Obavijesti

Promo sadržaj

Studenac predstavio novu komunikacijsku platformu „I sitno i bitno“

Studenac predstavio novu komunikacijsku platformu „I sitno i bitno“
5

Pozicioniranje Studenca kao prvog izbora među prodavaonicama manjih formata s jakim naglaskom na kupca

Studenac, vodeći maloprodajni lanac na Jadranu, službeno je predstavio svoju novu komunikacijsku platformu „I sitno i bitno“. Kompanija se neprestano razvija i raste, stoga nova komunikacija primjereno prati poslovni uzlet, a u središte stavlja upravo kupca i njegove potrebe.

Nova komunikacija tako za cilj ima pozicioniranje Studenca kao prvog izbora prodavaonice manjih formata u kojoj kupci mogu pronaći sve što im treba, od sitnih dnevnih potrepština do artikala za posebne i njima važne prilike.

Naši kupci, naši proizvodi i naše poslovanje iznimno su nam važni, a nova komunikacija upravo to stavlja u središte. Pozicioniramo se kao mali, pristupačni, praktični i upravo ono što kupcima treba nadohvat ruke. Ukratko, tu smo i za sitno i za bitno. Primjerice, mogu kupiti dnevne potrepštine, ali i artikle koji oplemenjuju njima važne prigode, poput boce finog vina, čokoladnih pralina i slično. Također, komunikacijom želimo znatno povećati svijest o privatnim robnim markama u Studencu, ali i svijest o prednostima odanosti koje donose naši programi vjernosti. Isto tako, u daljnjoj izgradnji našeg brenda i imidža dodatno ćemo isticati dobrosusjedski karakter i povjerenje koje ostvarujemo s kupcima“, poručila je Nina Mimica, direktorica marketinga tvrtke Studenac.

Studenac je, od lanca prodavaonica usko vezanih uz jadransko područje, doživio značajan iskorak na nacionalno tržište i novu dimenziju svojeg identiteta. Od prethodno snažnog naglaska na lokacijskoj blizini, kompanija sada unaprijeđeno komunicira obogaćenost ponude i usluga, posebice asortiman TO GO te gotova i polugotova jela, zahvaljujući kojima spremno odgovara na potrebe kupaca i omogućuje im cjelovito iskustvo kupnje. Također, težnja je i da Studenac mnogobrojnim aktivnostima njeguje odnose sa svojim dugotrajnim kupcima, a s novima ih gradi, usporedno jačajući prepoznatljivost kompanije i ostvarujući još veću bliskost s turistima, svojim vjernim ljetnim kupcima.

Pripremajući novu komunikaciju, u Studencu su tako pratili rast i strateške ciljeve kompanije, pomno analizirali tržište i konkurenciju, ali i pozorno promatrali i osluškivali svoje kupce. Anketiranjem i razgovorima doznali su što je kupcima važno i na što se potrebno usredotočiti. U skladu sa svim saznanjima, u Studencu su definirali novi pristup kako bi utvrdili svoju željenu tržišnu poziciju, povećali vidljivost brenda i osnažili komunikaciju te tako podržali svoje poslovne ciljeve i podigli iskustvo kupnje na novu razinu, a iz kompanije poručuju kako nastavljaju pratiti trendove u ponašanju kupaca te se prilagođavati dinamici i budućim zahtjevima i kupaca i samog tržišta.

Komunikacija je praćena i živopisnim promidžbenim spotovima, nastalima u suradnji s kreativnom agencijom Futura DDB, a u glavnim ulogama našli su se Nadia Cvitanović i Mladen Kovačić, pod redateljskom palicom Đorđa Jovanovića. Također, projekt uključuje i pojačanu pripadajuću komunikaciju na svim kanalima, uključujući društvene mreže, ali i posebne inicijative.

Komunikacijska platforma „I sitno i bitno“ iznjedrila je i simboličnu inicijativu prikupljanja novca koji će našim potrebitim sugrađanima sigurno mnogo značiti. Naime, uoči dolazećih blagdana, u svim trgovinama Studenca bit će postavljene kutijice za prikupljanje novčanih donacija za Hrvatski Crveni križ, koji će donacije usmjeriti na štićenike i potrebite u regijama u kojima Studenac posluje. Drago nam je što i ovom inicijativom možemo dati svoj doprinos i biti korak bliže našoj zajednici“, istaknula je Mimica.

Studenac nastavlja raditi na uvođenju novih i unapređenju postojećih aktivnosti u svrhu što boljeg pozicioniranja kao najboljeg izbora u svakom susjedstvu u kojem je prisutan i kao onoga koji odgovara na potrebe svojih kupaca kada trebaju „i sitno i bitno“.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.