Obavijesti

Promo sadržaj

Rotary klub Zagreb donirao opremu Srednjoj školi Glina

Rotary klub Zagreb donirao opremu Srednjoj školi Glina
5

Prikupljeno je 745.245 kuna za kupnju nove opreme za Srednju školu u Glini. Povodom dana škole, svečano je predan najveći dio opreme koja uključuje foto-opremu kao i onu za informatiku i robotiku

Uz suradnju Rotary klubova Zagreb Centar i Rotary kluba Gleisdorf iz Austrije, te nekoliko rotary klubova i distrikata iz Hrvatske, Austrije, USA i Brazila, te potporu The Rotary Foundation koja ove godine slavi 100.obljetnicu osnutka, prikupljeno je 745.245 kuna za kupnju nove opreme za Srednju školu u Glini.

Tako je u Glini 21. prosinca 2016., povodom dana škole, svečano predan najveći dio opreme koja uključuje foto-opremu kao i onu za informatiku i robotiku koje su odmah uključene u nastavu.

Dobrodošlicu uzvanicima poželjela je ravnateljica škole Marija Margušić-Novosel, a posjet predsjednice Rotary kluba Zagreb Centar Marine Ajduković, župana Ive Žinića, zamjenice gradonačelnika Gline Sanje Štingl-Vlašić, voditelja odbora za Rotary fondaciju Distrikta 1913 Danijela Jozića, , te desetak rotarijanaca iz kluba Zagreb Centar pratili su članovi foto-sekcije škole s novom opremom.

Odabrana je i već naručena oprema za kabinet elektrotehnike i vježbe iz elektronike, te će uskoro biti isporučena, a u u fazi odabira u suradnji s osobljem škole su  još razni alati, aparati za zavarivanje, elektromotori, oprema za knjižnicu, mjerni uređaji i ostala sitna oprema. Također, nabavljen je software za knjižnicu, tako da će nastavnici, profesori, te učenici brojnih obrazovnih programa i aktivnosti moći koristiti najsuvremenije tehnologije.

Osim donacije opreme, osigurana je i edukacija nastavnika i učenika, a već su održane one iz robotike i informatike. Dodatno, Grad i Županija su obnovili učionice u vrijednosti gotovo 500.000 kuna. Glavni cilj ovog projekta je pomaganje mladima u procesu obrazovanja kako bi imali bolje životne mogucnosti.

Time je u predbožićno vrijeme, vrijeme darivanja i kada razmišljamo i onima kojima je potrebna pomoć, Rotary klub Zagreb Centar još jednom ispunio svoju misiju pomaganja mladima. Osim ove donacije u Glini, Rotary klub Zagreb Centar već deset godina provodi program stipendiranja nadarenih srednjoškolaca i studenata iz vlastitog Fonda „Gordan Čačić“ koji ove godine pomaže trideset izvrsnih mladih ljudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve