Obavijesti

Promo sadržaj

Spektakularno putovanje nad starim kontinentom

Spektakularno putovanje nad starim kontinentom
4

Nova serija u šest nastavaka može se pohvaliti spektakularnim snimkama iz zraka, koje pokazuju neke od najživopisnijih europskih zemalja, kultura i izuzetnih spomenika. Otkrijte Europu kakvu još dosad niste vidjeli!

Nova serija u šest nastavaka može se pohvaliti spektakularnim snimkama iz zraka, koje pokazuju neke od najživopisnijih europskih zemalja, kultura i izuzetnih spomenika. Otkrijte Europu kakvu još dosad niste vidjeli! 

Poletite s Europom iz zraka dok National Geographic kreće na impresivno zračno putovanje širom kontinenta i omogućava spektakularan pogled, jedinstven uvid i najnoviju perspektivu na neke od najboljih europskih kulturnih i zemljopisnih znamenitosti.  

Nova serija od šest dijelova, Europa iz zraka, počela je s prikazivanjem 10. studenog na National Geographic-u. Snimljena je tijekom jedne godine i Europa iz zraka istražuje, vizualno zapanjujuće detaljno, kulturu, povijest, inovacije i graditeljske pothvate, koji su pomogli pri oblikovanju tog epskog kontinenta i ljudi koji Europu nazivaju svojim domom. Zadivljujuće snimke omogućavaju gledateljima da svjedoče promjenama godišnjih doba u nekoliko sekunda. Svaka se epizoda usredotočuje na jednu određenu europsku zemlju, a to zadivljujuće vizualno putovanje naglašava i slavi kreacije prirode kao i priče o ljudima i građevinama koje danas nastavljaju oblikovati te velike, moderne nacije. 

Epizoda posvećena Njemačkoj, premijerno će biti prikazana u nedjelju 17. studenoga u 22:00h na National Geographic-u. Gledatelji će imati priliku vidjeti i onu malo poznatu stranu Njemačke. Zemlja poznata kao gospodarska okosnica Europe, snažan proizvođač automobila, najveći europski izvoznik, ima i malo neobičnu stranu u kojoj njeni stanovnici žive netipične živote izolirani na otocima Sjevernog mora. Riječ je o Halligen otocima koji su nekoć bili dio kopna ili većih otoka koji su zbog erozije postali izolirani. Ostale su stvorile plime. Otočić Langeness, koji ima jedva 100 stanovnika, a jedini je otok kojem se može pristupiti željeznicom i to tijekom oseke. Željeznica nije namijenjena kako bi prevozila putnike, već poštu njenim stanovnicima. Živopisni poštar, podijelit će u ovom fascinantnom serijalu svoju priču o životu i radu pod snažnim utjecajem moćnog mora.


 Idilična priča o romantičnim otocima Sjevernog mora, nije jedina bajka koju vežemo za Njemačku. Ona je prepuna prekrasnih dvoraca, od kojih su neki inspirirali najljepše dvorce Disneyevih crtića. Među njima se svakako nalazi i dvorac Hohenzollern, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 855m. 
Dvorac danas čuva brojne tajne carske obitelji Hohenzollern, a izvorno je sagrađen već u 11. stoljeću.

Njemačka je zemlja puna iznenađenja, a dom je i najvećem grafiterskom prostoru u Europi – Teufelsberg. Sagrađena početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća, ova uočljiva struktura imala je zadatak pratiti kretanja suparničke strane i presretati njihove radio poruke. Tajanstvena prošlost, danas je gotovo nevidljiva jer je riječ o napuštenom i devastiranom prostoru, koji je postao najveća slikovnica u eksterijeru u Europi. 

Uz dvorce, prekrasne otoke, napuštene radarske kupole, Njemačku krase i fascinantne tvornice automobila, impresivna žičara dužine 3 kilometra, najveće kopneno vozilo na Zemlji i brojna druga iznenađenja koja možete otkriti u nedjelju 17. studenoga u 22:00h na National Geographic-u.

Matt Taylor, VP, direktor dokumentarnog programa za National Geographic Ujedinjeno Kraljevstvo, Europu i Afriku, kaže: “Pomoću zadivljujuće fotografije i privlačnih detalja kakve I očekujete od National Geographica, EUROPA IZ ZRAKA prikazuje nevjerojatan preobražaj Europe unutar jedne godine, od svijetlog i vedrog života ljeti do intenzivno hladnog pokrova zimi I svega što se događa između. Nadamo se da će sve očarati ova nova serija, koja vodi gledatelje na zapanjujuće vizualno putovanje te da će nam se pridružiti na tom jedinstvenom I predivnom putovanju kroz tu regiju.”.

Sljedeće epizode: 

EUROPA IZ ZRAKA: Nizozemska
Premijera 24. studenog u 22:00h

Ovo spektakularno zračno putovanje otkriva inovacije koje su Nizozemsku pretvorile u tehnološku silu. Leteći visoko iznad povijesnih vjetrenjača, futurističkih staklenika, modernih turbina i plutajućih domova, otkrivamo bitku Nizozemske za prostor na kojem će živjeti i uzgajati hranu. Utvrde čudnog izgleda pružaju pogled na borbu te nacije za nezavisnost i na neobične novogodišnje običaje koji ogoljuju duh njezine zajednice.

EUROPA IZ ZRAKA: Ujedinjeno Kraljevstvo
Premijera 1. prosinca u 22:00h

Ovo spektakularno zračno putovanje otkriva Ujedinjeno Kraljevstvo kakvo dosad nismo vidjeli. Kamere lete nad Prolazom divova dok skupljači smeća na jet-skijevima čiste obalu. Smjeli vrtlari rade s motornim pilama dok vise s krova radeći na projektu Eden, a mi klizimo iznad londonskog obzora dok jedan od najviših nebodera u gradu ima proljetno čišćenje.
 
EUROPA IZ ZRAKA: Poljska
Premijera 8. prosinca u 22:00h

Plovimo nad najvećim dvorcem na svijetu, jurimo kroz vatromet iznad Krakowa te svjedočimo borbi europskih bizona, najvećih kopnenih životinja u Europi. Taj pogled iz zraka na Poljsku također otkriva naciju koja prolazi zapanjujući preobražaj. U Varšavi Poljaci marljivo rade na izgradnji najviše zgrade u Europi.

EUROPA IZ ZRAKA: Španjolska
Premijera 15. prosinca u 22:00h

Letimo iznad Sagrade Familije u Barceloni dok arhitekti danonoćno rade kako bi dovršili zgradu. Smjeli lovci na lupare spuštaju se niz oštre stijene kako bi došli do jedne od najekskluzivnijih školjki na svijetu, a mi jedrimo nad jednom od najvećih napuštenih zgrada na svijetu smještenoj u planinama na španjolskom sjeveru.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.