Obavijesti

Promo sadržaj

Provjeri koji si element i saznaj koje craft pivo je za tebe!

Provjeri koji si element i saznaj koje craft pivo je za tebe!
7

Craft piva danas imaju kultni status – pomodna su i obožavana, punog okusa i aroma, proizvedena od biranih sastojaka

Poznati brend craft piva naziva 5th element, kojeg proizvodi Pivovara Daruvar, sadrži prirodnu meku izvorsku vodu s obronaka parka prirode Papuk te kvalitetne hrvatske sirovine, bez aditiva i konzervansa. Kako biste bili sigurni koji craft iz ove linije najbolje odgovara upravo vama, morate saznati zanimljivu priču o ključnih 5 elemenata. 

Jesi li vatra, zemlja, voda ili zrak? 

Slad, hmelj, voda i kvasac, četiri osnovna sastojka, u 5th Element liniji craft piva predstavljena su kroz četiri elementa: vatru, zemlju, vodu i zrak. 

Vatra je ta koja pročišćuje i stvara novi život. Posebno selekcionirani kvasac vatra je koja sve prirodne sastojke korištene u proizvodnji sladovine pretvara u specijalna piva prezentirana u ovoj liniji craft piva.  Zemlja daje zrno ječma, a ono se obogaćuje u rukama pivara u slad koji je neiscrpan izvor raznolikosti i osnova za svako dobro pivo.

Voda je neophodna jer bez dobre vode nema niti pitkosti dobrog piva. Čista izvorska voda planinskog potoka koja se koristi u proizvodnji piva 5th Element, bez posebne pripreme, omogućava stvaranje piva iznimne pitkosti i kvalitete. Zrak je prezentiran kroz hmelj koji već stoljećima unosi svježinu i specifičnu gorčinu, te tako balansira slatkoću svakog pravog piva. Iz zemlje potekao hmelj u zrak ispušta zamamne mirise koje ljubav pivara zarobljava u njegovom pivu.

Kako bi nastala prava čarolija okusa i besprijekorna receptura, u Pivovari Daruvar dodali su još jedan, a ujedno i najbitniji sastojak.  - ljubav. Svaka receptura dobiva svoju istinsku moć tek u trenutku kada joj se doda ovaj peti element. On je okosnica linije craft piva  5th Element, i predstavlja prije svega ljubav majstora pivara prema ovom tekućem zlatu. 

Kada se spoje pivo i ljubav nastaje vrhunski daruvarski craft

ABA je blagog, sladnog okusa nadopunjenog srednje jakom gorčinom te intenzivnom hmeljnom aromom citrusa i poljskog cvijeća, pa izvrsno pristaje uz sve tjestenine.

LELA je prepoznatljivog slatkog, karamelnog okusa nadopunjenog blagom gorčinom hmelja, te se izvrsno sljubljuje uz meso i povrće s roštilja, kao i uz sireve s plemenitom plijesni. 

IIPA je istinski moćno pivo hmeljnog okusa balansiranog slatkoćom karamele, te idealno pristaje uz fine zalogaje. 

GERWEISS predstavlja pivo punog tijela, sladnih, gotovo krušnih aroma s prepoznatljivom notom banane koja potječe od kvasca, smanjenog alkoholnog karaktera, jako karbonizirano i osvježavajuće. Pristaje uz ribu, plodove mora, lagane deserte i tvrde sireve. 

STOUT 4.2.  je pivo izrazito tamne boje, intenzivne arome kave i crne čokolade, upotpunjeno goričnom hmelja i aromom cikorije. Idealno se povezuje s mesom s roštilja, tvrdim sirevima i voćnim desertima, a koristi se i kao ključni sastojak u pripremi raznih slastica. 

VOODOO je pivo koje grije, omamljuje i ostavlja dojam zahvaljujući naglašenoj aromi kave i crne čokolade koja proizlazi iz visokog udjela prženih sladova te dugotrajnog odležavanja na drvenim strugotinama francuskog hrasta. 

BONNER je pak svijetlo, dugo odležano pivo sa češkim štihom – BOHEMIAN PILSNERA, najomiljenijeg pivskog stila.

Odaberi svoj element i rashladi se čašom piva! 

FB 5th Element     Instagram 5thelmentcraftbeer

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24
Shopaj24

Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24

Shopaj24, prvi hibrid medija i oglasnika, lansirao je novu verziju svoje platforme. Ovaj korak označava evoluciju prema modernijem, intuitivnijem i naprednijem iskustvu za sve korisnike