Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 3

Rješenje za ožiljke i strije: Prirodna ulja koja koži vraćaju mekoću i mladenački sjaj

Powered by Bio-oil

Rješenje za ožiljke i strije: Prirodna ulja koja koži vraćaju mekoću i mladenački sjaj

Uporaba proizvoda koji sadrže prirodna biljna ulja i biljne ekstrakte u svakodnevnoj beauty rutini sve je veća. Ulja vrlo učinkovito smanjuju bore, strije i ožiljke, otklanjaju pigmentacijske mrlje i poboljšavaju izgled neujednačenog tena

VIDEO

Jedna od vodećih tvrtki za istraživanje tržišta, GlobalData, objavila je 2019. godine kako 39% ispitanika proaktivno traži prirodne proizvode, a čak 80% njih smatra da unošenje ekstrakta voća, povrća i čaja čini proizvode za ljepotu i njegu privlačnijim. Zbog toga ne čudi da se upravo prirodna ulja sve češće spominju kad je riječ o njezi kože, borbi s ožiljcima, strijama ili neujednačenim tenom.

Ugledni ljekarnici i liječnici diljem svijeta preporučuju korištenje prirodnog ulja za prevenciju nastajanja strija u trudnoći, tijekom naglog rasta i razvoja tinejdžera te mršavljenja, odnosno prekomjernog povećanja tjelesne težine.

Borba s ožiljcima malo je složenija priča budući da su oni dio procesa zacjeljivanja i rezultat pojačanog stvaranja kolagenskih stanica na mjestu rane. Naime, tijekom svog sazrijevanja ožiljci prolaze kroz mnoge promjene, ali su uvijek trajni.

Četiri prirodna ulja za obnovu kože

Prirodna biljna ulja vrlo su djelotvorna za sve tipove kože. Riječ je o masnoćama koje se dobivaju iz ploda, najčešće hladnim prešanjem, zahvaljujući kojem ne gube svoje aktivne sastojke.

1. Ulje lavande

Opojan i prepoznatljiv miris lavande čest je u farmaceutskoj industriji. Lavandu je moguće pronaći u većini lijekova namijenjenih liječenju akni i ožiljaka jer je lavanda poznata po antiseptičkom djelovanju na bakterije. Ona sadrži snažne antioksidanse koji pomažu u borbi protiv onečišćivača kože, no ujedno čini kožu čvršćom i zategnutom. Ulje lavande potiče regeneraciju stanica te tako osigurava mladoliku kožu.

2. Ulje nevena

Neven je poznat lijek protiv pelenskog osipa kod dojenčadi, no manje je znan podatak da ulje nevena ima antigljivična svojstva. Njime se liječe i upalni proces na koži, a koristi ga se za liječenje ekcema, psorijaze i atopijskog dermatitisa. 

3. Ulje ružmarina

Iako se ružmarin najčešće koristi kao začin, ulje ružmarina pronašlo je široku primjenu. S obzirom na to da je iznimno jako, često ga miješaju s drugim uljima. No svakako svojim detoksikacijskim djelovanjem umiruje kožu, a uz dodatna druga ulja ono umanjuje celulit i strije

4. Ulje kamilice

Čaj od kamilice svi smo pili kad smo bili bolesni, zar ne? Ova malena biljka mnogo je više od čaja za opuštanje i bolju probavu. Ulje kamilice vrlo je popularno u kozmetici jer pomaže zacijeliti ožiljke, ali i odstraniti mrlje na koži. Pravilnim korištenjem ulje kamilice uklanja masni sjaj te čisti kožu od toksina i bakterija. 

Prirodno ulje za cijelo tijelo

Prethodno navedena četiri ulja su glavni sastojci Bio-Oil prirodnog proizvoda za njegu kože. Svojim djelovanjem omogućava intenzivnu hidratantnu i regenerativnu njegu, a zbog svog sastava siguran je i za trudnice. Ovo prirodno ulje se lako nanosi i upija u dublje slojeve kože.

Iako je Bio-Oil najprodavanije prirodno ulje za njegu strija, pokazao se i kao izvrsno rješenje za druge kožne probleme. Prirodno ulje Bio_Oil koriste osobe koje žele smanjiti operativne ožiljke, trudničke strije, nahraniti suhu kožu te osobe s neujednačenim tenom. Odlično je i za zimske mjesece jer hidratizira kožu, pa ona prilikom hladnoće neće pucati nego će ostati svježa i mekana.

Bio‑Oil istražuje i razvija specijalizirane proizvode za njegu kože, koristeći ulje za postizanje vrhunskih svojstava proizvoda. U ljekarnama vas od sad uz Bio-Oil prirodno ulje od 60 ml očekuje poklon maska za spavanje brenda Asteria. 

Powered by Bio-oil

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!