Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 4

Put do atraktivnog radnog mjesta ne mora biti trnovit - pa čak ni u doba korone

Powered by danasradim.hr

Put do atraktivnog radnog mjesta ne mora biti trnovit - pa čak ni u doba korone

Osim zbog pandemije, tržište rada kontinuirano se organski transformira, pa mnogo više od formalnog obrazovanja i raznih diploma znače konkretne vještine i znanja kojima zaposlenici raspolažu

VIDEO

Korona kriza utjecala je na gotovo sve segmente društva i gospodarstva, a jedno od najsnažnije pogođenih svakako je tržište rada. Ipak, poslovni se analitičari slažu u jednome – neće postojati samo jedan ključni trend koji bi definirao budućnost poslova u Europi u 2022. godini nego će ih biti više. Jedna od osnovnih promjena koje je iznjedrila aktualna pandemija jest nova snaga koju su poslodavci dali svojim zaposlenicima u smislu mogućnosti vlastite organizacije posla i veće fleksibilnosti u lokaciji rada. 

Vještine i znanja vs. diploma

Osim zbog pandemije, tržište rada kontinuirano se organski transformira, pa mnogo više od formalnog obrazovanja i raznih diploma znače konkretne vještine i znanja kojima raspolažu potencijalni zaposlenici. Ljudi sve češće napuštaju poslove koji im ne donose osobno zadovoljstvo i ispunjenje te se vode jednom od najcitiranijih izreka u poslovnom svijetu danas: “Ako radiš ono što voliš, nećeš morati raditi niti jedan dan u životu". 

A da je ta mudra misao doista istinita, uvjerili su se mnogi koji danas novu karijeru počinju vođeni osobnim afinitetima, talentima i znanjima, u zanimanjima koja se također mijenjaju ili tek nastaju, sukladno potrebama suvremenog društva. 

Tako mnogi mladi ljudi, još tijekom redovnog školovanja, kao prvi korak do zaposlenja biraju rad u maloprodaji. Uz pravu podršku, kvalitetno mentoriranje i motivaciju, oni nerijetko brzo napreduju te dostižu poželjne pozicije u tvrtkama - postaju menadžeri, dizajneri proizvoda ili čak izvršni direktori.

Education,And,Career,Choice,Options,-,Student,Thinking,Of,Future.

Maloprodaja kao prvi korak u svijet rada

Naime, maloprodaja je poslovni segment u kojem se često počinje od najnižih pozicija da bi se, u realno razumnom roku, napredovalo do pozicija top menadžmenta. Osim toga, karijera u maloprodajnome menadžmentu pruža sjajnu priliku za stjecanje profesionalnih i stručnih znanja na područjima poslovanja - od vizualnog merchandisinga do kontrole zaliha, od marketinga do financija, od operativnog poslovanja pa do ljudskih resursa.

Smiling,Caucasian,Female,Worker,With,Short,Blonde,Hair,And,Eyeglasses

Zato profesionalni recruiteri mladim ljudima često savjetuju da razmišljaju „izvan okvira“, zanemare usađene im predrasude i da prilikom odabira karijere krenu neutabanim stazama. U tome im svima od velike pomoći mogu biti portali za zapošljavanje, poput danasradim.hr – interaktivnog web mjesta specijaliziranog za oglašavanje i pronalazak svih vrsta poslova. 

Velika frekvencija poslova, oglašivača i aktivnih čitatelja doista nudi mogućnost uspješnog pronalaska posla po svačijoj mjeri, a među njima se često nađu i atraktivne pozicije, poput one za store managera popularnog europskog brenda odjeće i opreme za dom - Sinsaya

Riječ je o jednoj od pet robnih marki grupacije LPP - jednog od najbrže rastućih modnih maloprodajnih trgovačkih lanaca, koji, uz Sinsay, čine prepoznatljivi modni brendovi Reserved, Cropp, House i Mohito. Grupa se kontinuirano širi te trenutno posluje u 25 zemalja i zapošljava 21.000 ljudi.

Rad u globalnoj kompaniji

Posao store managera u takvoj trgovini izuzetno je dinamičan te obuhvaća mnogo dnevnih zadataka i aktivnosti. Podrazumijeva sjajne komunikacijske vještine budući da uključuje komunikaciju s kupcima, ali i sa zaposlenicima, te koordinaciju i podjelu dnevnih, tjednih i mjesečnih zadataka. Tu je i koordinacija povezanosti skladišta i prodajnog mjesta, kontrola zaliha te provjera vidljivosti cijena i proizvoda, kao i njihovo plasiranje u prodajni prostor. 

VIDEO

Rad u globalnoj kompaniji poput LPP grupe svakako je sjajno poslovno, ali i životno iskustvo, te nudi mnoge prilike za razvoj, napredovanje i upoznavanje drugih tržišta i kultura. S obzirom na trend rasta i širenja ove kompanije i na druga tržišta, zasigurno će biti još prilika za zaposlenje u ovom dinamičnom i poticajnom okruženju, a portal danasradim.hr i dalje će o njima informirati zainteresirane i potencijalne kandidate. 

Powered by danasradim.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.