Obavijesti

Promo sadržaj

Savjeti i tehnike za unutarnje čišćenje automobila

Savjeti i tehnike za unutarnje čišćenje automobila
3

Svi znamo da je ono što je iznutra važno, a to vrijedi i za naše automobile. Iako boja može blistati od jednostavne vožnje kroz autopraonicu, briga o unutrašnjosti automobila zahtijeva malo više truda.

Dovoljan razlog za odgađanje posla. No, isplati se redovito temeljito čistiti unutrašnjost automobila. Ne samo da se time uklanjaju prljavština, klice i bakterije, nego također pomaže zadržati vrijednost vozila i čini ga poželjnijim na tržištu preprodaje.

Unutrašnjost automobila ima toliko mjesta na kojima se može skupiti prljavština, ali nam je teško doći do njih. Zato je potrebno malo intuicije i odgovarajući pribor da biste ga učinili stvarno čistim.

Baterijski alati za jednostavnije čišćenje

Usisavač za mokro i suho usisavanje doista je koristan alat jer je tako svestran – i može se koristiti za puno više od pukog čišćenja vozila. Baterijski strojevi sada su dostupni, kao što je ultrapraktični usisavač WD 1 Compact Battery ili veći i snažniji Kärcher WD 3. Nedostatak kabela za napajanje znatno olakšava rad oko parkirnog mjesta ili izvan garaže. Kompaktni ručni usisavači na baterije kao što je Kärcher CVH 2 korisna su alternativa za brza međučišćenja. Uska mlaznica za pukotine olakšava čišćenje između sjedala i središnje konzole.

Sve je u dodacima

Mnogi usisavači standardno dolaze s dugom mlaznicom za pukotine ili četkom. Uz dodatak kompleta za čišćenje unutrašnjosti automobila, imat ćete sve što vam je potrebno za temeljito čišćenje: široku mlaznicu za automobil za brzo skupljanje grube prljavštine na velikim površinama, kao što je prtljažnik; ekstra duga mlaznica za pukotine za uske prostore; usisne četke s tvrdim čekinjama za otpuštanje prljavštine ukorijenjene u sjedala i prostirke; i mekana usisna četka za nježno čišćenje osjetljivih površina.

Za kontrolnu ploču i instrumente obično je dovoljno ručno čišćenje mekom krpom od mikrovlakana. Za tvrdokorniju prljavštinu može se koristiti i sredstvo za čišćenje ploče s instrumentima. Raspršuje se na krpu od mikrovlakana, a zatim se ravnomjerno prebriše po površinama. Sredstvo za čišćenje interijera RM 651 iz Kärchera ima ugodan svježi miris kao i antistatičku formulu za usporavanje ponovnog prljanja.

Za tvrdokorne mrlje: čišćenje presvlaka uređajem za ekstrakciju raspršivanjem

Samo usisavanje obično je dovoljno za redovito čišćenje presvlake. Međutim, ako je presvlaka posebno prljava ili je vozilo potrebno dubinski očistiti za preprodaju, uređaj za ekstrakciju idealan je alat. On primjenjuje deterdžent i vodu u isto vrijeme kao i usisavanje prljavštine – sve u jednoj radnji. Masnoća, prljavština, pa čak i neugodni mirisi učinkovito se uklanjaju, ostavljajući presvlake vozila čistim do vlakana i bez tragova vode. Uređaji za ekstrakciju raspršivanjem također su dostupna u bežičnim modelima na baterije, što ih čini savršenima za korištenje u automobilima

Kako dubinski očistiti unutrašnjost automobila u samo nekoliko koraka:

1. Skupljajte otpad kao što su prazni omoti od keksa, boce od pića i stare kazne za parkiranje.

2. Zatim usisajte i očistite prostirke. Bočni džepovi i držači za čaše također se mogu usisavati pomoću mlaznice za uske pukotine.

3. Nježno obrišite upravljačku ploču krpom od mikrovlakana. Topla voda obično će otkloniti čak i tvrdokorne mrlje.

4. Otvori za zrak mogu se očistiti četkom ili očistiti mokrim i suhim usisavačem i usisnom četkom.

5. Postoji i 'trik' za pomoć s neugodnim mirisima uzrokovanim ostacima hrane ili prolivenim pićem. Ostavite šalicu kave ili zdjelu zrna kave u automobilu preko noći kako biste smanjili učinak neugodnih mirisa.

Saznajte više: kaercher.com/hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja
PROMO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja

Sportsko – obiteljskim druženjem za praznik rada Crvena Kalina i Favbet Foundation razveselili brojne Ukrajince

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin