Obavijesti

Promo sadržaj

Radnicima Plave Lagune značajna povećanja plaće i 10 tisuća kuna dodatnih nagrada

Radnicima Plave Lagune značajna povećanja plaće i 10 tisuća kuna dodatnih nagrada
11

Plava Laguna ove će godine svim svojim zaposlenicima povećati plaće za 5,5 posto, čime će osigurati najkonkurentniju plaću u turističkom sektoru. Ukupno će osigurati više od 10 tisuća kuna nagrada i bonusa

Kao rezultat ovih povećanja će primjerice samostalni recepcioner, konobar ili kuhar s pet godina staža, uz prosječne dodatke mjesečno zarađivati nešto više od 1000 eura neto. Najkvalificiraniji radnici s većim stažem mjesečno će moći  zaraditi i do 1600 eura neto u samoj špici sezone. Plava Laguna također za sve radnike, bez obzira na njihov status, osigurava obrok o svom trošku, odnosno za sezonske radnike tri obroka dnevno i smještaj o trošku kompanije.

11
| Foto: Neven Jurjak AKA Merlo De Graia ; Neven Jurjak AKA Merlo De Graia

Unaprjeđenje materijalnih prava radnika kontinuirani je proces kojem Plava Laguna uvijek pristupa na sustavan i transparentan način. Važno je znati da za sve strane državljane Plava Laguna organizira i plaća sve troškove povezane s dobivanjem radne dozvole i legalan rad u Republici Hrvatskoj!

Zadovoljni smo što smo dogovorili uvjete rada za ovu godinu koji su ponovno pri samom vrhu u našem sektoru. Činimo to jer uistinu brinemo o našim zaposlenicima i cijenimo njihov doprinos. Sva materijalna prava i primanja transparentno su komunicirana našim radnicima kako bi svima bilo jasno što mogu zaraditi. Nadolazeća sezona je u finalnoj fazi pripreme i veseli nas da nam se naši sezonski radnici u velikom broju vraćaju. Nastavljamo i s povećanjem broja ugovora o trajnoj suradnji, koji će uskoro premašiti 50 posto ukupnog broja zaposlenih. Stoga sve one koji se još dvoume pozivamo da odaberu našu kompaniju za sezonski rad jer osim vrlo korektnih primanja nudimo i mogućnost napredovanja te stalnog zaposlenja, uz edukaciju na našim internim akademijama, učenje stranih jezika i drugo“, poručuje predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Smjestaj za radnike

Za sezonske radnike iskustvo u turističkom sektoru nije presudno jer naši radnici mogu naučiti posao od najboljih mentora sa svojeg područja nakon što pristignu na svoje mjesto rada u jednom od naših hotela, turističkih naselja ili kampova. Mogućnosti rasta i razvoja kroz naše interne radionice su vrlo velika, što i dokazuje veliki broj povratnika koje imamo. Svakako tome doprinose i tradicionalno najkonkurentnijih uvjeta rada u turističkom sektoru", ističe direktor Sektora za ljudske resurse Goran Kukurin.

Plava Laguna d.d. je kompanija iza koje stoji već više od 60 godina uspješnog rada i razvoja, a posluje u tri destinacije – Poreču i Umagu na zapadnoj obali Istre i Rijeci na Kvarneru. Plava Laguna u vrhuncu turističke sezone zapošljava oko 3000 ljudi, od čega više od polovice na jedan od oblika suradnje na neodređeno vrijeme, a u svojim smještajnim kapacitetima dnevno može ugostiti više od 43 tisuće gostiju. Plava Laguna ima otvorene natječaje za sezonske poslove - konobar, kuhar, vrtlar, kućni  majstor, sobarica, serviri, čuvari na bazenu, recepcija, a prijaviti se može putem Facebook grupe Posao u Plavoj Laguni, odnosno linka za prijavu  https://bit.ly/3CTrZK1.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura