Obavijesti

Promo sadržaj

Stručni žiri bira najbolje male poduzetnike u turizmu: pogledajte tko je u njemu

Stručni žiri bira najbolje male poduzetnike u turizmu: pogledajte tko je u njemu
4

Stručni žiri sastavljen od poznatih turističkih stručnjaka, predstavnika državnih institucija i udruga poduzetnika te drugih poznavatelja domaće turističke ponude, početkom listopada odabrat će najbolje male poduzetnike u turizmu, a sve u sklopu novog projekta Zagrebačke banke #prviput

Stručni žiri sastavljen od poznatih turističkih stručnjaka, predstavnika državnih institucija i udruga poduzetnika te drugih poznavatelja domaće turističke ponude, početkom listopada odabrat će najbolje male poduzetnike u turizmu, a sve u sklopu novog projekta Zagrebačke banke #prviput.

Na ovaj projekt mogu se prijaviti mali poduzetnici s originalnom turističkom ponudom i na taj način osvojiti besplatnu i sveobuhvatnu marketinšku kampanju. Prijave traju do 30. rujna, a najbolje će odabrati: Iva Barbarić (Zagrebačka banka), Kristina Mamić (HTZ), Ivana Crnić (Ministarstvo turizma i sporta), Iva Kaligarić (Señor), Goran Jović (fotograf), Sanja Čižmar (505 Savjetovanje), Iva Mihalić Krčmar (Putoholičari), Hrvoje Bujas (Glas poduzetnika) i David Skoko (chef). Projekt #prviput jedinstvena je prilika koja omogućuje malim poduzetnicima da za njih čuje cijela Hrvatska.

Pozivamo sve vlasnike ugostiteljskih obrta, obiteljskih hotela, seoskih gospodarstava i druge koji se bave turizmom, a koji misle da njihova ideja, lokacija, projekt ili proizvod obogaćuje turističku ponudu Hrvatske da se prijave na natječaj putem weba: prviput.hr. Stručni žiri odabrat će 15 najboljih prijava, od kojih će dvoje osvojiti veliku marketinšku kampanju koja uključuje i TV spot, dok će ostali biti promovirani na digitalnim kanalima. U veoma izazovnoj godini za čitavo gospodarstvo, ovakva vrsta podrške posebno je važna i pomaže održivosti domaćeg turizma”, poručila je Iva Barbarić, direktorica marketinga Zagrebačke banke.

Iva Barbarić, direktorica marketinga Zagrebačke banke

Osim toga, kroz projekt #prviput kreirat će se i posebna online platforma prviput.hr zamišljena kao jedinstveno mjesto s informacijama o neotkrivenoj turističkoj ponudi Hrvatske. Zahvaljujući njoj, domaći gosti će na jednome mjestu imati objedinjene informacije o zanimljivim lokacijama, uslugama i turističkim proizvodima što će im uvelike olakšati planiranje putovanja i otkrivanje čari Hrvatske.

Ovako kreativno osmišljen i optimalno fokusiran projekt se u turizmu Hrvatske javlja po prvi put. On je značajan zbog tri dimenzije: inovativan je u pristupu i socijalno je odgovoran budući da pruža konkretnu podršku najosjetljivijem segmentu našeg turističkog sektora - malim poduzetnicima, te potiče otkrivanje novih destinacija u Hrvatskoj koje u novo-normalnim uvjetima turisti upravo i najviše traže. Izuzetno mi je drago da mogu biti dio tima ovog kreativnog projekta”, rekla je Sanja Čižmar, turistička konzultantica i direktorica tvrtke 505 savjetovanje.

Hrvatska obiluje prekrasnim i svjetski poznatim turističkim destinacijama, a ovaj projekt u prvi plan stavit će još uvijek skrivene bisere hrvatske turističke ponude, poručuje Kristina Mamić, direktorica Sektora za poslovne komunikacije HTZ-a koji je i partner projekta.

Pred nama su jesen i zima, razdoblje posezone, kada su nam u fokusu kraća vikend putovanja te sam sigurna da će prijavljeni kandidati oduševiti svojom zanimljivom turističkom ponudom i mnogima od nas dati inspiraciju i motivaciju za višednevne izlete. Hrvatska se može pohvaliti ljudima koji doista žive turizam i svoju turističku priču što će ovaj projekt, sigurna sam, i potvrditi te još jednom dokazati da najkreativniji turistički djelatnici žive u jednoj od vodećih turističkih zemalja Mediterana, a to je svakako Lijepa naša”, istaknula je Kristina Mamić.

Kristina Mamić, direktorica Sektora za poslovne komunikacije HTZ-a

Uz brojne pitoreskne destinacije, bogatu kulturnu i povijesnu baštinu, Hrvatska ima bogatu i raznoliku gastronomsku ponudu. Najbolje to zna poznati chef David Skoko koji ističe da je Hrvatska puno više od samog sunca i mora u ljetnim mjesecima. “Ako smo već usmjerili toliko energije u razvoj turizma pokažimo se u najboljem svjetlu, pokažimo koliko pozitivne osobne emocije i jedinstvenih iskustva možemo ponuditi našim gostima. Projekt #prviput pruža svim mikro i malim poduzetnicima u turizmu mogućnost da predstave široj publici svoju specifičnost i osobnu ponudu. Prava Hrvatska je u svoj svojoj ljepoti zapravo puna još neotkrivenih bisera koji svojom ljepotom, osobnošću i posebnošću mogu biti okidač cjelogodišnje turističke ponude”, kazao je Skoko.

Chef David Skoko

U prvom valu ove velike nacionalne kampanje Zaba će promovirati mjesta za jesenski i zimski turizam, a kampanja se nastavlja i sljedeće godine, kako bi se dao dodatni poticaj turizmu uoči nove sezone.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!