Obavijesti

Promo sadržaj

SPAR je prvi trgovački lanac s ponudom "Živjeti zdravo"

SPAR je prvi trgovački lanac s ponudom "Živjeti zdravo"
7

U ponudi SPAR i INTERSPAR trgovina je više od 160 proizvoda vlastite robne marke s oznakom "Živjeti zdravo"

SPAR Hrvatska ponosno sudjeluje u Nacionalnom projektu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Živjeti zdravo kojem je cilj promicanje zdravog načina života. U sklopu ovog projekta HZJZ provodi analizu i označavanje prehrambenih proizvoda Jamstvenim žigom Živjeti zdravo. Proizvodi koji nose jamstveni žig Živjeti zdravo zadovoljavaju iznimno visoke kriterije HZJZ-a. Sukladno kriterijima za dodjelu Jamstvenog žiga Živjeti zdravo samo neki od proizvoda SPAR vlastitih robnih marku su:

SPAR Vital kuhana šunka - manje masti, zasićenih masnih kiselina i i soli


NaturPur BIO jaja iz ekološkog uzgoja - hrvatsko podrijetlo


S-BUDGET carska mješavina smrznuta - sadrži samo prirodne šećere i soli, bez konzervansa SPAR slanutak – udio glavnog sastojka 100%

te brojni drugi.

Jamstveni žig Živjeti zdravo dio je internacionalne europske inicijative kojom se i na europskom nivou potiče zdraviji načina života, ali i prehrane građana. O projektu Živjeti zdravo i suradnju sa SPAR-om Hrvatska, kroz čijih čak 120 trgovinama SPAR i INTERSPAR nudi kvalitetne proizvode oznake Živjeti zdravo diljem Hrvatske, komentirala je i voditeljica ovog projekta prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović istaknuvši: „Jamstveni žig Živjeti zdravo znači da smo mi, zdravstveni nutricionistički stručnjaci analizirali sastav i poslali jasnu poruku potrošaču koji proizvodi zadovoljavaju najviše nutritivne kriterije. Kupci mogu lako prepoznati logotip sa zelenom oblačićem i natpisom te tako lakše napraviti zdraviji odabir. Isticanjem jamstvenog žiga "Živjeti zdravo" na prehrambenim proizvodima želi se potaknuti proizvođače da razvijaju ili reformuliraju proizvode prema preporučenim kriterijima za unos energije i pojedinih hranjivih tvari. Cilj Jamstvenog "Živjeti zdravo" je očuvanje zdravlja ljudi, u suradnji s potrošačima i proizvođačima“.

Voditeljica ovog projekta prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović

Ponosni smo što je upravo SPAR prvi trgovački lanac u Hrvatskoj čiji proizvodi privatne robne marke su nositelj žiga "Živjeti zdravo". Zahvaljujući uspješnoj suradnji s našim hrvatskim proizvođačima i izvrsnoj kvalitetni njihovih proizvoda, osiguravamo kupcima SPAR i INTERSPAR trgovinama zdrave namirnice za kvalitetniju prehranu“, istaknuo je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura