Obavijesti

Promo sadržaj

Subvencionirani krediti: Je li 2022. pravo vrijeme za kupnju prve nekretnine?

Subvencionirani krediti: Je li 2022. pravo vrijeme za kupnju prve nekretnine?

Prva nekretnina je uvijek najvažnija i nekako se mlade obitelji najteže odlučuju na taj prvi korak

Čekanje idealnih uvjeta ili idealne prilike za osamostaljenjem i kupnjom svojeg prvog doma je nekada nemoguća misija. No, možda postoji i pomoć za takve situacije. U proljeće 2022., petu godinu zaredom, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama pokrenut će novi krug subvencioniranih kredita, što pruža priliku mladim obiteljima za osamostaljenjem i boljim uvjetima prilikom kupnje prve nekretnine.

Ako je vjerovati stručnjacima za promet nekretninama, trend pada cijena nekretnina se skoro ne očekuje, a ulaganje u nekretnine tradicionalno se smatra sigurnim ulaganjem čak i u nesigurnim vremenima.

Zašto se prijaviti za subvencionirani kredit?

Subvencioniranim kreditima dugoročna zaduživanja za nekretnine postala su znatno povoljnija. U zadnje četiri godine na ovaj je način više od 20.000 mladih obitelji riješilo svoje stambeno pitanje. Želite li sudjelovati u subvencioniranom programu sljedeće godine, do njegovog raspisivanja je potrebno izabrati nekretninu ili zemljište na kojem ćete graditi svoj budući dom, prikupiti potrebnu dokumentaciju i odabrati banku u kojoj ćete realizirati subvencionirani stambeni kredit.

Pravo na subvencioniranje stambenog kredita imaju osobe koje u svojem vlasništvu nemaju nekretninu ili imaju jedan stan ili kuću koju prodaju zbog kupnje veće nekretnine odnosno izgradnje nove kuće. Za subvencionirani kredit se mogu prijaviti građani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj do 45 godina starosti.

Partner za odabir doma iz snova

Osim odabira nekretnine ili zemljišta, najvažniji korak prilikom prijavljivanja za subvencionirani stambeni kredit jest odabir vaše banke u koju možete imati povjerenje. Kao banka koja je prema izboru najprestižnijeg financijskog magazina The Banker proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj za tekuću godinu, OTP banka d.d. pouzdan je partner svojim korisnicima. Svi predani zahtjevi bit će obrađeni redoslijedom kojim su i zaprimljeni, a dobra vijest za sve zainteresirane jest da je u tekućoj godini 99 posto kredita koje je OTP banka d.d. uputila APN-u za odobravanje zahtjeva uistinu i odobreno.

OTP banka d.d. će i ovoga puta pripremiti konkurentnu ponudu kredita za sudjelovanje u programu odobravanja državnih stambenih subvencija. Stoga se na vrijeme informirajte o uvjetima i mogućnostima otplate stambenog kredita i obratite nam se s povjerenjem. Zauzvrat ćete dobiti svu pomoć pri kupnji ili izgradnji doma iz snova. Želite li pritom do ideja kako urediti svoj dom ili istražiti tržište nekretnina, posjetite portal Evomedoma ili instalirajte istoimenu mobilnu aplikaciju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 92 eura, među kojima su kupon za Wolt od 20 €, Lidl kupon od 15 €, Horizont Shop kupon od 15 € te mnogi drugi

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!
U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza
PROMO

U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza

Jeste li kad čuli za tihi i održivi luksuz? Ante Vrban, nagrađivani arhitekt iz Šibenika, predviđa da će upravo ti pojmovi postati budućnost u izgradnji.