u cijelosti financiran EU sredstvima i provodi se na području Sisačko – moslavačke i Karlovačke županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 927.959,49 kuna, a period provedbe je 18 mjeseci.

Glavni cilj projekta je doprinijeti osnaživanju osobnih i stručnih kompetencija 48 pripadnika ciljnih skupina na tržištu rada kako je definirano županijskim strategijama. 

Provedba projekta omogućit će besplatnu edukaciju nezaposlenih odraslih osoba kroz dva programa osposobljavanja: ''Suradnik na izradi i provedbi EU projekata“ i „Tehnolog poduzetnik“. 

Edukacije će se provoditi u prvoj polovici 2019.godine. Programi su u skladu sa Zakonom o obrazovanju odraslih i verificirani su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Suradnika/ce na izradi i provedbi EU projekta 

Program osposobljavanja traje 120 sati, ( 70 sati teorijske nastave, 30 sati vježbi i 20 sati praktične nastave) Polaznik će po završetku programa steći sljedeće kompetencije:

  • razlikovati  vrste EU fondova i programa 
  • isplanirati EU projekt prema metodologiji upravljanja projektnim ciklusom i pristupu logičke matrice
  • kako surađivati u planiranju elemenata projekta (aktivnosti, resursi, vremenski tijek, troškove projekta) u  skladu s provedenim analizama
  • upravljati projektnim aktivnostima i resursima
  • koristiti adekvatne tehnike pri pripremi proračuna projekta 
  • izraditi projektni prijedlog u skladu s kvalitativnim značajkama projekta (horizontalne teme)
  • vrednovati projekt i osigurati njegovu održivost
  • koristiti komunikacijske vještine i vještine prezentiranja 
  • primijeniti mjere sigurnosti na radu i pružiti prvu pomoć

Program tehnolog-poduzetnik 

Program tehnolog-poduzetnik namijenjen je osobama koje teže samozapošljavanju te žele ući u poslovni svijet pokretanjem vlastite proizvodnje prehrambenih proizvoda. Za realizaciju poslovne ideje, potrebno je multidisciplinarno znanje i vještine koje će polaznici steći tijekom edukacije.

Program osposobljavanja traje 120 sati, ( 79.5 sati teorijske nastave, 40.5 sati vježbi). 

Polaznik će po završetku programa steći sljedeće kompetencije:

  • vođenje poslovnih aktivnosti od ideje za pokretanjem proizvodnje prehrambenog proizvoda ili dodataka hrani do izrade projektnog zadatka
  • razrada idejnog rješenja, poslovnog i financijskog plana te apliciranje za financijska sredstva
  • prepoznavanje potrebne tehnologije za proizvodnju i kontrolu proizvodnje i proizvoda (mikrobiološka, kemijska i senzorska)
  • upravljanje kvalitetom
  • reklamiranje i plasman proizvoda
  • vođenje financija

Promotivne radionice za programe obrazovanja odraslih u Karlovcu će se održati 18.09., 27.09. i 28.09.2018. godine u Trgovačko ugostiteljskoj školi Karlovac, restoran Pod starimi krovovim od 10:00- 12:00 sati, 02.10.2018. godine od 10:00 – 12:00 sati u Zavodu za zapošljavanje – Područni ured Ozalj, te 04.10.2018. godine od 10:00-12:00 sati u Domu zdravlja u Vojniću.  U Kutini će se radionice održati 19. i 26.09, te 03. i 10.10.2018. godine od 10:00 do 12 sati na adresi Tržna 8 (Tržnica Kutina).

Dodatne informacije: tehnolog.poduzetnik@vuka.hrtel: 047/843-568, marijana.blazic@vuka.hr, tel: 047/843-539
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Biraj limenku, opet i opet i opet!
PROMO

Biraj limenku, opet i opet i opet!

Svima draža ambalaža

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva
PROMO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva

Damjan Rudež, novi predavač Skill Boxa, profesionalni košarkaš, najbolji je primjer mladima kako je na svom putu odabrane karijere pa potom ulaganjem u svoje obrazovanje, nastavio putem uspješnog poduzetnika.
Na što pripaziti prilikom kupnje opločnik
PROMO

Na što pripaziti prilikom kupnje opločnik

Otkrijte prednosti betonskih opločnika u razgovoru s Dorianom Žunićem