Obavijesti

Promo sadržaj

Sigurnost i mobilna aplikacija put bržoj i boljoj budućnosti

Sigurnost i mobilna aplikacija put bržoj i boljoj budućnosti
2

Imamo li dovoljno vremena za sve? Koliko vremena provodimo čekajući na raznim mjestima kako bi smo dobili samo jedan papir, a onda sa tim istim papirom žurimo na drugu lokaciju grada kako bismo ga predali.

Od sada možemo reći da je došao kraj čekanju, šetanju od šaltera do šaltera jer za vas ima rješenje Ministarstvo unutarnjih poslova i AKD-e, sve što vam je potrebno je vaša osobna iskaznica sa čipom, PIN omotnica i mobitel.

Kako bi ste još brže aktivirali svoju eOsobnu iskaznicu a da ne morate kupovati čitač, MUP i AKD su po  policijskim upravama, određenim policijskim postajama, fakultetima i studentskim domovima diljem RH postavili konzole za aktivaciju . Na navedenim lokacijama će vas dočekati simpatični studenti koji će cijeli proces od aktivacije do preuzimanje mobilne aplikacije Certilia na mobilnim uređajima proći sa vama.

Svi građani koji imaju važeću osobnu iskaznicu s čipom, ne moraju zatražiti novi dokument, već je dovoljno zatražiti novi inicijalni PIN u bilo kojoj policijskoj upravi. Osim pristupačnosti i jednostavnog korištenja, eOsobna pruža vam i najvišu razinu sigurnosti uz dvostruku autentifikaciju i biometrijsku identifikaciju.  A kako bi i mlađi građani bili uključeni Vlada Republike Hrvatske osigurala je sredstva te je za svako dijete prvo izdavanje osobne iskaznice u redovnom postupku – besplatno, jer je eOsobna iskaznica ujedno i zdravstvena iskaznica.

Certilia je mobilna aplikacija za autentifikaciju i potpisivanje, svoju digitalnu osobnu iskaznicu hrvatski građani mogu koristiti i na mobitelu. Gdje ime se pruža mogućnost više od 100 usluga putem platforme eGrađani, a to sve jednim klikom preko svojeg mobilnog uređaja.  

eOsobna i Certilia su  najbolja kombinacija za studente jer više ne moraju čekati u redovima za predaju obrazaca u referadu sada sve mogu ispuniti i predati preko mobilnog uređaja.

Idući put kada se nađete na prekretnici između čekanja i šetanja izaberite sigurnost i brzinu uz eOsobnu i Certilia mobilnu aplikaciju.

Projekt uvođenja digitalne osobne iskaznice nastao je pod okriljem inicijative NextGenerationEU i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti Vlade Republike Hrvatske u području digitalne transformacije društva i javne uprave. Projekt provodi Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD).

(O AKD-u)

AKD je tvrtka od posebnog interesa Republike Hrvatske, koja obavlja usluge izdavanja kvalificiranih certifikata, a ujedno je i pravna osoba ovlaštena za obavljanje poslova izdavanja kvalificiranih certifikata građanima RH na elektroničkoj osobnoj iskaznici. AKD proizvodi osobne iskaznice, putovnice, vize, vozačke i druge zaštićene tiskovine, razvija napredna IT rješenja u području identiteta i sigurnosti, napredne sustave sljedivosti te pruža usluge bankarskom i fintech sektoru. Društvo kao dio državne infrastrukture sudjeluje u strateškim projektima državne uprave u području digitalizacije poslovnih procesa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.