Obavijesti

Promo sadržaj

Studenti ZŠEM-a pridružili se konvenciji Ujedinjenih Naroda o klimatskim promjenama

Studenti ZŠEM-a pridružili se konvenciji Ujedinjenih Naroda o klimatskim promjenama
3

Zajedno s više od 600 mladih lidera s vodećih svjetskih sveučilišta, studnenti ZŠEM-a stekli su sveobuhvatno razumijevanje inicijativa održivosti Kraljevstva koje obuhvaćaju područja poput energije, urbanog planiranja, infrastrukture, prometa i mnoga druga

Studenti Zagrebačke škole ekonomije i managementa sudjelovali su u događanju u organizaciji  Ujedinjenih naroda (UNFCCC UN), MENA Climate Week u Riyadhu, Saudijska Arabija. Riječ o događaju posvećenom rješavanju izazova i prilika vezanih uz klimatske promjene u regiji Bliskog istoka i Sjeverne Afrike (MENA).

MENA Climate Week inicijativa je koja okuplja dionike iz različitih sektora, uključujući vladu, poslovni sektor, akademsku zajednicu i civilno društvo, radi rasprave o strategijama za akcije vezane uz klimu, održivi razvoj i prijelaz na nisko ugljično gospodarstvo u regiji MENA.

U okviru Foruma mladih, pod vodstvom Sustainable Tourism Global Center (STGC) i uz potporu Ministarstva turizma Saudijske Arabije, zajedno s više od 600 mladih s vodećih svjetskih sveučilišta, studenti ZŠEM-a stekli su sveobuhvatno razumijevanje inicijativa održivosti koje obuhvaćaju područja poput energije, urbanog planiranja, infrastrukture, prometa te mnoga druga. Posjetili su Line Museum u Riyadhu te svjedočili posebnom naglasku težnji Saudijske Arabije da bude predvodnik turističke industrije putem gigantskih projekata kao što su AlUla, Diriyah, TheRedSea i NEOM.

Putovanje je omogućilo studentima da steknu osjećaj za lokalnu kulturu Saudijske Arabije, upoznaju arapski svijet te prodube razumijevanje značajnih promjena koje Saudijska Arabija čini na društvenom, političkom i gospodarskom planu. Dojmljiv je spoj tradicije i suvremenih utjecaja, posebice u arhitektonskom dizajnu no istinska ljubaznost i gostoljubivost lokalnog stanovništva najviše se istaknula i ostavila upečatljiv dojam.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Zašto otvoriti tvrtku u BiH? Ovo sigurno niste znali!
PROMO

Zašto otvoriti tvrtku u BiH? Ovo sigurno niste znali!

Uz novo povećanja poreza, posebice povećanja oporezivanja dividendi, sve više hrvatskih poduzetnika odlučuje se na otvaranje tvrtke u inozemstvu.

Kad Karlovačko časti, svi slavimo!
PROMO

Kad Karlovačko časti, svi slavimo!

Naše druženje traje već punih 170 godina i ne planira stati - trenuci provedeni među svojima su oni koje ćemo pamtiti zauvijek.
Story slavi rođendan: Čitateljima darujemo narukvicu Borboleta!
PROMO

Story slavi rođendan: Čitateljima darujemo narukvicu Borboleta!

Magazin Story slavi 22. rođendan i daruje čitateljima ekskluzivan poklon – narukvicu Borboleta! Odaberite između 8 trendi modela s daškom tradicije. Story + Borboleta potražite na kioscima od 22. svibnja i zablistajte uz ovaj luksuzan nakit