Obavijesti

Promo sadržaj

Što će biti s mojom obitelji ako se meni nešto dogodi?

Što će biti s mojom obitelji ako se meni nešto dogodi?
4

U današnjem užurbanom tempu života, uz sve obaveze koje imamo, na kraju dana vraćamo se u sigurnost obitelji koja nam je najvažnija u životu

Upravo zbog toga, kad razmišljamo o budućnosti trebamo se zapitati hoće li naša obitelj  biti zbrinuta u slučaju životnih scenarija koje nitko ne želi i ne očekuje, ali su mogući. Gubitak posla, bolest ili gubitak člana obitelji svakako su opcije koje treba uzeti u obzir prilikom planiranja budućnosti. Uoči sutrašnjeg Međunarodnog dana obitelji, podsjećamo na prednosti ugovaranja životnog osiguranja kao jednog od temelja dobrog financijskog planiranja  i zaštite obitelji. 

Koje životno osiguranje odabrati

Ovisno o financijskim i obiteljskim prilikama, dobi, poslu kojim se bavi i drugim parametrima, svatko može odabrati program životnog osiguranja koji najbolje odgovara njegovim potrebama te iznos koji može plaćati. Uz osiguranje života, mogu se ugovoriti dodatna pokrića, poput osiguranja za slučaj nezgode, teških bolesti, trajne ili privremene nesposobnosti za rad ili drugog liječničkog mišljenja. Jedan od parametara je i zdravstveno stanje osiguranika zbog čega on prilikom prihvata u osiguranje treba popuniti i zdravstveni upitnik, a po potrebi obaviti i liječnički pregled. 

Životno osiguranje može se ugovoriti i na 5 godina

Postoje različiti programi životnog osiguranja i u toj širokoj ponudi doista svatko može naći proizvod za sebe. Većinom su oni na dulji rok, no postoje i investicijska osiguranja života koja se mogu ugovoriti i na trajanje od najmanje pet godina. Dok „klasično“ osiguranje života predviđa osiguranu svotu za slučaj smrti i doživljenja, koja je zagarantirana i uvećana za dobit koju ostvari osiguratelj, koji odlučuje o ulaganju prikupljene premije, kod investicijskog osiguranja života osiguranik odlučuje o osiguranoj svoti za slučaj smrti, ali i o tome gdje će uložiti štedni dio premije. Dobit je izravno vezana uz razinu rizika promjene cijene udjela u investicijskom fondu, pa je ova opcija osiguranja zgodan za one koji imaju nešto novca „sa strane“ i spremni su ga investirati i preuzeti rizik, ali istovremeno se i osigurati.

Kada ugovoriti životno osiguranje 

Mit je da o životnom osiguranju ne treba razmišljati u mladosti. Što ranije počnemo razmišljati o budućnosti i dio novca odvajati u životno osiguranje, to će polica biti povoljnija, a akumulirana sredstva tijekom godina nam kod isplate mogu poslužiti za najrazličitije svrhe: lagodniji život, obnovu doma, otplatu dugova, školovanje djece ... Velika je prednost police životnog osiguranja i što ugovaranjem osjećamo olakšanje znajući da postoji novac koji stavljamo na stranu i koji će zaštititi naše najmilije u slučaju da se nama nešto dogodi. Ovisno o tipu police životnog osiguranja, važno je znati da ono nije skupo i da uz redovna primanja nema opravdanja da ga ne ugovorimo na vrijeme. Financijski stručnjaci savjetuju da već s prvim zaposlenjem treba početi stavljati dio novca na stranu. Dodajmo i da je životno osiguranje, za razliku od svih ostalih oblika ulaganja, neoporezivo.

Mogu li se s vremenom mijenjati uvjeti sklopljenog osiguranja

Suprotno uvriježenom mišljenju da je osiguranje života nefleksibilno, treba znati da se u slučaju promjene životne situacije s osigurateljem mogu dogovoriti promjene uvjeta. Primjerice, promjena visine premije, mirovanje police, pozajmica, promjena korisnika osiguranja. Polica osiguranja života može se i kapitalizirati (ako više ne možete plaćati osiguranje, na temelju svih uplaćenih premija formira se novi  iznos osigurane svote, a vi više nemate obvezu daljnjeg plaćanja premije osiguranja sve do ugovorenog isteka osiguranja)  i indeksirati (premija se prilagođava povećanju  životnih troškova kako bi se osigurala realna vrijednost police.) Polica se može u slučaju podizanja kredita u banci koristiti kao sredstvo osiguranja kredita ako se vinkulira u korist banke.

Prednosti životnog osiguranja u odnosu na druga ulaganja

Životno osiguranje je jedini financijski instrument s pokrićem rizika, što znači da već nakon prve uplaćene premije korisnik police ima pravo na isplatu ako se dogodi osigurani slučaj. Već je rečeno, nije oporezivo, može se odabrati program prema vlastitim preferencijama, a kolika mjesečna premija je optimalna za zaštitu vaše obitelji izračunat će vam UNIQA kalkulator životnog osiguranja.

Zatražite ponudu životnog osiguranja još danas!

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini