Obavijesti

Promo sadržaj

Slatki Zrinjevac&Metro vas pozivaju na besplatne praktične radionice uz poznate chefove

Slatki Zrinjevac&Metro vas pozivaju na besplatne praktične radionice uz poznate chefove
4

Slatki Zrinjevac&Metro vas pozivaju na besplatne praktične radionice uz poznate chefove Dina Galvagna i Marina Medaka

Savjeti za pripremu slasnih jela od ostataka hrane 

Tim restorana RougeMarin, s jednim od najcjenjenijih chefova Marinom Medakom, ove je godine odlučio dio gastro čarolija podijeliti sa Zagrepčanima i mnogobrojnim posjetiteljima, organiziravši Slatki Zrinjevac - jednu od gastro meka zagrebačkog Adventa, na kojoj kuhaju neki od popularnih hrvatskih šefova, poput Mihovila Rose, Damira Baje, Zvonimira Štrka, Marija Mihelja, Melkiora Bašića, Marina Medaka te inovativnog pekara Karla Vulina. Svi oni vode računa da se većina namirnica ne baca te koriste sezonske namirnice. 

Kako bi sve posjetitelje pozvali da i oni kuhaju odgovorno, a pri tome nauče nešto novo i kreativno, organizatori Slatkog Zrinjevca pozivaju građane i ostale posjetitelje na niz besplatnih interaktivnih Radionica održivog kuhanja by Metro, uz dijeljenje korisnih savjeta kako pripremati hranu uz što manje otpada. Nakon Davida Skoke i Mate Jankovića, sljedećeg tjedna prostor paviljona na Zrinjevcu zauzima chef Dino Galvagno (20.12.), u tjednu nakon blagdana Marin Medak (27.12.) a početkom sljedeće godine Mario Mihelj (3.1.2024.). U susret svojoj radionici Dino Galvagno posebno ističe, kada je u pitanju održivo kuhanje, kako bismo, za početak, svi trebali kupovati lokalno i sezonski. Tako, ne samo da podržavamo lokalnu ekonomiju već se hranimo zdravije i smanjujemo ugljični otisak. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a održava se u suradnji s tvrtkom Metro Hrvatska i manifestacijom Slatki Zrinjevac. Za više informacija svratite na Instagram profil manifestacije Slatki Zrinjevac ili na Facebook stranicu. 

U susret blagdanima i obilju hrane na stolu, Slatki Zrinjevac i Marin Medak pozivaju sve da ne bacaju višak hrane, a renomirani chef otkriva 4 izvrsna recepata od ostataka s blagdanske trapeze koji će vas oduševiti okusom.

1/ Ostaci mesa za savršeno ukusnu salatu!

Na blagdanskom stolu piletina je nezaobilazna, a bilo da je pečena, kuhana ili pohana ne bacajte ostatke nego ih iskoristite dan kasnije za vrlo ukusnu salatu. Narežite piletinu na sitne komade, dodajte joj cherry rajčice i luk, a možete dodatno skuhati ječam ili rižu pa sve zajedno pomiješati i začiniti po vlastitom guštu.  

2/ Ako vam je ostalo kuhano meso od juhe, narežite ga na kockice, možete dodati svježe krastavce, cherry rajčice, rikolu ili lisnatu salatu. Nakon što sve dobro promiješate začinite solju i paprom po svom ukusu te dodajte malo jogurta i svježeg peršina. 

3/ Prezrelo voće = fantastičan desert!

Bez obzira koju vrstu voća imali kod kuće, umjesto da trune u posudi i da ga bacite - iskoristite ga za pripremu deserta za prste polizati. Dovoljno je da prezrelo voće narežete na kockice, ispečete u tavi na maslacu a zatim mu dodate med, cimet i anis. Preporučujemo da sve servirate uz sladoled.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci
PROMO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci

Stručnost i iskustvo Pronatal grupacije dostupni pacijentima iz Hrvatske, Slovenije i Italije

'Automobil  zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'
PROMO

'Automobil zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'

Među onima koji se, između ostalog, zalažu za stvaranje naprednih rješenja u području održive mobilnosti je i slovenska tvrtka Avant Car
Baby boom u Slavoniji i Podravini
PROMO

Baby boom u Slavoniji i Podravini

Već imaju jasličku, vrtićku i predškolsku grupu, a očekuju još dvadesetak prinova koje će dohraniti i pustiti u prirodu. U Dravskoj priči u Virovitičko-podravskoj županiji nikad nije dosadno