Obavijesti

Promo sadržaj

Splitski Advent u znaku tradicije i zajedništva

Splitski Advent u znaku tradicije i zajedništva
4

Božićne svečanosti nezamislive su bez prigodnih pjesama, pa se tako i u starom Splitu tradicionalno išlo od kuće do kuće, gdje bi pjevači stali na balaturu, sular ili dvor te zapjevali domaćinima prigodne Božiće pjesme

VIDEO

Inspirirani tim starim običajem, članovi KUD-a Jedinstvo prilagodili su kolendu  na način da ženska vokalna skupina folklornog ansambla odjevena u narodne nošnje dariva sugrađane i njihove goste a capela izvedbama božićnih pjesama na atraktivnim lokacijama  grada (Peristil, Pjaca , Voćni trg , Vestibul). 

Split je ovih blagdana dobio i jaslice postavljene na javnom prostoru, i to u kapeli Sv. Arnira, najznačajnijem gotičko-renesansnom arhitektonskom spomeniku u Splitu. Jaslice postavljene kao jedinstvena skulptura od aluminijskog lima, djelo kipara akademika Kažimira Hraste, prava su atrakcija za mnogobrojne Splićane i turiste.  

Blagdani su vrijeme obiteljskog zajedništva i veselja, pa je tako Strossmayerov perivoj ili Đardin postao prava božićna čarolija za djecu i obitelji. Ovaj božićni kutak svijetli u šarenim bojama božićnih ukrasa i prigodnih dječjih 3D likova, prepun glazbenih i dramskih programa, plesnih nastupa i prigodnih darova. Svakog petka nastupaju studenti glazbene akademije Sveučilišta u Splitu, a svakog četvrtka crkveni zborovi pjesmom donose radost Božića u Đardin. Vikend je posvećen klasičnoj glazbi koju, svake subote u jutarnjim satima, u Đardin donose studenti u organizaciji Glazbenog Labaratorija i Glazbene mladeži. Nedjeljna jutra posvećena su najmlađima koji uz glazbeno animacijske programe, a djeca će posebno uživati u dječjem Badnjaku i dječjem dočeku nove godine koji će dodatno uveseliti gost iznenađenja Joško Čagalj Jole.

Izdvojili smo samo neka od zanimljivosti koje nudi Advent u Splitu, a cjelokupan program pogledajte na www.visitsplit.com.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.