Obavijesti

Promo sadržaj

Što znate o kineskoj kompaniji NIO?

Što znate o kineskoj kompaniji NIO?
3

Tržište električnih automobila je proteklih nekoliko godina doživjelo ubrzani rast i evoluciju, a ovaj trend će se po svemu sudeći nastaviti

IHS Markit procjenjuje da je svjetska prodaja električnih automobila dostigla skoro 2,5 milijuna u 2020. godini, dok se u 2021. godini očekuje rast od oko 70%.

Iako je Tesla najpoznatija tvrtka koja proizvodi električne automobile, konkurencija ne sijedi skrštenih ruku i redovito se pojavljuju nove tvrtke koje žele ući na novo tržište.

Jedna od novih i iznimno obećavajućih tvrtki koje se bave proizvodnjom električnih automobila je i kineski NIO, čije su dionice prošle godine porasle sa 3,9 na čak 49,9 dolara.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica ovih tvrtki na online burzi (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica“. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Tvrtka Nio je prvi put ponudila svoje dionice na Njujorškoj burzi u 2018. godini kada je tim putem sakupila 1,8 milijardi dolara. U studenom 2019. godine, NIO je objavio partnerstvo sa tvrtkom Mobileye radi razvijanja putničkog automobila opremljenog sustavom za autonomnu vožnju.

NIO je već objavio skok isporuka automobila od 111% u 4. tromjesečju 2020. godine na 17,353 vozila, što predstavlja treći uzastopno tromjesečje rasta. Novi luksuzni električni crossover EC6 se u prosincu prodavao bolje od starijih SUV modela, a rast prodaje se nastavio u siječnju uz 352% više isporuka. Tvrtka je u siječnju najavila ET7 električni sedan sa tehnologijom autonomne vožnje za koji tvrdi da će nadmašiti Teslu.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Nio je domaći proizvođač u Kini i zato se nalazi u dobroj poziciji za osvojiti značajan udio lokalnog tržišta automobila koje je ujedno i najveće na svijetu. Osim toga, tvrtka planira i ekspanziju i inozemstvo. NIO želi pokrenuti izvoz u Europu u drugoj polovici ove godine. Prema tvrtki IHS Markit i njenim procjenama za 2021. godinu, Kina i Europa će u 2021. godini pokrivati najveći udio tržišta električnih automobila, sa 44% u Kini i skoro 28% u Europi. U 2025. godini, svjetska prodaja električnih automobila mogla bi premašiti 12,2 milijuna, što predstavlja godišnji rast od skoro 52%.

 

CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. Od 74 % do 89 % računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Povratak spektakularnog Auto Sport Adria
PROMO

Povratak spektakularnog Auto Sport Adria

Iskusite adrenalinsku vožnju i razgledajte superautomobile u Zagrebu i Puli!

Branka, Jakov i Terra ostavili su cigarete iza sebe. U samo dva tjedna. Ovo su njihove priče
PROMO

Branka, Jakov i Terra ostavili su cigarete iza sebe. U samo dva tjedna. Ovo su njihove priče

Udruga CROHM provela je amaterski program prestanka pušenja Biram bez dima
Klijentima Zagrebačke banke u m-zabi dostupne nove funkcionalnosti
PROMO

Klijentima Zagrebačke banke u m-zabi dostupne nove funkcionalnosti

Nove opcije korisnicima m-zaba online bankarstva omogućuju inozemna plaćanja, podizanje i provjeru broja na redomatu te jednostavnu prijavu biometrijom u m-token