Obavijesti

Promo sadržaj

RBA i ove godine pomogla zazeleniti požarom opustošena područja Dalmacije

RBA i ove godine pomogla zazeleniti požarom opustošena područja Dalmacije
7

Malo tko se ne sjeća strašnih požara koji su prije nekoliko godina poharali područja oko Splita i Solina. Gasilo ih je mnogo vatrogasaca, a vjetar je otežavao suzbijanje vatre koja je gutala sve pred sobom

Prizor koji je ostao na području nadomak dalmatinskih sela, s kojeg inače puca savršen pogled na more i okolne otoke, nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Prošlog se vikenda zato održala još jedna volonterska akcija Boranka na području Mosora iznad Splita, na kojoj je sudjelovalo više od 300 volontera, koji su ukupno posadili nekoliko tisuća novih stabala u sadnicama i žiru. Među njima je bilo i preko 100 RBA zaposlenika, koji su interno svoj odlazak na ovu akciju prozvali – Bor(b)anka. Akciju su organizirali Savez izviđača Hrvatske, Hrvatske šume i Splitski skautski zbor.

RBA u Boranci sudjeluje još od 2019. godine.

„Svake godine, sve više i više naših kolega dolazi na Boranku. Ove godine nas je na opožarenom području nove, mlade biljke sadilo čak 130 i mislim da taj broj govori sam za sebe. Boranka je nacionalno važna akcija, koju RBA s ponosom podržava i koja je u skladu s našim strateškim smjerom održivosti“, izjavila je Sara Foršek Pažin, Sustainability Managerica u RBA Hrvatska.

Inače, RBA od ljeta i službeno podržava korporativno volontiranje, pa tako zaposlenici za sudjelovanje u volonterskim akcijama mogu dobiti do tri slobodna dana godišnje. Na taj način banka podržava organizirano grupno, ali i individualno volontiranje u akcijama koje pridonose boljitku lokalnih zajednica, ugroženih skupina ljudi, napuštenih životinja te pozitivno utječu na očuvanje okoliša.

Sudjelovanje volontera u volonterskim akcijama pošumljavanja izuzetno je bitno pa se izviđači, kao glavni organizatori Boranke, vole pohvaliti kako je do sada u akcijama pošumljavanja kampanje Boranka sudjelovalo više od 11,000 volontera iz svih krajeva Hrvatske, ali i šire.

„S volonterima RBA družimo se i sadimo kroz Boranku sada već petu godinu zaredom i drago nam je što se iznova vraćaju, ali i što ih dolazi sve više. Svaka sadnica koju posadi neki volonter zlata je vrijedna jer je to njihova dobra volja i slobodno vrijeme koje su poklonili prirodi. S druge strane, požarišta je potrebno čim prije pošumiti kako bi se spriječila erozija zemlje, pogotovo na ovim krškim područjima. Zato hvala svakom volonteru od srca što su dio ove, sada već najveće volonterske akcije pošumljavanja požarišta na razini čitave Europe.“ – poručio je Dan Špicer, glavni koordinator kampanje Boranka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
KB d.o.o. postavlja standarde u održivosti s novim projektom i tehnologijama
PROMO

KB d.o.o. postavlja standarde u održivosti s novim projektom i tehnologijama

Tvrtka KB d.o.o. iz Sračinca održala je 24.04.2024. završnu konferenciju projekta „Development of green-based production“.