Promo sadržaj

Komentari 0

Sberbank društveno odgovorno poslovanje - SberCARE

Sberbank društveno odgovorno poslovanje - SberCARE

Predstavljamo “SBERBANK PRIČAROLIJA” - domaći glumci u akciji! Potražite 12 dječjih priča tijekom mjeseca travnja na Sberbank YouTube kanalu

U ovim izazovnim vremenima, više nego inače je izražena potreba da brinemo jedni za druge. Sberbank je to napravila na nekoliko načina – osim brige za zdravlje i sigurnost klijenata i naših zaposlenika, prilagodili smo svoje poslovanje kako bismo klijentima omogućili neometanu dostupnost svih usluga te smo ponudili i neke nove. Dodatno, pomažemo klijentima koji imaju poteškoće u otplati svojih dugovanja ponudivši im model odgode otplate kredita. Institucijama koje se svakodnevno trude pomoći najugroženijima, pomažemo donacijama. Međutim, Sberbank želi napraviti još i više. Zbog toga smo pokrenuli posebnu inicijativu pod nazivom SberCARE kojoj je cilj napraviti puno malih dobrih djela, korisnih društvenih inicijativa, kojima Sberbank daje doprinos zajednici u kojoj posluje.

Osim na zdravlje i sigurnost važno je misliti i na to kako provodimo vrijeme, a posebno kako ga provode naši najmlađi. Upravo iz tog razloga, u sklopu SberCARE inicijative, Sberbank Hrvatska odlučila je pokrenuti zabavno-edukativni projekt pod nazivom SBERBANK PRIČAROLIJA, u kojem domaći glumci čitaju popularne dječje priče.

Kako su kazališta zatvorena i djeca nemaju gdje pogledati dječje predstave, ovim projektom Sberbank Hrvatska želi omogućiti našim najmlađima kvalitetan i koristan način provođenja vremena, uz istovremen angažman glumaca koji trenutno ne mogu raditi u svojim kazalištima.

Svoje PRIČAROLIJE Sberbank će tijekom travnja objavljivati na svom službenom YouTube kanalu kao video snimke naših poznatih glumaca koji čitaju zabavne i poučne dječje priče, prije svega namijenjene onima do 10 godina starosti

Znamo da je u ovim izazovnim vremenima kada smo svi unutar četiri zida i ne družimo se međusobno teško svima, i djeci, i roditeljima – stoga smo njima i njihovim mališanima željeli uljepšati ovo vrijeme koje provode kod kuće, i to istovremeno zabavnim i poučnim sadržajem, a dječje priče koje smo izabrali su upravo to. Uključivanjem glumaca koji sada također ne mogu raditi u svojim kazalištima, željeli smo ih povezati s njihovom publikom na ovaj način“, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank Hrvatske, Csaba Soos.

U projekt SBERBANK PRIČAROLIJA, Sberbank Hrvatska uključila je i jednu od najčitanijih domaćih suvremenih književnica, Sanju Pilić, kojoj je u nedavnom potresu u Zagrebu jako oštećen stan u centru grada. Priče Sanje Pilić djeci će približiti poznati hrvatski glumci i glumice: Csilla Barath Bastaić, Petra Dugandžić, Dean Krivačić i Jerko Marčić, a priče su snimili i pročitali u svojim domovima slijedeći preporuku Nacionalnog kriznog stožera.

Biti pisac je vrlo lijepo zanimanje, a pogotovo biti pisac za djecu. Djeca me često razvesele, volim se družiti s njima, a zahvaljujući svojim knjigama proputovala sam cijelu Hrvatsku, a i dio inozemstva. Međutim, sada su došla neka druga vremena, vremena kada nije moguće izaći iz kuće, a kamoli putovati. Zbog toga me jako raduje poziv za sudjelovanje u ovom projektu, jer treba naći neke nove načine kako bismo komunicirali s djecom’, istaknula je Sanja Pilić.

Aktivno surađujem s čak četiri kazališta koja su ovih dana zatvorila svoja vrata čime smo izravno ostali i posla. Zato mi je neizmjerno drago da su nas se sjetili iz Sberbank Hrvatska i odlučili mene i nekoliko mojih kolega angažirati na ovom projektu. Od srca im hvala i nadam se da će mališani uživati u slušanju i gledanju priča, a ono što mogu obećati je da ću se cijelim srcem dati u ovaj projekt“, izjavila je Petra Dugandžić.

Sve priče Sanje Pilić mališani će moći pratiti na službenom YouTube kanalu Sberbank Hrvatska od 8. travnja 2020. (Priče: ‘Ludo vrijeme’, ‘Najdraži mjesec’, ’Proljetna prognoza’, ’Šala mala’, ’Mama se odmara’, ’Baš sam se odmorio’, ’Mačak za pet’, ’Prvoaprilska šala’, ’Veselje miriše na cvijeće’, ‘Mame, mame’, ’Spomenar’, ’Stolice‘).