Obavijesti

Promo sadržaj

Provjerili smo - odlična pomoć za nadraženo grlo!

Provjerili smo - odlična pomoć za nadraženo grlo!
2

Lagano peckanje, blago škakljanje… tako sve počne. A nakon toga krene žarenje, bol, nemogućnost gutanja i da – opet upaljeno grlo

Iako najčešće vrlo blage, većina viroza gornjih dišnih sustava vrlo je neugodna i često uz začepljen nos uključuju i tegobe sa grlom. Nitko nije pošteđen, ni mali ni odrasli, ali kod djece bolno i nadraženo grlo može dovesti do odbijanja hrane, što može dodatno iscrpiti dijete i otežati oporavak.

Provjerena pomoć iz prirode

Kao prva pomoć, tradicionalno i već stoljećima se koristi islandski lišaj. Unatoč svom nazivu, islandski lišaj ne raste samo na Islandu nego na cijeloj sjevernoj polutci. Riječ je o simbiotskom odnosu između algi i gljiva, a suhi ekstrakt dobiva se iz cijelog tijela tzv. talusa.

Važno je naglasiti kako je ekstrakt islandskog lišaja primjeren za korištenje i kod male djece, već od godinu dana, ali i za odrasle. U svom sastavu ima vrijedne polisaharide koji oblažu sluznicu i na taj način ublažavaju nadražaj grla i ždrijela. Česta je preporuka liječnika i farmaceuta.

Za odrasle dolazi u spreju

Novi proizvod koji se pojavio u našim ljekarnama je sprej Islandski lišaj Forte. Riječ je o medicinskom proizvodu za nadraženu usnu šupljinu koji istovremeno štiti grlo. Formuliran je kako bi stvorio zaštitni prianjajući film na sluznicu i time smanjio kontakt s vanjskim faktorima koji uzrokuju iritaciju.

Sprej zbog svojih provjerenih sastojaka štiti grlo od nadraženosti, smanjuje osjećaj žarenja u usnoj šupljini i povećava hidratiziranost naše sluznice. Uz ekstrakt islandskog lišaja sadrži ekstrakte nevena i aloe vere, bagremov med i propolis te eterična ulja poljske metvice, eukaliptusa i majčine dušice. Obzirom da je riječ o medicinskom proizvodu izrazito bogata sastava, preporučena cijena od 59 kuna je vrlo prihvatljiva.

Volite sirup? Nema problema

Pripravak islandskog lišaja za grlo se može naći u formi sirupa. Pod nazivom Islandski lišaj Plus u ljekarnama se nalazi sirup za suho i nadraženo grlo koji uz provjereni ekstrakt islandskog lišaja sadrži i vitamin C. Odličnog je okusa, ne sadrži konzervanse, a mogu ga koristiti djeca već od godinu dana. Preporučena maloprodajna cijena sirupa je sasvim korektne 54 kune.

Potražite u ljekarnama

Oba proizvoda se mogu nabaviti u ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija o oba pripravka na bazi islandski lišaja možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda poznatim po odličnom omjeru cijene i kvalitete.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!