Subvencionirani krediti: Je li 2022. pravo vrijeme za kupnju prve nekretnine? | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Subvencionirani krediti: Je li 2022. pravo vrijeme za kupnju prve nekretnine?

Subvencionirani krediti: Je li 2022. pravo vrijeme za kupnju prve nekretnine?

Prva nekretnina je uvijek najvažnija i nekako se mlade obitelji najteže odlučuju na taj prvi korak

Čekanje idealnih uvjeta ili idealne prilike za osamostaljenjem i kupnjom svojeg prvog doma je nekada nemoguća misija. No, možda postoji i pomoć za takve situacije. U proljeće 2022., petu godinu zaredom, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama pokrenut će novi krug subvencioniranih kredita, što pruža priliku mladim obiteljima za osamostaljenjem i boljim uvjetima prilikom kupnje prve nekretnine.

Ako je vjerovati stručnjacima za promet nekretninama, trend pada cijena nekretnina se skoro ne očekuje, a ulaganje u nekretnine tradicionalno se smatra sigurnim ulaganjem čak i u nesigurnim vremenima.

Zašto se prijaviti za subvencionirani kredit?

Subvencioniranim kreditima dugoročna zaduživanja za nekretnine postala su znatno povoljnija. U zadnje četiri godine na ovaj je način više od 20.000 mladih obitelji riješilo svoje stambeno pitanje. Želite li sudjelovati u subvencioniranom programu sljedeće godine, do njegovog raspisivanja je potrebno izabrati nekretninu ili zemljište na kojem ćete graditi svoj budući dom, prikupiti potrebnu dokumentaciju i odabrati banku u kojoj ćete realizirati subvencionirani stambeni kredit.

Pravo na subvencioniranje stambenog kredita imaju osobe koje u svojem vlasništvu nemaju nekretninu ili imaju jedan stan ili kuću koju prodaju zbog kupnje veće nekretnine odnosno izgradnje nove kuće. Za subvencionirani kredit se mogu prijaviti građani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj do 45 godina starosti.

Partner za odabir doma iz snova

Osim odabira nekretnine ili zemljišta, najvažniji korak prilikom prijavljivanja za subvencionirani stambeni kredit jest odabir vaše banke u koju možete imati povjerenje. Kao banka koja je prema izboru najprestižnijeg financijskog magazina The Banker proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj za tekuću godinu, OTP banka d.d. pouzdan je partner svojim korisnicima. Svi predani zahtjevi bit će obrađeni redoslijedom kojim su i zaprimljeni, a dobra vijest za sve zainteresirane jest da je u tekućoj godini 99 posto kredita koje je OTP banka d.d. uputila APN-u za odobravanje zahtjeva uistinu i odobreno.

OTP banka d.d. će i ovoga puta pripremiti konkurentnu ponudu kredita za sudjelovanje u programu odobravanja državnih stambenih subvencija. Stoga se na vrijeme informirajte o uvjetima i mogućnostima otplate stambenog kredita i obratite nam se s povjerenjem. Zauzvrat ćete dobiti svu pomoć pri kupnji ili izgradnji doma iz snova. Želite li pritom do ideja kako urediti svoj dom ili istražiti tržište nekretnina, posjetite portal Evomedoma ili instalirajte istoimenu mobilnu aplikaciju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Uradi sam: viseće košare s pelargonijama
PROMO

Uradi sam: viseće košare s pelargonijama

Cvjetna rapsodija u visini očiju

Ana Radišić: Svaki gost u podcastu je ostavio neki trag, posebno Robin Sharma
PROMO

Ana Radišić: Svaki gost u podcastu je ostavio neki trag, posebno Robin Sharma

Ana Radišić s prvim danom ljeta slavi četvrti rođendan svog podcasta, a za suradnike i prijatelje organizira veliku zabavu u zagrebačkoj Laubi.
Za vrijeme prve utakmice Vatrenih Hrvatima su najveći hit bili pizza, led i... zvučnici?
PROMO

Za vrijeme prve utakmice Vatrenih Hrvatima su najveći hit bili pizza, led i... zvučnici?

Među najprodavanijim artiklima na Wolt platformi našli su se i burgeri, palačinke, gazirani sokovi te bluetooth zvučnici i slušalice