Obavijesti

Promo sadržaj

Srbija se planira potpuno otvoriti 21. lipnja: EXIT osigurao cjepiva za strane posjetitelje

Srbija se planira potpuno otvoriti 21. lipnja: EXIT osigurao cjepiva za strane posjetitelje

Srpska premijerka Ana Brnabić i tamošnjh Krizni štab, zahvaljujući uspjehu masovnog cijepljenja i drastičnom poboljšanju epidemiološke situacije, službeno su označili 21. lipanj kao dan kada će se Srbija vratiti normalnom životu i omogućiti održavanje festivala i koncerata

Ovaj plan kreira put k potpunom otvaranju države što će Exitovu proslavu 20. godišnjice festivala planiranu od 8. do 11. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi učiniti jednim od prvih velikih europskih festivalskih događaja ovog ljeta

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je ovom prilikom: „Zahvaljujući uspjehu u masovnom cijepljenju i sve boljoj epidemiološkoj situaciji, želja je da za Svjetski dan glazbe 21. lipnja otvorimo zemlju za okupljanja, koncerte i festivale. Time pokazujemo brigu za mentalno zdravlje mladih ljudi i na dijelu potvrđujemo stratešku opredijeljenost prema razvoju kreativnih industrija. Održavanje EXIT festivala, s kojim se naša zemlja ponosi u svijetu, bit će jedan od važnih simbola pobjede nad pandemijom”.

EXIT i ostali veliki srpski festivali lansirali su prošli petak nacionalnu kampanju za cijepljenje usmjerenu prema mladima, a valu optimizma doprinose i rekordno niske brojke novozaraženih u zemlji. Kao doprinos općoj sigurnosti, kao i onoj na samom festivalu, tamošnje Ministarstvo zdravlja će osigurati cjepiva za 1500 inozemnih izvođača i posjetitelja Exita. Također, EXIT je dodijelio 3000 ulaznica za otvaranje festivala 8. srpnja koje će biti podijeljene medicinskim radnicima.

Robin Schulz, Satori & more added | EXIT 20th anniversary 2021:

Paralelno s ovom objavom na festivalski line up dodano je nekoliko novih imena. Hitmaker Robin Schulz, izuzetno cijenjeni nizozemski umjetnik Satori,  nadolazeća turska house zvezda Ece Ekren te niz izvođača omiljene progresivne trance bine Gaia Trance Xperiment svojim nastupima pojačali su proslavu obilježavanja 20. godišnjice festivala. Svi skupa pridružuju se već ranije najavljenom nizu svjetskih i regionalnih zvijezda među kojima su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Asaf Avidan, Sabaton, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Artbat, Hot Since 82, Sheck Wes, Meduza, Solomun, Paul van Dyk, Honey Dijon, Amira Medunjanin, Buč Kesidi, Marko Nastić i mnogi drugi. Osim novih imena, EXIT najavljuje i prodaju jednodnevnih ulaznica koja počinje od utorka, 1. lipnja.

Kampanja za cijepljenje mladih 

EXIT i ostali srpski festivali pokrenuli su prošlog petka nacionalnu kampanju za cijepljenje, čiji su fokus mladi – da daju svoj doprinos vraćanju normalnom životu i cijepe se. To je jedini način za ostvarenje postavljenog cilja – da prije 21. lipnja više od 50% punoljetnog stanovništva Srbije bude cijepljeno, da dođe do daljeg smanjenja dnevnog broja slučajeva, te da se pomogne u borbi za mentalno zdravlje mladih ljudi. Trenutno je do postizanja cilja potrebno cijepiti oko 5% punoljetnih, a Srbija ujedno bilježi i pad veći od 90% dnevno zaraženih u posljednjih nekoliko tjedana. Sama kampanja djeluje u dva smjera: „Neću više da plešem / vrtim / sviram sam(a)“, koja je usmjerena prema svima kojima nedostaju koncerti i festivali i „Ima li neko bolju ideju“, namijenjena svima koji nisu sigurni da je cijepljenje najbolji put za izlaz iz pandemijske krize. 

Da budemo ponovo zajedno:

Protokoli za potpuno sigurne događaje 

Vodeći srpski glazbeni festivali nedavno su predstavili i protokol kreiran u skladu s posljednjim znanstvenim istraživanjima širom Europe, koja potvrđuju da je, uz određena ograničenja ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemariv. Protokol tako predviđa kako će na festivale moći ući oni koji su cijepljeni, imaju potvrdu da su preboljeli Covid-19, koji imaju negativan PCR ili antigenski test. Ovaj protokol ujedno predstavlja i snažnu motivaciju mladima da se cijepe, jer je ovoj starosnoj grupi glavna motivacija za cijepljenje upravo povratak normalnom životu. 

20. godišnjica EXIT festivala

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala bit će održana  od 8. do 11. srpnja 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svjetskih i regionalnih imena kao što su David Guetta DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Denis Sulta i DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat i Sheck Wes. Potpuni raspored po danima uskoro će biti objavljen na službenim stranicama festivala.

Srbija je već sad otvorena za turiste, a svi detalji u vezi s ulaskom na festival bit će na vrijeme objavljeni na službenim stranicama Exita, u skladu s budućim epidemiološkim mjerama Vlade Republike Srbije. 

ULAZNICE

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontigent ulaznica za EXIT festival 2021. po promo cijeni od 495 kn i uz uštedu od 40% u odnosu na finalnu cijenu.  Pokrenuta je i popularna akcija „Kupi 4, zgrabi 5“, koja će biti dostupna do isteka veoma ograničenih zaliha. 

Limitiran kontigent jednodnevnih ulaznica za EXIT bit će pušten u prodaju u utorak 1. lipnja po cijeni od 190 kn. Ulaznice se mogu kupiti isključivo na prodajnim mjestima i na stranicama www.entrio.hr. Ulaznice kupljene za izdanje 2020. vrijede za ulaz na ovogodišnji festival.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.