Obavijesti

Promo sadržaj

Prva obitelj iz Ukrajine smještena u Caritas zagrebačke nadbiskupije

Prva obitelj iz Ukrajine smještena u Caritas zagrebačke nadbiskupije

Caritas Zagrebačke nadbiskupije danas je za raseljene osobe iz Ukrajine otvorio svoju kuću u zagrebačkoj Kustošiji.

VIDEO

Tijekom proteklih tjedana obiteljska kuća u Ulici sv. Nikole Tavelića, koja je do sada imala različite namjene, posebno je uređena i opremljena za prihvat sedamnaest osoba. Danas, 30. ožujka, uselilo je prvih petero stanara, a do kraja tjedna pristići će i ostali.

Ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar srdačno je dočekala mladu ukrajinsku obitelj s troje male djece, čija je vesela priča za čas oživjela prostrano prizemlje katnice opremljene odgovarajućim namještajem i tehničkim uređajima.

Stanari će biti smješteni u šest dvokrevetnih i/ili trokrevetnih soba, a kuću krasi lijepo dvorište, prikladno za sigurnu igru djece te prostrana natkrivena terasa.

Gospodin Andrii (41) i njegova supruga gđa Olena (33) u Hrvatsku su došli sa svoje troje djece, u dobi od šest, četiri i dvije godine. Došli su iz mjesta Kamjanec-Podiljskij, koje se nalazi blizu ukrajinsko-rumunjske granice. Do danas su bili na smještaju u Motelu "Plitvice". Iz svojega doma otišli su u neizvjesnost, ne znajući što ih čeka, ali ispalo je sve puno bolje nego li su mogli zamisliti. Primili su jako puno pomoći i podrške od svih ljudi koje su sreli te su beskrajno zahvalni Zagrebačkom Caritasu i svim dobrim ljudima.

 

Caritas Zagrebačke nadbiskupije kroz akciju "I sitno je bitno" prikuplja pomoć za raseljene osobe iz Ukrajine te poziva sve koji mogu da se uključe u pomoć. Cilj je akcije, kazala je ravnateljica Jelena Lončar, pomoći izbjeglicama pri smještaju i boravku te dostava humanitarne pomoći, u prvom redu hrane i higijenskih potrepština. Usto se, dodala je, priprema smještaj ukrajinskih majki i djece u neke od Caritasovih objekata. 

U sklopu humanitarne akcije prikupljat će više vrsta pomoći iz nekoliko izvora:

  • Pomoć je moguće uplatiti putem mobilnog bankarstva, jednostavnim skeniranjem 2D barkoda koji možete pronaći na internetskim stranicama Caritasa i društvenim mrežama - donacija od 9.99 kuna ili u iznosu po tvom odabiru te uplatom na račun: Zagrebačka banka: IBAN: HR74 2360 0001 5030 1413 5, Poziv na broj 05500, za uplate iz inozemstva: SWIFT/BIC: ZABAHR2X.
  • Akciju podupiru Hrvatska poštanska banka, FINA, Hrvatska lutrija, Hrvatska pošta i Privredna banka Zagreb pa se u njihovim poslovnicama na području Grada Zagreba bit će postavljene Caritasove kasice za prikupljanje novčane pomoći – sitnog novca, koji uskoro prestaje biti u opticaju ulaskom Hrvatske u eurozonu.
  • Donacije hrane i higijenskih potrepština prikupljat će se u župnim Caritasima na području Zagrebačke nadbiskupije te na Caritasovim lokacijama u Zagrebu: Babonićeva 121, Crnojezerska 20, Avenija Dubrava 218 te u Caritasovu skladištu Ribička 4, Rakitje.

Prikupljena pomoć, sukladno potrebama, distribuirati će se dalje prema izbjeglicama. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.