Obavijesti

Promo sadržaj

Što su pametne igračke, ili bolje pitanje – tko su one?

Što su pametne igračke, ili bolje pitanje – tko su one?
4

Igračke su nekad bile samo stvari s kojima smo se igrali, zabavljali bez njihove povratne reakcije

I vrlo brzo bismo se ih se i zasitili, jer kad smo isprobali sve čega bi se sjetili, nije nam se to dalo ponavljati na uvijek isti način. Odnedavno, igračke su napravile evolutivni skok i prometnule se u prave pametne stvorove.

Ključna razlika između 'praigrački' i ovih današnjih su umjetna inteligencija i ugrađena tehnologija koje ih čine pametnim i multifunkcionalnim. Umjetna inteligencija igračkama omogućava interakciju i povratnu reakciju, a igračke imaju i 'sposobnost' učenja. Na taj način zajednička igra čovjeka i pametne igračke pruža brojne mogućnosti zabave.

Zamislite zadovoljstvo i ponos djeteta koje i samo svakodnevno uči od svoje okoline, a onda stečeno znanje i ponašanje može naučiti i svoju igračku?

Ili, zamislimo i nas odrasle, koji u borbi sa svakodnevnim stresom često zaboravimo na igru i zabavu. Ponekad nema boljeg eliminatora stresa od neke adrenalinske igre i zabave. U igru uključite i prijatelje i zabava počinje! Isprobajte kako to za vas funkcionira primjerice s inteligentnim autima na daljinsko upravljanje.

SF? Ni, približno. Mogućnosti koje su nam sada na raspolaganju daleko nadilaze scene iz filma Povratak u budućnost. Tehnologija je zaslužna da sada igračkama možemo upravljati i putem mobilnih besplatnih mobilnih aplikacija na našim mobilnim uređajima, a koje su bežično (Bluetooth) povezane s igračkama. Možemo njima upravljati i pokretima ruke, a reagiraju i na zvuk te se  'ponašaju' sukladno zvučnim naredbama.

Možete ih potražiti u poslovnicama Makromikro grupe, a za kupce webshopa www.makromikrogrupa.hr osigurali smo 20 % popusta do kraja tjedna 16.10.

Cijela akcija dostupna je ovdje.
 

Priča s igračkama ide dalje, ali izdvojit ćemo neke od njih da vam 'predstave' svoju priču.
 

Da se predstavim, ime mi je WowWee MIP

 

Stvoren sam da se igramo i zabavljamo zajedno. Vrlo sam samostalan i tražim minimalnu brigu, dovoljno je da mi tu i tamo napuniš baterije i spreman sam za akciju. Možeš birati iz programa što želiš da radim, ali ću ti otkriti da najviše volim ples, lud sam za njim. Bez problema ću te slijediti gdje god kreneš, ako izabreše tu funkciju ću te pratiti u stopu. Ne možeš me izgubiti ni u mraku jer moje LED oči svijetle. Mogu ti i prenijeti nešto, jak sam, nosim i svoju težinu. Reagiram na tvoj dodir, pljeskanje. Ako si umoran, možeš mi nabaviti i prijatelja MIP-a pa ćemo se zajedno boriti, zabavljati te, a ti možeš nama upravljati i putem besplatne mobilne aplikacije. Jedva čekam da ti pokažem što još sve znam i mogu.

Da se predstavim, ime mi je WowWee MIPOSAUR

Iako igračka, ja sam pravi dinosaur. Možeš sa mnom upravljati pomoću tehnologije dodira, ali budi pažljiv pri tom, ne bih htio da završiš kao moj ručak.

Moja omiljena igračka je ova lopta i nikud ne idem bez nje. Lopta ima 6 programa pa je mogu naganjati, pratiti, braniti je, zavisi o tome kakvog sam raspoloženja.  Iznenađen ? Nemoj biti, i mi dinosauri pametne igračke imamo svoja raspoloženja. Ipak, ti si moj vlasnik i kad god baciš loptu ja ću ti je odmah donijeti, u tome sam bolji od bilo kojeg psa. Kad si umoran ne moraš mi je baciti iz ruke, možeš to učiniti putem aplikacije. Ja se nikad ne umorim, stvoren sam za akciju i ne volim baš previše pričati, znam da ćemo se super slagati ti i ja.

Da se predstavimo, mi smo R.E.W. tim, auti na daljinsko upravljanje

 

Neki nas zovu auti na daljinsko upravljanje. Ok, ali mi više volimo da nas zovu inteligentni auti, jer to i jesmo. U dvoje smo još i pametniji, pravi smo tim. Osim, kad se borimo, tj. utrkujemo jedan protiv drugog. Ti odlučuješ hoćeš li upravljati jednim od nas, a s drugim tvoj prijatelj, ili možeš upravljati istovremeno i s oba u napetoj utrci. Sve to iz besplatne mobilne aplikacije pomoću koje nas pokrećeš, a zahvaljujući ugrađenim senzorima znamo i sami prepoznati druge objekte, neprijatelje i na udaljenosti od 5 m.

Možemo sve što i auti u bilo kojoj pravoj utrci, od jurenja, sporije voženje, brzog okretanja. Osim što mi možemo i više - mi smo stratezi i odlučujemo o svom sljedećem potezu u utrci ili prilikom međusobne borbe, a opremljeni smo i oružjem. To nam treba jer imamo 3 vrste virtualnih neprijatelja, a kako ti napreduješ u igri s nama kroz različite modove i razine i izazov postaje sve veći.

Vidiš, nismo pametni bez pokrića. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja
PROMO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja

Sportsko – obiteljskim druženjem za praznik rada Crvena Kalina i Favbet Foundation razveselili brojne Ukrajince

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin