Obavijesti

Promo sadržaj

Prvo gastro natjecanje za osobe s invaliditetom u Doubletree by Hilton - Amorova žlica

Prvo gastro natjecanje za osobe s invaliditetom u Doubletree by Hilton - Amorova žlica
14

U nedjelju 24.10. U OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton u Zagrebu održano je prvo polufinale Amorove žlice - gastro natjecanja za osobe s invaliditetom

Organizator projekta je udruga UNUO uz potporu Hrvatske provincije Sv Jeronima franjevaca Konventualaca. Natjecanje se održalo u modernom OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton, u stručnom žiriju sjedili su voditelj Davor Meštrović, chef Damir Tomljanović i glazbenik Bojan Jambrošić, a svi sudionici i posjetitelji uživali su u odličnoj atmosferi punoj dobrih vibracija.

Natjecanje se održavalo u tri kategorije: priprema hrane, priprema koktela i servis.

U kategoriji pripreme jela natjecalo su se tri tima, a pripremili su tri slijeda jela:

Za predjelo tuna tartar, wasabi creme fraiche, čips od rizinog papira, glavno jelo bila je teleća saltimbocca uz pire muškatne bucei  umak od kadulje i pečene rajcice, a za desert kolač od tamne čokolade, topli čokoladni preljev i sladoled od vanilije.

14
| Foto: Privatni album/Zeljko Hladika/PIXSELL

U kategoriji pripreme koktela posjetitelji su uživali u odličnim Passion fruit Hugo i Whiskey sour koktelima, a servis hrane i pića od strane štićenika udruge Unuo bio je izvanredan.

Mnogo važnije od pobjednika bili su zadovoljni osmjesi natjecatelja koji su se osjećali kao važan dio društva te su s ponosom i mnogo pažnje pripremali i servirali ukusnu hranu i pića posjetiteljima koji su cijelo vrijeme uživali u odličnoj hrani i još boljoj pozitivnoj atmosferi cijelog događanja.

Udruga UNUO se vec 13 godina bavi edukacijom osoba s invaliditetom, a njen primarni cilj je senzibiliziranje  javnosti o problemima osoba s invaliditetom i inkluzija u sve segmente društva. Tvrtka Zagreb City Hotels koja upravlja s tri Hilton hotela u Zagrebu dugogodišnji je partner udruzi UNUO u ostvarivanju svojih ciljeva te su zajednički organizirali više vrlo uspješnih humanitarnih događanja u svojim zarebačkim Hilton hotelima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu
PROMO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu

Opatija i Kvarner postaju nekretninska oaza. Blizina mora, bogata kultura i rastuća ponuda privlače pažnju investitora i ljubitelja mediteranskog načina života

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija
PROMO

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Deseto izdanje ovog festivala obilježeno je punim festivalskim dvoranama i fantastičnom energijom, a racionalna iracionalnost, predvidiva nepredvidivost i zapečatili su dojmove s ovog tipično-netipičnog festivala.
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...