Obavijesti

Promo sadržaj

Što sve trebate napraviti prije putovanja u inozemstvo

Što sve trebate napraviti prije putovanja u inozemstvo
3

Sezona godišnjih odmora i putovanja je počela, pa je korisno prisjetiti se na što treba paziti želite li da vaš odmor u stranoj zemlji protekne bez neugodnih iznenađenja

Što sve treba provjeriti prije puta  

Prije planiranja puta svakako provjerite vrijedi li vama i vašim suputnicima putovnica kako se vaš odmor ne bi već na prvom koraku pretvorio u fijasko. Ovisno kamo putujete, dobro se raspitajte o zemlji, običajima, vremenskim prilikama i prema tome pakirajte odjeću. Ne zaboravite važne dokumente kao što su putovnica, viza i putno osiguranje. Lijekove i osnovne potrepštine za prvu pomoć spakirajte u ručnu prtljagu. Prilikom rezervacije smještaja, obavezno provjerite preporuke ostalih putnika na internetu. Skinite si aplikacije koje vam mogu pomoći u snalaženju u stranoj zemlji (prognoza vremena, google maps, prijevoz i slično), a posjete kulturnim i drugim ustanovama probajte rezervirati unaprijed kako biste bili sigurni da ćete vidjeti sve što ste poželjeli na vašem odredištu.

Zamjenjuje li Europska kartica zdravstvenog putno osiguranje? 

Europska kartica zdravstvenog, na koju ima pravo svaki osiguranik Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, znači da imate pravo za vrijeme privremenog boravka na području druge države članice EU pravo na neodgodivu zdravstvenu zaštitu ako se razbolite, ozlijedite ili doživite nesreću. EKZO nije alternativa putnom osiguranju. Ona ne pokriva troškove privatne zdravstvene zaštite ili troškove poput spašavanja pacijenta prilikom nezgode, zračni prijevoz natrag u domovinu ili ukradeno ili izgubljeno vlasništvo. Stoga je preporučljivo uz EKZO imati i odgovarajuće putno osiguranje. EKZO vrijedi tri godine, dok se polica putnog može ugovoriti jednokratno ili, ako puno putujete, za cijelu godinu.

Što sve obuhvaća polica putnog osiguranja

Putno osiguranje obuhvaća četiri vrste osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja. Sami kreirate svoju policu putnog osiguranja odabirom pokrića koja trebate. Ako vodite obitelj, zgodno je uzeti policu obiteljskog putnog osiguranja koja je povoljnija od pojedinačne.

Putno zdravstveno osiguranje pokriva troškove liječenja u inozemstvu i lijekova koje vam propiše liječnik, medicinski prijevoz, troškove spašavanja u cijelom svijetu, hitne stomatološke intervencije  i troškove prijevoza iz inozemstva u hrvatsku bolnicu. U slučaju nezgode ili bolesti u inozemstvu hitno potrebnu zdravstvenu uslugu možete zatražiti besplatno, pozivom na UNIQA SOS telefon koji će vas uputiti do najbližeg liječnika. SOS telefon dostupan je 24 sata dnevno.

Osiguranjem od nezgode pokrili ste najneugodnije rizike: invalidnost ili smrt.  

Osiguranje prtljage nadoknadit će vam štetu u slučaju gubitka, krađe ili nekog drugog nenadanog događaja zbog kojeg ste ostali bez svog kofera.

Putno osiguranje jednostavno ugovorite online uz nekoliko klikova i dobivate popust od 10%. Sretan put!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
PROMO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu

Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti grada

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
PROMO

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.
Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!