Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 4

Proljeće kuca na vrata: Ovo je ključni korak svakog vrta koji mnogi od nas zanemaruju

Proljeće kuca na vrata: Ovo je ključni korak svakog vrta koji mnogi od nas zanemaruju

Pred nama su sve sunčaniji i topliji dani, a to znači kako je vrijeme da se aktivirate i pripremite sve za sezonu uživanja na otvorenom. Donosimo vam savjete kako najbolje urediti vlastiti vrt

VIDEO

Lijepo vrijeme u pravilu znači samo jedno - boravak na otvorenom i svjež zrak. Zato nakon pojave prvih zraka sunca mnogi jedva čekaju zasukati rukave te početi raditi u vrtu i na uljepšavanju okućnice. Bez obzira na to jeste li početnik u uzgoju, s nekoliko vrtlarenja, ili želite uzgojiti najveću rajčicu u susjedstvu, svaki vrt treba određeni set alata koji je uvijek dobro imati u blizini.  

Ako si pritom želite maksimalno olakšati posao i dočekati ljeto s okućnicom na kojoj će vam zavidjeti svi susjedi, pogledajte naše savjete i kreirajte svoj vrt iz snova! 

Pripremite tlo  

Prije nego što se upustite u bilo kakve ozbiljnije radove u vrtu, valja kvalitetno pripremiti tlo. Ovisno o tome koliko je zemlja na kojoj planirate saditi zbijena, krenut ćete ili klasičnim putem - lopatom i motikom - ili ćete si, u slučaju da je riječ o tvrđoj površini, pomoći motoriziranim alatom. Neovisno o tome kako krenete, zemlju biste trebali obogatiti kvalitetnim gnojivom, po mogućnosti organskog podrijetla. 

Zapravo, najbolje bi bilo kad biste gnojivo proizveli sami, a proces je mnogo lakši nego što mislite. Tajna je u kompostiranju. Premda proces tradicionalno iziskuje neko vrijeme, postoje različiti načini da ubrzate postupak.   

Dirty,Hand,Of,Gardener,Of,Farmer,Hold,Soil,At,Organic

Recimo, granje koje ćete prikupiti prilikom orezivanja voćaka ili šišanja živice možete pomoću dobre sjeckalice vrlo brzo pretvoriti u kompost, kojim ćete oplemeniti svoje gredice te posude za bilje i cvijeće. Pritom pripazite da tijekom šišanja živice imate i kvalitetne, po mogućnosti električne škare.  

Neki od brendova s kojima nećete pogriješiti su BOSCH, MAKITA i EINHELL. EINHELL električne škare za živicu, primjerice, konstruirane su tako da minimalno opterećuju vaše ruke i leđa. Razlog je u tome što imaju ergonomske ručke, koje vam osiguravaju udobniji položaj tijekom rezanja. Ove lagane škare za živicu imaju motor velike pokretne snage koji će vam osigurati besprijekorno rezanje malih do srednjih živica.  

Pripremite se za sezonu 

Bez obzira na to što sadite, za sobom ćete ostaviti nered, pa bi netko na kraju sve to trebao pokupiti s tla, zar ne? Sigurni smo da na taj dosadni zadatak ne želite gubiti previše vremena, osobito zato što je grabljanje sporo i troši previše energije. Jednostavniji, brži i mnogo elegantniji način prikupljanja ostatka vašeg vrtnog otpada omogućuju usisavači lišća. Postoje dva osnovna tipa usisavača – motorni i električni. EINHELL usisavač lišća mali je pomagač koji pruža izvrsne rezultate. Lagano radi na čišćenju lišća, iglica i malih grančica u kućnom vrtu i na terasi. Motorni usisavači inače se preporučuju onima koji imaju velike površine na kojima se sakuplja veća količina lišća. 

Razmislite o obliku vrta 

Kad pogledate kroz prozor, prvo ćete vidjeti vjerojatno svoj travnjak. Premda je pravokutni oblik najpopularniji, postoje i drugi, mnogo kreativniji načini da uredite svoje travnjake. Zašto ne biste pokušali s ovalnim, kružnim, kvadratnim ili duguljastim oblikom kako biste na taj način svom eksterijeru dodali malo svježine? U promjeni oblika vašeg vrta svakako će vam pomoći razmještanje sadnica, ali i kosilica za travu

Uz PRAKTIK GARDEN motornu kosilicu više neće biti prepirki zbog toga čiji je red za košnju. Osim toga, ova motorna kosilica s lakoćom savladava svaku prepreku, bez obzira na to je li riječ o teškim vrtnim oblicima, kompliciranim i teško dohvatljivim kutovima ili složenim zelenim površinama. Detaljan opis ovog proizvoda, kao i cjelokupnu ponudu praktičnog vrtnog alata, pogledajte u web trgovini eKupi

Children,At,Community,Garden,Picking,Lettuce,For,Eating.,Boxes,Filled Scenic,View,Of,A,Lush,Green,Grass,Path,Lined,By Landscape,Design,Of,A,Backyard,Garden,With,Row,Ornamental,Growth
5
| Foto: PR

A možda ste jedan od sretnika koji žive u nekom pitoresknom brdovitom kraju, pa kosilice za vas nisu najpraktičnije rješenje. U tom ćete slučaju posegnuti za trimerom za travu. U web trgovini eKupi možete pronaći najveću ponudu trimera za travu, a nama se osobito svidio VILLAGER motorni trimer. Zbog svoje multifunkcionalne ručke i profesionalnog remena za nošenje ovaj će vam trimer pomoći da mnogo brže i učinkovitije pokosite dvorište. Dodatna pogodnost je što u web trgovini eKupi možete pronaći i dodatne nastavke -  glavu za motorne trimere kao i dodatni nož za trimere

Malo zabave nikom ne šteti 

A sad kad ste konačno pomoću svih ovih vrtlarskih alata i savjeta uredili svoj vrt, sigurni smo da vapite za predahom i zabavom. S obzirom na to da svi već s nestrpljenjem očekujemo toplije dane, najbolji način da rashladite tijelo i um je, složit ćete se, uživanje u vlastitom bazenu. Nasreću, montažni bazeni više nisu luksuz. U web trgovini eKupi možete pronaći različite dimenzije bazena, ovisno, naravno, o veličini vašeg vrta, kojima ćete svoj vrt preobraziti u vlastiti wellness centar. 

Savjetujemo da uživanje u bazenu upotpunite slasnim roštiljem ili pekom. Bilo da ste stručnjak ili se prvi put hvatate u koštac s roštiljanjem, sve informacije, ali i najraznovrsniju ponudu, potražite u web trgovini eKupi i toplije dane dočekajte spremni!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
PROMO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Strateškim odabirom kompanija za preuzimanje i težnjom izvrsnosti u složenim procesima njihove integracije, Studenac nastavlja širenje na hrvatskom tržištu

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?
PROMO

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?

Uživajte u čarima odmora u hotelu Continental u Opatiji
Nastavi tradiciju uz Staročeško
PROMO

Nastavi tradiciju uz Staročeško

U današnje vrijeme, kod pristupa potrošačima sve je bitnija autentičnost i postojanost branda, a još bitnija je i očuvanost tradicije. Upravo smo na tradiciju najponosniji u Pivovari Daruvar kao nešto što iznimno poštujemo i čuvamo.