Obavijesti

Promo sadržaj

Renovirate li staru kuću ili stan? Pazite da ne napravite ovu grešku.

Renovirate li staru kuću ili stan? Pazite da ne napravite ovu grešku.
5

Suvremeni trendovi u gradnji i renoviranju teže optimalnoj izolaciji ili potpunoj nepropusnosti. Međutim, time nanosimo velike štete našem životnom okruženju.

Poznajete li sindrom bolesne zgrade? 

Najveća smetnja u hrvatskim domovima je vlaga, koja je uglavnom posljedica modernog načina gradnje. Vlaga je veliki neprijatelj našeg zdravlja, jer uzrokuje mnoge neugodnosti, uključujući upalu sluznice nosa i oka, iritaciju dišnih puteva, kašalj, kihanje i stezanje u plućima. Najosjetljiviji na tegobe su dojenčad i djeca, starije osobe, kao i bolesnici s astmom. 

Želja pretvoriti svoj dom u energetski učinkovitu zgradu često se zakomplicira prilikom renoviranja stare kuće. Zamjenom prozora i renoviranjem fasadnog sustava postižemo da toplina ne izlazi iz kuće, ali se u isto vrijeme može dogoditi da nam dom bude previše hermetički zatvoren. "Nepropusni objekat je katastrofa. Nije pogodan za život. U njemu nema dovoljno kisika, vidimo kondenzaciju na prozorima, počinje se pojavljivati ​​plijesan u kutovima prostorija", objašnjava Domen Gjuras iz Lunosa. To rezultira lošim zrakom u životnom prostoru.

Ključna pogreška u obnovi zgrada odnosno stanova 

Prilikom projektiranja obnove stare zgrade ili kod izgradnje nove stoga treba razmišljati i o tome kako, u želji za maksimalnom energetskom učinkovitošću, voditi računa i o tome kakav ćemo zrak udisati. Stoga je presudan učinkovit ventilacijski sustav koji će omogućiti stalnu cirkulaciju zraka. 

Klasično provjetravanje otvaranjem prozora nije dovoljno, jer ne propušta dovoljnu količinu svježeg zraka. Osim toga, zimi je ventilacija još manje praktična, jer otvaranje prozora uzrokuje snižavanje temperature prostorije i posljedično povećanje troškova grijanja.

Kako bi vaš boravak kod kuće bio ugodniji i zdraviji, trebali biste razmisliti i o učinkovitom sustavu ventilacije. Više od deset godina Lunos nudi sofisticirane i inovativne uređaje koji će konačno učiniti da vaši domovi „dišu“ odnosno da imaju protok zraka. 

Zašto odabrati Lunos ventilacijski sustav? 

LUNOS sustav je pristupačan i iznimno jednostavan za instalaciju.  

Ugradnjom njemačkog ventilacijskog sustava LUNOS svježi zrak će stalno pritjecati u vaš stan, a iskorišteni zrak će se stalno odvoditi kroz ventilatorsku jedinicu direktno kroz okno ili vanjski zid. Time ćete postići nižu vlažnost u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa, ukratko, poboljšat ćete kvalitetu života sebi i svojoj obitelji. 

Svi LUNOS elementi imaju ugrađenu zaštitu od buke i alergije. Filter za alergije se može prati i ne treba ga mijenjati. 

LUNOS ventilacijski sustav radi 24 sata na dan, gotovo je nečujan, troši iznimno malo energije, a štedi nam i do 30 posto energije u odnosu na ventilaciju kroz prozore.

Tri ključna elementa u obnovi

Zapamtite da postoje tri ključna čimbenika u obnovi zgrade: 

  • dobri PVC ili drveni prozori, 

  • učinkovita fasadna izolacija (debljine najmanje 15 centimetara), 

  • inovativni sustav ventilacije. 

"U razvijenim europskim zemljama svaka je energetska sanacija vezana i uz ugradnju ventilacijskog sustava. Najprodavaniji sustav u Europi je LUNOS e2 kojeg se godišnje ugradi oko 5000 komada", rekao je direktor tvrtke Domen Gjuras. 

Lunos će se brinuti o vama od početka do kraja – uz besplatne savjete i prijedloge koji će najbolje odgovarati vašem novom domu. 

Za više informacija posjetite lunos-hrvatska.com 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Biraj limenku, opet i opet i opet!
PROMO

Biraj limenku, opet i opet i opet!

Svima draža ambalaža

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva
PROMO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva

Damjan Rudež, novi predavač Skill Boxa, profesionalni košarkaš, najbolji je primjer mladima kako je na svom putu odabrane karijere pa potom ulaganjem u svoje obrazovanje, nastavio putem uspješnog poduzetnika.
Na što pripaziti prilikom kupnje opločnik
PROMO

Na što pripaziti prilikom kupnje opločnik

Otkrijte prednosti betonskih opločnika u razgovoru s Dorianom Žunićem