Obavijesti

Promo sadržaj

Studenti RIT Croatia prikupili više od 25.000 kuna

Studenti RIT Croatia prikupili više od 25.000 kuna
4

Blagdanska humanitarna aukcija RIT Croatia - Studenti kampusa u Dubrovniku i Zagrebu ove su godine na tradicionalnoj humanitarnoj aukciji prikupili više od 25.000 kuna. Aukcija se održala u online okruženju, a prikupljena sredstva bit će donirana udruzi Mladi protiv gladi

Bez obzira na kontinuirane izazove uzrokovane COVID-19 pandemijom kada je organizacija događanja u pitanju, studenti RIT Croatia dali su sve od sebe kako bi i ove godine organizirali tradicionalnu humanitarnu aukciju te pomogli onima kojima je pomoć potrebna.

Ovogodišnja humanitarna aukcija organizirana je u online okruženju putem AirAuctioneer platforme na kojoj su bil izloženi donirani predmeti za koje su licitirali zaposlenici, studenti i diplomanti RIT Croatia. Putem „tihe“ aukcije koja je trajala 5 dana te tombole i licitiranja uživo tijekom Zoom eventa koji se održao 3. prosinca, prikupljeno je preko 25.000 kn. Sredstva su namijenjena udruzi Mladi protiv gladi iz Vinkovaca.

 „S obzirom na postavljena ograničenja zbog COVID-19 pandemije, mi smo se i ove godine odlučili našu blagdansku aukciju organizirati u online okruženju. Studenti s dubrovačkog i zagrebačkog kampusa udružili su snage i još jednom pokazali veliko srce, ali i sjajne organizacijske sposobnosti! Ovim projektom nadali smo se prikupiti što više financijskih sredstava, ali prije svega, htjeli smo potaknuti svijest o tome da postoje mnogi ljudi koji se u današnje vrijeme bore za golu egzistenciju te su im, nažalost, često uskraćene osnovne životne potrepštine“, rekla je Džejla Šuman, predsjednica Studentskog vijeća RIT Croatia, i dodala: “Posebno se zahvaljujem svim donatorima koji su nas i ove godine podržali, kao i svim članovima RIT Croatia zajednice koji su svojim licitacijama omogućili da skupimo preko 25.000 kn za udrugu Mladi protiv gladi!

Humanitarna aukcija je jedna od izvannastavnih aktivnosti RIT Croatia koja je započela prije više od 20 godina. Svake godine ju organiziraju studenti i uvijek naiđe na vrlo veliki odaziv cijele zajednice. S ciljem da daju svoj doprinos zajednicama u kojima studiraju i žive, studenti i zaposlenici RIT Croatia doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na samoj aukciji. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti. Pritom je važno spomenuti da ovo događanje doniraju i organizacije i tvrtke s kojima RIT Croatia surađuje, kao i diplomanti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.