Obavijesti

Promo sadržaj

Proslavite Svjetski dan ketchupa uz Zvijezda ketchup!

Proslavite Svjetski dan ketchupa uz Zvijezda ketchup!
1

Recept za savršeno hrskave pržene krumpire

Crveni umak od rajčice, svim generacijama poznatiji kao ketchup, ima svoj dan! Obilježava se 5. lipnja nastavno na nacionalni dan ketchupa koji su još davno proglasili najveći obožavatelji ketchupa na svijetu - Amerikanci.

Ni mi ne izostajemo. U Hrvatskoj se godišnje proda više od 8.000.000 komada Zvijezda ketchupa. Pritom samo najbolje rajčice imaju priliku postati Zvijezda ketchup koji dolazi u dvije varijante - blagoj i ljutoj. Premda ovaj umak spašava svaki zalogaj, najviše ga ipak volimo kombinirati uz krumpir.

U svijetu se, naime, godišnje proizvede više od 320 milijuna tona krumpira i na četvrtom je mjestu na svijetu kao prehrambena kultura, nakon pšenice, kukuruza i riže, a u većini slučajeva kombinira se upravo s umakom koji povijest vuče iz Vijetnama iz kojeg je prevezen u Kinu gdje su ga kasnije otkrili britanski istraživači i otkrili Europi u kojoj počinje rasti njegova popularnost kad nastaje prvi poznati recept napisan 1732. godine.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, Hrvati godišnje pojedu oko 37 kilograma krumpira, a prženje je jedan od omiljenih načina njegove pripreme. Kako ispržiti savršeno hrskave krumpiriće? To je već umjetnost koja zahtjeva poznavanje kulinarskih trikova. Njih nam otkriva bloger Darko Kontin.

Recept za savršeni krumpir

Sastojci:

  • 1 kg ličkog krumpira
  • 1 L Zvijezda suncokretovo ulje
  • Sol, papar, crvena paprika - začini po želji
  • Zvijezda Ketchup

Priprema:

1. Izbor krumpira

Domaći krumpir, najbolje onaj mladi, prvo treba narezati, a zatim ga namočiti u vodu i ostaviti tako oko pola sata. Mladi krumpir nije potrebno guliti - korica mu je ukusna i zdrava.

2. Temperatura ulja

Savršena temperatura za prženje krumpira je 170 stupnjeva, što možete provjeriti termometrom. Ako je temperatura preniska i krumpir se dugo prži, bit će pun ulja. Ako se prži na previsokoj temperaturi, krumpir će brzo dobiti boju, a iznutra ostati sirov.

3. Savršena hrskavost

Nakon prženja, krumpir posložite na papirnati ubrus obavezno u jednom redu. Jedino će na taj način ostati hrskavi. Ako ih poklopite ili složite u tri ili četiri reda, umjesto hrskavih krumpirića, jest ćete meke i raspadnute.

4. Začini

Darko savjetuje krumpire začiniti solju i paprom nakon pečenja, a on ih voli još i „doraditi“ mljevenom crvenom paprikom ili čilijem.

5. Ketchup

Hrskavi krumpirići savršeno se slažu uz Zvijezda ketchup! Ako volite ljuto, isprobajte ih uz Zvijezda ljuti ketchup, a za sve vas ostale, tu je Zvijezda blagi ketchup.

Sretan vam dan ketchupa uz Zvijezdu i ketchup broj 1 na hrvatskom tržištu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.