Promo sadržaj

Komentari 0

Sjajno i čisto! Donosimo savjete kako najbolje otkloniti kamenac

Sjajno i čisto! Donosimo savjete kako najbolje otkloniti kamenac

Naslage kamenca mogu uzrokovati probleme na cijevima, sustavima za grijanje, kućanskim uređajima, pločicama i slično. Saznajte kako se riješiti neželjenih mrlja i kako kupaonica može ponovno zablistati bez mnogo napora

Mrlje na zidnim i podnim pločicama u kupaonici užasno "bodu u oči", a posebno ako ste kupaonicu obnovili prije godinu dana i praktički je nova. Nažalost, s tim se moraju pomiriti svi oni koji žive u područjima s tvrdom vodom. Isparavanjem, vapno sadržano u vodi ostaje na pločicama, armaturama i ostalim površinama. U želji da izbjegnete štetne kemikalije, probali ste sve prirodne kombinacije poput octa, limunske kiseline, sode bikarbone i slično, ali svejedno nema rezultata? 

Što su zapravo tvrda voda i kamenac?

Tvrda voda sadrži veliku količinu otopljenih kalcijevih i magnezijevih soli, poput karbonata, sulfata, nitrata i slično. More, kao i vode u rijekama i jezerima, zapravo su tvrde vode. Zagrijavanjem takvih voda nastaje netopljivi kamenac. 

S obzirom na to da su kalcij i magnezij biogeni elementi, njihova prisutnost u vodi nema štetan utjecaj na zdravlje. Pijenjem tvrde vode ljudski organizam uzima potrebne količine, a ostatak će izbaciti. Isto vrijedi za kamenac - on ne može nastati u organizmu koji prirodno izbacuje višak iona. Ipak, vjerojatno ste se već mnogo puta uvjerili da tvrdoća vode ima negativan utjecaj na bojlere, kotlove, radijatore, cijevi, kućanske uređaje i slično.

Bez mnogo muke i nerviranja 

Kad čujete riječ kamenac ili kad u kupaonici ugledate ove neželjene naslage, odmah pomislite na svoje žute rukavice i cijelo mukotrpno jutro ili popodne koje ćete morati utrošiti na čišćenje. Uza sve to, sredstva za čišćenje kamenca redovito vas ošamute te osjećate da vam štetne kemikalije ulaze pod kožu i u nos, a prirodna sredstva ne daju savršene rezultate kojima se nadate.

Ubuduće zamišljajte malo drugačiji scenarij. Uz Kamenko čišćenje kamenca postat će usputna stvar, a ne postupak za koji se trebate fizički i psihički pripremati. Kamenko je ekološki visokoučinkoviti odstranjivač kamenca bez agresivnih mirisa i isparavanja na koje ste se navikli koristeći jake i otrovne kemikalije za čišćenje kamenca. 

Dijamanti su vječni - kamenac nije!

Uz Kamenko otklonit ćete sve tvrdokorne naslage i smanjiti nakupljanje kamenca na sanitarnim površinama, kućanskim uređajima, inoksu te mnogim drugim mjestima u kućanstvu. Svoju djelotvornost pokazat će nakon prve uporabe, a sve što je potrebno za blistave pločice je da malo poprskate Kamenkom, popijete kavu ili operete zube i kamenca više neće biti!

Osim što je primjenjiv na svim površinama, Kamenko je napravljen bez opasnosti od oštećenja uređaja ili dijelova kućanstva koje pokušavate oprati. Formula za Kamenko sadrži prirodne sastojke, bez agresivnih kemikalija, te je pogodna za učestalu uporabu.

U profesionalnoj uporabi Kamenko se primjenjuje za svakodnevno čišćenje površina strojeva, aparata, opreme i pribora, kalupa i grijača od kamenca.