Obavijesti

Promo sadržaj

Spektakularna izložba Erwina Wurma u Laubi

Spektakularna izložba Erwina Wurma u Laubi
4

Uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, u Kući za ljude i umjetnost Laubi, od 3. srpnja do 25. kolovoza, održava se spektakularna izložba Erwina Wurma, austrijskog umjetnika koji se nalazi na samom vrhu internacionalne umjetničke scene

Wurm je stekao svjetsku slavu zahvaljujući svojim skulpturama i instalacijama koje često na humorističan i interaktivan način obrađuju svakodnevne predmete. Njegovi se radovi nalaze u najvećim svjetskim muzejima i galerijama suvremene umjetnosti - od njujorškog muzeja Guggenheim preko londonskog Tatea do pariškog Centra Pompidou, a njegove izložbe privlače goleme brojeve posjetitelja.

Poznat je po svojim komičnim radovima koji nerijetko tematiziraju ljudsku svakodnevicu i njene apsurde, a često se referira i na vlastito djetinjstvo u Austriji.

Jedan od temeljnih Wurmovih pristupa je prikazivanje svakodnevnih predmeta u deformiranom obliku, kao npr. u djelu „Uska kuća“, koja je bila izložena na venecijanskom Biennalu, a zagrebačka je publika ima priliku vidjeti na izložbi u Laubi. Isto tako, u Zagrebu se mogu pogledati i „Skulpture od jedne minute“ te njegova serija „Debeli automobili“ koja distorzijom i napuhivanjem automobila stvara kritiku konzumentskog društva. Cijela izložba nosi naziv Erwin Wurm: The Show, a osim u Laubi, atraktivna Wurmova skulptura „Untitled“, kao javna intervencija u otvorenom prostoru, može se pogledati i na Cvjetnom trgu, Trgu Petra Preradovića sve do 25. kolovoza.

Tom prigodom, direktorica TZGZ, gđa Martina Bienenfeld, je izjavila: „Erwin Wurm jedno je od najvažnijih imena na globalnoj umjetničkoj sceni, a izložba njegovih radova potvrđuje status Zagreba kao jedne od sve značajnijih europskih kulturnih metropola. TZGZ je strateški orijentirana prema razvoju kulturnog turizma te me raduje vidjeti da Zagreb kao kulturno središte države, sa svojim izložbama, predstavama, festivalima i koncertima ravnopravno stoji uz bok drugim kulturnim središtima u ovom dijelu Europe.“.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Ne propustite odličnu Tondach akciju i ostvarite vrijednu uštedu
PROMO

Ne propustite odličnu Tondach akciju i ostvarite vrijednu uštedu

Toplinski set i Tondach krovni prozor sada za cijenu krovnog prozora

Zaštitni faktor je tek početak: Znate li što još vaša koža treba?
PROMO

Zaštitni faktor je tek početak: Znate li što još vaša koža treba?

Zaštitni faktor štiti kožu od oštećenja od sunca, preranog starenja kože, opeklina i pigmentnih mrlja te sprječava rak kože. Sve to može biti potaknuto UV zračenjem. Stoga je iznimno važno na kožu lica nanositi zaštitni faktor ne samo u proljeće i ljeto, već i tijekom cijele godine.
Ovog ljeta pobjegnite od svakodnevnih briga
PROMO

Ovog ljeta pobjegnite od svakodnevnih briga

Jednostavno se isključite uz Falkensteiner Hotels & Residences