Obavijesti

Promo sadržaj

Radionice Škole pametnih ponovno u poslovnicama Erste banke

Radionice Škole pametnih ponovno u poslovnicama Erste banke

Nakon dvije godine stanke uzrokovane epidemijom, Erste banka ponovno kreće s održavanjem besplatnih radionica Škole pametnih financija u poslovnicama banke, a na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani građani, udruge, poduzeća i obrazovne institucije.

Riječ je o radionicama financijske pismenosti isključivo edukativnog karaktera, koje banka održava s ciljem poticanja financijskog zdravlja kod što većeg broja građana. Prve radionice će se održati tijekom lipnja i srpnja u pet gradova: Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Puli, dok će se od jeseni održavati u njih 20.

Radionica naziva „Osnove upravljanja osobnim financijama“ namijenjena je odraslim osobama, neovisno o predznanju i osobnoj financijskoj situaciji. Tijekom dva sata polaznici rade na svojim vještinama financijskog planiranja, svjesnog upravljanja potrošnjom, uče kako odrediti prioritete i voditi kućni budžet. Na radionice se prijavljuje preko aplikacije dostupne na internetskim stranicama Škole pametnih financija Erste banke, gdje u izborniku termina mogu odabrati žele li sudjelovati na radionici u poslovnici banke ili online. Ako se odluče za online edukaciju, tada im je jedini preduvjet za sudjelovanje pristup internetu te računalo ili tablet/telefon s kamerom i mikrofonom. Uz navedene radionice, program financijske pismenosti obuhvaća i video edukacije.

Erste banka je program Škole pametnih financija pokrenula u travnju 2019., kako bi što veći broja građana potaknula na usvajanje vještina i znanja iz područja upravljanja osobnim financijama, promišljanje budućih životnih i financijskih ciljeva te svjesno upravljanje potrošnjom. Radionice Škole održavale su se i tijekom pandemije, uglavnom online preko aplikacije MS Teams, i na njima je od travnja 2021. do sada ukupno sudjelovalo preko 2300 polaznika.

Pored radionica za odrasle, banka organizira i radionice Škole namijenjene djeci uzrasta od 5. do 8. razreda osnovne škole, srednjoškolcima te studentima. Sve radionice isključivo su edukativne i nemaju prodajni karakter. Dosad je na radionicama sudjelovalo preko 10.000 polaznika. Građani koji su sudjelovali u anketi o zadovoljstvu radionicom, u 84 posto slučajeva su naveli da im je radionica izrazito i vrlo korisna, te da ih potiče na praćenje budžeta, štednju i sl. Sam program su osmislili i proveli interni stručnjaci banke, koji je i vode.

Održavanje radionica Škole pametnih financija tijekom lipnja i srpnja u poslovnicama Erste banke na koje se moguće prijaviti ili direktno u poslovnici banke ili preko aplikacije Škole pametnih financija:

Split: Gundulićeva 40A, 2. 6. i 23. 6. i 14. 7. 2022.

Pula: Marulićeva 1, 9. 6. i 30. 6. te 28. 7. 2022.

Osijek: Ribarska 2, 21. 6., 28. 6.,7. 7. i 12. 7. 2022.

Zagreb: Ivana Lučića 2 (Poslovni centar Erste banke, 8. kat) 27. 6., 1.7, 11.7. i 15.7.2022.

Rijeka: Jadranski trg 3a, 16. 6. 2022.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.