Obavijesti

Promo sadržaj

Provjerite zašto ne vrijedi čekati do posljednjeg trenutka za kupnju skija!

Provjerite zašto ne vrijedi čekati do posljednjeg trenutka za kupnju skija!
3

Kupnja novih skija vam ovog trenutka možda i nije na listi prioriteta, ali zima samo što nije stigla. Bolje da ih nabavite na vrijeme, nego da se spuštate na skijaškoj stazi sa suzama u očima i žuljevima na nogama

Dolazi vrijeme kojem se raduju svi zaljubljenici u najpopularniji zimski sport. Vrijeme kada su na nogama skije, a na licu osmijeh dok hladni zrak štipa za obraze. Ti zabavni trenuci na snježnim padinama mogu postati noćna mora ako niste adekvatno opremljeni. Posljednjih godina sve je manje last minute aranžmana za zimovanja, a isti se trend prenio i na kupovinu skijaške opreme. Rijetki se odluče kupiti skije ili skijaško odijelo u zadnji čas jer znaju koliko je taj potez rizičan – morat će pristati na bilo što, samo da se mogu spustiti s planine i da im bude toplo kada temperatura padne ispod nule. I tu leži zamka koju vi možete izbjeći!

Skije koje ne odgovaraju vašoj razini skijanja

Kupovina u zadnji tren rijetko donosi nešto dobro. Onima koji namjeravaju kupiti skije tik pred odlazak na skijanje bi se vrlo lako mogao dogoditi crni scenarij, da zabavne dane na snijegu zamjene ležanjem u krevetu zbog bolova ili ozljeda. Pogotovo ako su u ovoj priči sudjelovali skijaši početnici koji su se spuštali na krivom modelu skija.

A upravo se to i najčešće dogodi kada u šoping odlazite „5 do 12“ – na policama ostanu skije koje ne odgovaraju vašoj razini i načinu skijanja. Dugačke i uske skije većeg raspona radijusa nisu dobre za početnike jer su vrlo brze i stvorene su za hitru reakciju u zavojima. A ako se početnik odluči u njima spustiti po stazi, vrlo brzo će sletjeti s nje, uganuti nogu ili ruku te vjerojatno zbog toga zamrziti ovaj divan snježni sport.

Nema skija za vašu visinu i težinu

Čak i ako ste u trgovini pronašli idealan model skija za sebe, postoji šansa da isti neće biti prikladne dužine. To je druga velika pogreška koju možemo učiniti tijekom šopinga u žurbi, a najčešće se otkrije kada bude prekasno – kod prvog spuštanja po stazi, kada skijaš otkrije da svoje nove skije ne može kontrolirati.

Za početnike su najbolje kraće skije koje sežu od poda do brade korisnika, dok su one duže stvorene za iskusne skijaše koji s lakoćom skijaju i po najzahtjevnijim stazama. Na dužinu skije utječe i sama težina skijaša. Naime, teži će skijaši lako manipulirati dužom skijom, dok  će nešto lakšim skijašima trebati puno više napora da ih ukrote.

Ostali su samo „skuplji“ modeli

Tko rano rani, dvije sreće grabi, stara je poslovica koja se i danas često citira. Ako nakon toliko godina iznajmljivanja želite kupiti svoj prvi par skija ili pak svoj stari model zamijeniti novim, nemojte čekati rasprodaje. Jer osim što tada nećete naći primjerene modele za vašu razinu skijanja niti prikladne dužine, nećete niti puno uštedjeti. Naime, skijaške cipele, skijaške hlače i jakne te ostala oprema za skijanje s odličnim omjerom kvalitete i cijene vrlo brzo nestaje s polica!

Ne dozvolite si kupovinu u zadnjim minutama jer ćete ostati „kratkih rukava“, nego se radije već sada informirajte o modelima i cijenama skijaške opreme. Da se skije ne isplati kupovati dan prije odlaska na zimovanje znaju i u Hervisu, jednom od vodećih lanaca opreme i odjeće za sport i slobodno vrijeme, a koji cijele godine nudi posebne popuste na opremu za skijanje.

Odlična vijest za sve koji bi htjeli uštedjeti koju kunu više stiže krajem studenog – iskoristite odličnu priliku koju donosi Black Friday! Svratite do Hervisove najbliže prodavaonice ili klikom miša pregledajte njihov on-line shop, jer vas tamo očekuju brojne pogodnosti i akcije kojima ćete obogatiti vaše zimske outfite!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura